Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 Martie 2020

Vinzi repede, la cel mai bun preț. Sfaturi de home staging de la un specialist cu peste 25 de ani de experiență în imobiliare

scris de Corina Varlan in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 16 Martie 2020

Cauți un cumpărător? Apelează la home staging și-l vei găsi în cel mai scurt timp. Mai mult, vei vinde proprietatea cu cel mai bun preț, spune Iulian Niculae, Realtor Victoria Consult, specialist cu peste 25 de ani de experiență în imobiliare.

Home staging-ul cuprinde o serie de operațiuni pe care nu trebuie să le pierzi din vedere atunci când îți pregătești locuința pentru vizionare. Obiectivul acestora este de a o face cât mai atractivă în fața potențialilor cumpărători și de a încheia astfel tranzacția cât mai rapid, la prețul cel mai bun pe care îl permite piața.

Ideea de staging imobiliar nu este nouă, aceasta apărând încă din anii ’70 în Statele Unite ale Americii. Acolo, studiile realizate de specialiști în domeniu au arătat clar beneficiile pe care le pot aduce astfel de servicii în procesul de tranzacționare.

O proprietate pentru care nu s-a făcut home staging se vinde în 102 zile. Cu home staging, proprietate poate fi vândută în 45 de zile. Mai mult, diferența de preț între două proprietăți identice ca tipologie poate ajunge la până la 10%, în cazul în care una dintre ele a beneficiat de home staging, după cum ne-a explicat Niculae, prezent în platoul imoExpert.

El ne-a mai oferit un exemplu. În Suedia, agenții imobiliari care lucrează cu designeri și au chiar și mobilă pe care o folosesc pentru amenajarea proprietăților în vederea vizionării reușesc să obțină prin home staging prețuri cu 10% mai mari față de cele la care s-ar vinde apartamentele în cazul în care acestea ar fi goale la vizionare.

În România, serviciile de home staging sunt oferite, în principal, de agenții imobiliari care au adoptat modul de lucru în reprezentare exclusivă.

Recomandări de home staging pentru proprietari

Totul începe, bineînțeles, cu o curățenie desăvârșită, urmată de îndepărtarea tuturor obiectelor personale care pot lega contextual locuința de actualul proprietar. Un exemplu – fotografiile alături de familie.

Următorul pas pe care ar trebui să îl urmezi este acela de a da impresia unor încăperi cât mai mari. “Îi sfătuiesc (n.r. pe proprietari) să elibereze locuința de mobilă care prisosește pentru a crea spațiu. Cumpărătorii iubesc o locuință spațioasă”, a explicat Iulian Niculae, invitat în platoul emisiunii imoExpert.

Este important, totodată, ca locuința să pară cât mai luminoasă, să nu existe urme de animale de companie, să fie eliminate mirosurile neplăcute și să se acorde o atenție sporită detaliilor care vor ajunge să facă diferența – cearșeafurile să fie noi, prosoapele din baie să fie curate și pufoase.

De ce sunt toate aceste lucruri importante? Pentru că un potențial cumpărător își formează o opinie despre locuință în primele 7-10 secunde ale vizionării.

Află toate recomandările specialistului din cea mai nouă ediție imoExpert:

URMĂREȘTE INTEGRAL EMISIUNEA IMOEXPERT

Corina Vârlan are o experiență de 12 ani în presa online, comunicare și content marketing. Ea s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în urmă cu 6 ani și ocupă, în prezent, funcția de Content Manager. Corina își concentrează activitatea pe subiecte de interes din sectorul de real estate.

Părerile cititorilor
1 părere
  • vasile.pusca

    Idei interesante, dar nu va avantati cu precizarea termenului in care se va vinde proprietatea.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un nou „exod” spre periferia marilor orașe? La cât ajung prețurile terenurilor în Otopeni

Dincolo de oferta imobiliară mai accesibilă de aici, posibilitatea de a sta la curte a reaprins, în perioada de izolare, interesul pentru aceste zone. Orașul Otopeni este doar una...

citește mai departe
În prag de carantină totală, unii bucureșteni s-ar muta în afara orașului. Idealul momentului: vilă cu 3-4 camere, plus curte

La casă, perspectiva izolării la domiciliu pare mai suportabilă multor români – însă nu mulți sunt aceia care mai pot face ceva în această privință. În fața măsurilor tot...

citește mai departe
Ce poţi cumpăra azi cu un buget maxim de 100.000 de euro?

O casă cu trei-patru camere în Bucureşti reprezintă o oportunitate la care potenţialii cumpărători nici nu îndrăzneau să viseze în 2008. În urmă cu doi-trei ani, 100.000 de euro...

citește mai departe
În ce cartier ar vrea să se mute cei mai mulţi dintre bucureşteni

Apropierea de un parc şi multitudinea mijloacelor de transport sunt criterii de selecţie ce cântăresc greu în ochii celor care îşi doresc o locuinţă. Giurgiului, Colentina, Berceni, Rahova sau...

citește mai departe
Imobiliare.ro trece la plata per anunţ. Ce ai tu de câştigat?

Prin reducerea majoră a volumului de oferte postate pe site, va creşte relevanţa şi calitatea prezentării acestora. Începând cu 1 octombrie, www.imobiliare.ro lansează un nou set de pachete de...

citește mai departe