Iosefin

Descrierea cartierului Iosefin

Situat în partea de vest a capitalei Banatului, Iosefin marchează o mică porțiune din granița pe această latură a orașului. Constituit de o parte și de alta a râului Bega, Iosefin este, cu siguranță, unul dintre cartierele „cu tradiție” ale Timișoarei – proximitatea zonei centrale a orașului fiind un important avantaj pentru potențialii cumpărători (și chiriași). Aici se găsesc cu precădere clădiri vechi, în bună parte multifamiliale, unele dintre acestea având valoare istorică. Zona a fost afectată, parțial, și de tendința de urbanizare din timpul regimului comunist, astfel că aici există și câteva astfel de blocuri.

Datorită apropierii de zona centrală a orașului, timișorenii din Iosefin au la dispoziție o multitudine de mijloace de transport în comun; printre acestea se numără atât tramvaie (liniile 1, 2, 7, 8, care ajung toate la Regele Carol/Piața Iosefin), cât și autobuze (printre care 3 și E1, care circulă pe Bulevardul Iuliu Maniu). Spre deosebire de amatorii de ciclism din alte zone timișorene, cei din Iosefin au acces la mai multe piste special amenajate chiar în interiorul cartierului (pe Bulevardul General Ion Dragalina, pe Bulevardul Regele Carol I și pe Bulevardul Iuliu Maniu); aceștia beneficiază, în plus, de un acces facil și la pistele din zona Cetate.

În materie de cumpărături, timișorenii din Iosefin nu au la dispoziție în propriul cartier nicio unitate comercială de dimensiuni mai mari, cum ar fi un mall sau un hipermarket. Aceștia sunt deserviți, însă, de o serie de magazine de dimensiuni mai mici, printre care se numără și un Profi (Pe Bulevardul Regele Carol I, nr. 1); de menționat ar fi, desigur, și Piața Iosefin, de pe Strada Iancu Văcărescu.

Locuitorii cartierului beneficiază, în plus, de avantajul accesului rapid către zona centrală, unde poate fi găsit Bega Shopping Center (pe Strada Proclamația de la Timișoara), dar și către Dâmbovița, unde se află mallul Shopping City Timișoara. Situat, pe Calea Șagului, nr. 100, acesta include, pe lângă numeroasele magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte etc., și un hipermarket Carrefour. De asemenea, în apropiere se găsește și un magazin de bricolaj din rețeaua Dedeman.

Deși Iosefin nu este lipsit de spații verzi, locuitorii săi nu au la dispoziție, strict între granițele cartierului, niciun parc în adevăratul sens al cuvântului. Cu toate acestea, timișorenii din această parte a orașului beneficiază de accesul facil către centru, zona Cetate putând fi considerată, pe drept cuvânt, cea mai „bogată” în asemenea amenajări. De menționat este că cel mai apropiat parc, anume Parcul Catedralei, este amplasat chiar lângă limita cu Iosefin.

Deși nu atât de mult ca centrul orașului, Iosefinul se distinge și prin obiectivele sale culturale. De menționat la acest capitol este Palatul Ancora (de pe Strada General Ion Dragalina, nr. 24), dar și palatul Karl Weisz (amplasat pe aceeași stradă, dar la nr. 27). Realizate la începutul secolului XX, ambele construcții se impun prin valoarea arhitecturală și istorică.

Printre instituțiile de învățământ demne de menționat din cartier se numără Colegiul Național Bănățean (de pe Bulevardul 16 Decembrie 1989, nr. 26), ce oferă cursuri pentru ciclul primar, gimnazial și liceal, Liceul Teoretic „Bela Bartok” (de pe Bulevardul General Ion Dragalina, nr. 11A), dar și Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” (tot pe Bulevardul General Ion Dragalina, nr. 6).

O veste bună dacă te gândești să te muți aici este că, și la capitolul servicii medicale, zona Iosefin stă destul de bine. Astfel, aici poți găsi, pe lângă o serie de cabinete particulare cu specializări diverse, și un centru medical de mari dimensiuni, anume o clinică MedLife. Amplasată pe Bulevardul General Ion Dragalina (nr. 37A), aceasta este cea de-a doua unitate MedLife ca dimensiuni din Timișoara.

De menționat este că în Iosefin se află și Clinica de Psihiatrie „Eduard Pamfil” Timișoara, amplasată pe Strada Iancu Văcărescu, nr. 21. Locuitorii cartierului beneficiază, desigur, și de proximitatea zonei Cetate, unde se găsesc mai multe instituții medicale de stat, printre acestea numărându-se Spitalul Clinic Municipal de Urgență sau Spitalul Militar de Urgență.

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Pe lângă fast food-urile de cartier și pizzeriile cu tradiție, între care amintim pizzeria La Maria (de pe strada Strada Emanoil Gojdu 6), care este una dintre pizzeriile cu tradiție din zonă. În cazul în care preferați preparatele bucătăriei tradiționale românești, aveți posibilitatea să degustați o gamă diversificată la restaurantul Nora (de pe strada Bulevardul Dâmbovița 40). De asemenea, datorită vecinătății cartierului cu zona centrală, veți putea ajunge foarte ușor în Piața Unirii, unde se află mai multe localuri, cafenele și restaurante.
Dacă veți locui în acest cartier, aveți avantajul accesului rapid către Dâmbovița, unde se află mallul Shopping City Timișoara.

Găsim sucursale ale băncilor ING, Banca Transilvania, dar și BRD, în apropierea Gării de Nord, pe strada Gării. Pe lângă acestea, mai regăsim în zonă un bancomat BRD pe Bulevardul Regele Carol I, nr. 28, un ATM de OTP găsim în Piața Alexandru Mocioni, nr. 8, și chiar unul de Euronet - pe Strada 16 dec. 1989, nr. 16.

Având în vedere proximitatea cartierului față de Shopping City Mall (de pe Calea Șagului nr 100), dar și apropierea de zona centrală (Piața Victoriei), poți alege să te deplasezi spre aceste zone pentru a găsi și alte bancomate sau sucursale bancare. Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Posesorii de autovehicule interesați de închirierea unui loc de parcare de la autoritățile locale pot afla mai multe despre această chestiune la sediul Primăriei Timișoarei din zona centrală a orașului (de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Iosefin

1 rezultat

Pe fondul preponderenței imobilelor multifamiliale de aici, majoritatea locuințelor disponibile spre vânzare în Iosefin sunt apartamente în clădiri construite înainte de 1989. Totuși, în zonă încep să își facă prezența dezvoltările imobiliare noi, construite într-un stil arhitectural contemporan.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Essenza Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Iosefin şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Iosefin

Din punct de vedere financiar, așteptările vânzătorilor de apartamente de aici sunt ușor sub media valabilă la nivel de oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Iosefin

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Iosefin

Vânzare garsoniera în Timişoara

zona Iosefin, o cameră, 20 mp, Parter

Eugene Estate va prezinta o garsoniera de 20 mp, ideala ca si investitie, situata la parterul unui bloc de garsoniere cu 4 etaje. Garsoniera dispune de ferestre PVC si usa metalica la intrare. Se...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Iosefin, 2 camere, 42 mp, Parter / 4

Oferim spre vanzare un apartament cochet cu 2 camere situat in zona Iosefin, avand suprafata utila de 42 mp. Imobilul este compartimentat astfel: hol intrare, bucatarie spatioasa, 2 camere si baie....

Vânzare apartament în Timişoara

zona Iosefin, 2 camere, 40 mp, Etaj 4 / 4

Oportunitate imediata: apartament doua camere, nedecomandat, 40mp utili interiori, compartimentat astfel: bucatarie, living, dormitor, hol de acces, debara, baie cu geam, balcon. Este situat in...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Iosefin, 2 camere, 37 mp, Etaj 3 / 4

ID intern: V3861 Apartament cu 2 camere de vanzare in Timisoara, zona Iosefin. FOXFORT Imobiliare propune de vanzare un apartament cu 2 camere, decomandat, situat in localitatea Timisoara,...