Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
6 Ianuarie 2010

Vladescu: Programul “Prima Casa” va fi prelungit miercuri

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 05 Ianuarie 2010

Programul “Prima Casa” va fi prelungit, incepand de miercuri, astfel incat persoanele care au precontracte sa poata contracta imprumutul, urmand ca sistemul sa fie extins in cursul lunii februarie, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

“Maine (miercuri – n.r.) se prelungeste sistemul asa cum este, astfel incat cei care au precontracte sa poata sa isi inchida operatiunea, iar in cursul lunii februarie vom veni cu o modificare care sa extinda proiectul”, a afirmat Vladescu pentru MEDIAFAX.

Vladescu a declarat anterior ca programul “Prima Casa” ar putea fi modificat, pentru sustinerea constructiei de locuinte, nu doar pentru achizitii, in contextul in care exista un plafon de jumatate de miliard de euro neutilizat.

Reprezentanti ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, ai Ministerului Finantelor si ai BNR se vor intalni miercuri pentru a discuta despre deblocarea programului “Prima Casa” si modificarile care vor fi aduse.

In prezent, FNGCIMM nu mai accepta dosare de la banci pentru “Prima Casa” , deoarece nu a fost aprobat inca in Guvern un act normativ privind sumele care urmeaza sa fie utilizate in acest an.

Fondul a primit anul trecut aproximativ 11.500 de cereri in cadrul programului “Prima Casa”, valoarea garantiilor acordate insumand 485 de milioane de euro.

Astfel, din plafonul de un miliard de lei aprobat initial ar ramane o suma de 515 milioane de euro, care ar putea fi transferata pentru acordarea de garantii in 2010. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe