Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 apr. 2009

Un dormitor cu stil

scris de casa-gradina.ro in categoria Home & Deco

Esenţial despre dormitor
Spaţiul în care ne odihnim şi unde ne iubim merită atenţia şi respectul nostru, poate mai mult decat celelalte camere. Aici este locul unde organismul nostru şe odihneşte noapte de noapte, pentru că altfel nu funcţionăm.

Despre mobilă
Atunci când îţi amenajezi dormitorul gândeşte-te la două piese foarte importante în această cameră: patul şi dulapul. Trebuie să fii atent la dimensiunile lor şi relaţionarea cu spaţiul. Este bine ca patul să fie îndreptat spre axa nord-sud pentru ca fluxul de energie să intre şi să iasă prin corp.

Tipul de saltea
O saltea înseamnă o investiţie pentru sănătatea ta. Atunci când o alegi trebuie să fie mai elastică în zona umerilor şi a pelvisului şi mai fermă în zonele mai putin grele ale corpului. Pentru a preveni deformarea saltelei, o dată pe an trebuie să o întorci de pe o parte pe alta.
Saltelele cu arcuri au o elasticitate mai mare şi oferă izolaţie termică mai bună decât saltelele de latex, însă au o durată de viaţă mai mică.

Fără oglinzi şi televizor în dormitor
Dacă ţii la regulile Feng Shui, nu pune o oglindă în dormitor, deoarece perturbă aura umană. Iar daca nu ţii cont de regulile Feng Shui, merge să alegi o noptiera şic. Cât despre televizor, ţine cont de faptul că dormitorul este camera de odihnă, iar un televizor nu face decât să te bruieze.

Culoare şi lumina
Designerii îţi recomandă să alegi culorile de pământ, căci sunt calme şi odihnitoare. În orice caz nu apela la culori tari! Totodata, nu alege culori care nu îţi plac, doar pentru că sunt la modă. Pentru iluminat foloseşte lămpile de pe noptiere şi aplicele. Aeriseşte spaţiul bine şi foloseşte material care nu se încarcă electrostatic, adică nu atrag praful.

Părerile cititorilor
 • uly

  Militam pentru un dormitor cat mai relaxant? Ce ne facem cu cei care au un calculator in acel spatiu? Asta inseamna dependenta? Sau lipsa de spatiu?
  Confirm una dintre regulile Feng-Shui conform careia dormitorul nu trebuie sa contina oglinzi….si cea care spune ca lipsa oricarui aparat electric este benefica organismului…..insa ce ne facem daca mobilul/mobilele sau ceasurile electrice (mai ales cele alimentate la priza) fac parte integranta din viata noastra?
  Sa nu uitam si de culoarea mobilierului, a peretilor, a parchetului si/sau a covorului si chiar a lenjeriei de pat….de preferinta sa induca o stare de armonie, de liniste, de relaxare, nefiind acceptate culori tipatoare….
  Ma rog, pe aceasta tema se poate discuta la nesfarsit….si tot ar mai fi fie tendinte moderne, fie tendinte arhaice de amenajare si decorare a dormitorului…si tot nu se poate ajunge la un consesn pentru ca fiecare dintre noi suntem unici…si dormitorul trebuie sa poarte si o parte a amprentei noastre pentru ca psihicul sa se poate relaxa…prin el odihnindu-se si fizicul….

 • Ina

  Fara televizor e perfect. Dar fara oglinda? Imposibil pentru o femeie 🙂

 • imobiliare ploiesti

  Sunt perfect de acord cu eliminarea televizorului din dormitor, macar aici sa avem parte de liniste si relaxare.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe