Zona autostrazii A1 va redeveni atractiva pentru investitiile logistice, din 2010

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 22 Decembrie 2009, Ultima actualizare: 22 Decembrie 2009

Zona autostrazii A1, Bucuresti – Pitesti, va redeveni atractiva pentru investitii logistice, din 2010, datorita accesului la autostrada, apropierii de Bucuresti, costurilor mult mai mici decat cele din metropola, legaturii cu cele mai importante orase ale tarii, afirma oficialii Re/MAX, citati de NewsIn.

Potrivit unui comunicat transmis marti de companie, aici s-au construit intre 2006 si 2009 mai multe proiecte, precum Centrul logistic Cora, Renault, destinate industriei si mai ales logisticii, iar valoarea terenului in zona crescuse in 2008 de la 7 E/mp la 30E/mp.

Zona a cunoscut o scadere a investitiilor in prima parte a anului 2009, dar trimestrul trei al aceluiasi an a inceput sa aduca noi investitori interesati de terenuri destinate spatiilor logistice, precum Centrul logistic Cora.

In acest moment preturile zonei variaza intre 8 si 25 E/mp in functie de utilitati, acces etc.

Preturile de vanzare ale proprietatilor industriale si logistice variaza intre 120 si 300 de euro pe mp, iar preturile de inchiriere intre 4-10E / mp.

Regiunea a renumit mari companii producatoare din diverse domenii cum ar fi retail, industria auto, care au ales aceasta locatie datorita tendintelor firesti de migratie a companiilor din zonele aglomerate urbane catre periferiile oraselor.

In total, autostrada A1 a atras in ultimii ani investitii de peste un miliard de euro in centre comerciale, spatii logistice, benzinarii, depozite sau unitati de productie.

“Din informatiile noastre, in 2010, zona va avea un trend de crestere, avand in vedere ca foarte multe companii isi repozitioneaza centrele logistice spre Pitesti pentru reducerea costurilor.

Preturile terenurilor industriale de langa Pitesti-autostrada vor creste in a doua parte a anului 2010 cu 15-25%.

Investitiile sunt extrem de profitabile, daca se iau in considerare preturile actuale, accesul spre Bucuresti se face intr-o ora, ceea ce echivaleaza cu traversarea Bucurestiului, forta de munca are costuri mai reduse cu 30-40% fata de Bucuresti, costurile de avizare, implementare sunt mai mici si, de asemenea, timpul de obtinere a autorizatiilor este cu mult mai scurt fata de Bucuresti“, declara Mihaela Alexandroiu, Director General, RE/Max Bastion.

Remax Bastion este membru al grupului REMAX, companie infiintata in 1973 si cotata pe piata de catre analisti ca fiind pe locul 1 in topul mondial al francizelor din industria imobiliara de patru ani consecutiv : 2004, 2005, 2006 si 2007.

In acest moment, compania opereaza in 35 de tari, reprezentand 54 regiuni, si detine 6.950 de birouri, precum si un numar de 121.505 agenti ce activeaza la nivelul intregului glob. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
1 părere
  • Adam V

    agentul ar fi bine sa nu induca clientii in eroare, de unde procentul de 10-15% ? De ce nu ne comunica la ce valori sunt acum preturile la terenurile din zona, in planul I si planul II ? ca sa putem avea macar o informatie reala in acest moment, asa sa-ti dai cu presupusul ca vor creste cu Ț% in 2010 o poate face oricine si nu trebuie sa fie de la remax sau sa il cheme alexandroiu, va faceti de ras dna Mihaela Alexandroiu si e pacat ca sticati si numele firmei.
    gargara generala toata lumea spune, dar va rugam sa faceti analize profesionale, daca tot va dati cu presupusu prin ziare de mare cunoscator al evolutiei pietii imobiliare.
    Deci, intrebare pentru agentul REMAX:
    Care sunt acum preturile la terenurile din zona autostrazii A1 ? in planul I si planul II ? Cum ati ajuns la procentul de 10-15% ? De ce nu 20-25% ? sau 30-35% ?

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe