Ioșia

Descrierea cartierului Ioșia

Ioșia este unul dintre cele mai mari și mai importante cartiere din orașul Oradea, aflat în imediata vecinătate a zonei centrale. Asta pentru că aici găsești numeroase centre comerciale, zona fiind una cu nivelul cel mai mare de dezvoltare din Oradea. În acest cartier predomină casele vechi, pretabile pentru cei care doresc să locuiască la curte, dar și complexuri rezidențiale moderne, construite în ultimii ani.

Cartierul se împarte în trei zone: Ioșia, aflată între pârâul Peța, strada Ovid Densușianu, strada Oneștilor și strada Lăpușului, Ioșia-Nord, situată între strada Lăpușului, râul Crișul Repede, strada Ovid Densușianu și strada Oneștilor, care este de fapt extensia modernă a cartierului, și Ioșia-Sud, între pârâul Peța, Calea Aradului, strada Ovid Densușianu și Calea Sântandrei.

Având în vedere apropierea sa de zona centrală, Ioșia este foarte bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun. Astfel, locuitorii au la dispoziție o linie de tramvai, 2, care trece prin cartierul Nufărul și Piața Unirii.

De asemenea, cartierul Ioșia este traversat și de mai multe linii de autobuz. Este vorba de autobuzul 10, care are capăt de linie la Complex Seleușului, autobuzul 14, care ajunge la Universitate, liniile 19 și 23, cu capăt la Carrefour Era, linia 20, care ajunge în cartierul Nufărul, linia 21 - cu care te poți deplasa la Auchan și autobuzul T2, cu capăt de linie la Biserica Emanuel.

Dacă te vei muta în cartierul Ioșia, vei avea de ales între mai multe alternative pentru a face cumpărăturile. Pe lângă micile magazine, găsești mai multe supermarketuri, printre care Mega Image, pe str. Oneștilor și str. Alexandru Cazaban, Profi, în mai multe locații și un Carrefour Store, pe Calea Alexandru Cazaban.

Cel mai apropiat centru comercial este Lotus Retail Park, situat în Nufărul, cartierul vecin. Acesta cuprinde un hypermarket Carrefour, numeroase magazine cu îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și un cinematograf.

Cartierul Ioșia nu duce lipsă de alternative în ceea ce privește petrecerea timpului liber. De menționat este existența ștrandului Ioșia Nord în zona cu același nume, care reprezintă un punct important pe harta agrementului din Oradea.

În zona Ioșia-Nord se află și Sala Sporturilor din Oradea, Casa Tineretului, Parcul Barcăului, dar și un loc de joacă pentru copii. Un punct de atracție important se află pe râul Crișul Repede. Și anume, insula cu nuferi - sziget.

De asemenea, în zona Ioșia Sud te poți plimba prin Parcul Veteranilor.

Din punct de vedere educațional, dacă te decizi să te muți în cartierul Ioșia, ai mai multe alternative. Concret, o grădiniță cu program prelungit pe str. Hațegului, iar în apropiere se află Școala Gimnazială „Avram Iancu”.

Unități de învățământ se găsesc și în zona modernă Ioșia Nord. Și anume, două grădinițe cu program prelungit, una pe str. Salcâmilor și alta pe Calea Alexandru Cazaban, și Școala Generală „Octavian Goga”, pe str. Lăpușului. De asemenea, în Ioșia Nord ai și două licee la care îți poți înscrie copilul pe când va fi mai mare: Liceul Don Orione, situat pe Calea Alexandru Cazaban, și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, aflat pe aceeași stradă.

De menționat la acest capitol ar fi faptul că în imediata vecinătate a acestui cartier se află și Universitatea din Oradea, care are un număr de 15 facultăți.

Este bine de știut că în cazul în care decizi să te muți în cartierul Ioșia, în zonă funcționează, pe str. Alexandru Cazaban, Serviciul Stomatologic de Urgență din Oradea.

De asemenea, în Ioșia găsești un cabinet particular de nutriție, pe str. Lăpușului, iar în vecinătate, pe aceeași stradă, și o clinică medicală la care poți apela în cazul în care ai diferite probleme de sănătate. Totodată, între granițele acestui cartier se află și un punct de recoltare a analizelor medicale, pe str. Nicolae Bolcaș.

Cartierul Ioșia stă bine la capitolul gastronomie. Astfel, dacă nu ai chef să gătești acasă, găsești un restaurant cu preparate delicioase în Piața Ioșia și încă unul în apropiere, pe str. Meșteșugarilor.

De asemenea, pentru un preparat pe care vrei să-l servești rapid, poți apela la un fast food deschis pe Calea Alexandru Cazaban. Totodată, un bistro grozav găsești tot pe Calea Alexandru Cazaban, iar o cafea de calitate poți savura la o cafenea deschisă pe str. Meșteșugarilor.

Toate aceste localuri se află în zona Ioșia-Nord, cea mai modernă din cartier. Aici găsești și o cofetărie, pe str. Meziadului. De menționat ar fi și un restaurant situat în zona Ioșia, pe str. Henrik Ibsen.

Nu ar trebui să reprezinte o problemă găsirea unui bancomat sau a unei sucursale bancare în cartierul Ioșia. În zona Ioșia găsești o sucursală a Băncii Transilvania, pe str. Oneștilor, iar cele mai multe alternative sunt oferite de zona Ioșia-Nord.

Și anume, o sucursală a CEC Bank, pe str. Lăpușului, un bancomat al Băncii Transilvania, pe str. Alexandru Cazaban, o sucursală BRD, pe str. Meșteșugarilor, și un bancomat BRD, pe Calea Alexandru Cazaban.

Primăria Oradea se află într-un plin proces de amenajare de noi parcări în mai multe cartiere din oraș, printre care și Ioșia, care este în plină dezvoltare, astfel că a crescut și numărul populației. În aceste condiții, găsirea unui loc de parcare în zonă ar putea fi destul de dificilă, mai ales în zona Ioșia-Nord.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Ioșia

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Ioșia şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Ioșia

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Ioșia

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
150 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
230 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Ioșia

Vânzare apartament în Oradea

zona Iosia, 3 camere, 65 mp, Parter / 4

Prestige Imobiliare propune pentru vanzare in exclusivitate : Apartament cu 3 camere de vanzare, pe strada Onestilor, Oradea Apartamentul este decomandat si dispus pe o suprafata utila de 65...

Vânzare apartament în Oradea

zona Iosia, 2 camere, 55 mp, Etaj 8 / 8

Prestige Imobiliare va propune spre vanzare: Apartament cu doua camere camera in Ared Residence, zona Iosia Imobilul este compus dintr-un dormitor, un living open-space cu bucatarie, doua holuri...

Vânzare apartament în Oradea

zona Iosia, 2 camere, 48 mp, Etaj 1 / 3

Prestige Imobiliare propune pentru vanzare : Apartament cu 2 camere de vanzare, intr-un bloc nou, zona Iosia, Oradea Apartamentul este semidecomandat si dispus pe o suprafata utila de 48 metri...

Vânzare apartament în Oradea

zona Iosia, 2 camere, 42 mp, Parter / 7

Apartament cu 2 camere, situat la parter din total 7 etaje, accesul in scara blocului se face din str. Ovid. Densusianu (aproape de sensul giratoriu cu Cazaban), zona Iosia NordToate geamurile sunt...

Închiriere apartament în Oradea

zona Iosia, 2 camere, 43 mp, Etaj 2 / 8

Va oferim spre inchiriere apartament de 2 camere, cu suprafata utila de 43 mp, situat la etajul 2 al unui imobil cu 8 etaje, amplasat intr-o zona in plina dezvoltare. Imobilul dispune de lift si...

Închiriere garsoniera în Oradea

zona Iosia, o cameră, 43 mp, Parter

Inchiriez ap 1 cam, Iosia-Ared, mobilat modern, utilat cu masina de spalat, aer conditionat, tv, centrala proprie pe gaz. Parter inalt, cu balcon, suprafata totala 43mp, pozitionat langa Lidl....