Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 oct. 2008

Vizita

scris de Claudia Ciuta in categoria Cumpărători

Odată ce ţi-ai conturat profilul ocuinţei de care ai nevoie şi bugetul în care să te încadrezi, este momentul să treci la următorul pas: acţiunea. Vizitarea imobilelor şi contactul cu proprietarul sunt elemente care sigur îţi vor influenţa alegerea.

Dacă hotărăşti să cumperi un nou imobil prin intermediul unei agenţii, trebuie să ştii încă de pe acum că acest lucru presupune anumite obligaţii pe care ambele părţi le au.

Înainte de a ajunge efectiv să vezi imobillele pe care le găseşte agenţia, vei semna un contract de vizionare, în care este specificat atât comisionul care îi revine agentului, cât şi faptul că nu poţi ocoli agenţia în momentul achiziţionării. Acest contract este necesar pentru ca ambele părţi să aibă clar definită care este modalitatea de lucru.

Agentul imobiliar te va însoţi în vizitele pe care le efectuaţi pentru alegerea imobilului şi te poate ajuta în comunicarea cu proprietarul.

Dacă alegi să achiziţionaţi imobilul pe cont propriu, încercăi să mergi însoţit în momentul în care vizitezi imobilele. O a doua opinie, dacă se poate a unei persoane care să nu fie direct implicată emoţional (prieten, ruda), ajută întotdeauna.

Chiar dacă eşti impresionat de prima proprietate pe care o vizitezi, nu te opri aici. Piaţa este foarte bogată în prezent. Văzând mai multe locuinţe, îţi va fi mai uşor să îţi dai seama care este realitatea pieţei imobiliare în oraşul sau zona care te interesează. Încercă să îţi iei timp şi să nu te grăbi să găseşti ceva în câteva zile. Chiar dacă te îndrăgosteşti efectiv de o anume locuinţă, încercă să îţi stăpâneşti entuziasmul, poate va fi cazul să negociezi cu proprietarul peste câteva zile.

De asemenea, lăsă să treacă două, trei zile de la vizitarea imobilului, înainte să iei o hătărâre. În acest fel îţi păstrezi obiectivitatea şi vei gândi şi analiza situaţia ”la rece”.

În cazul în care vezi un număr mare de imobile într-o singură zi, noteză lucrurile care ţi-au plăcut, cele care nu ţi-au plăcut, ce ţi-a atras atenţia. Poţi chiar să dai o notă imobilului. La finalul săptămânii treci în revistă vizitele efectuate pentru a nu risca să îţi formezi în minte imaginea unei locuinţe ideale pe care de fapt nu ai vizitat-o. Nu ezita să utilizezi aparatul de fotografiat, dacă ai permisiunea proprietarului.

Părerile cititorilor
  • imobiliare ploiesti

    Parerea mea este ca mergeti degeaba la 10 apartamente , daca nu stiti ce anume va doriti, in primul rand discuta cu un agent, vezi ce oferte are pt tine, si dupa aceea te poti hotara daca merita sa mergi la vizionare sau nu.

  • Filip

    Buna ziua,
    Regret dar sfaturile Dvs astzi sunt de tot rasul dupa ce 20 de ani agentii imobiliari impreuna cu lumea financiar-bancara au construit ILUZII si cei care puteau plati CASH au fost ignorati.Trebuie sa mai coborati cu picioarele pe pamant si nu orice pamant, ci acela din afara Bucurestiului , de unde ati venit cu „idei revolutionare”, binenteles ca nu au fost „idei personale” , ci a-ti fost speculati de propietarii de agentii,banci,lumea financiara,dar trebuie sa ajungeti de unde s-a plecat si mai rau ca sa se inteleaga.Cei care au bani cu adevarat, nu numai pe hartie ,vor face ce trebuie si in orice caz nu dupa sfaturile Dvs.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe