Simion Bărnuțiu - Dorobanților

Descrierea cartierului Simion Bărnuțiu - Dorobanților

Amplasat în nord-estul capitalei Banatului, Simion Bărnuțiu-Dorobanților se numără printre cartierele timișorene de dimensiuni medii.

Această parte a orașului este alcătuită atât din case și vile, cât și din clădiri multifamiliale, în zonă existând atât construcții mai vechi, cât și blocuri ridicate în timpul regimului comunist. Datorită acestei componențe diverse, cartierul se pretează cerințelor unei palete largi de potențiali cumpărători, acesta fiind atractiv atât pentru cei care și-ar dori o casă, cât și pentru aceia care ar prefera, mai degrabă, un apartament.

La capitolul mijloace de transport în comun, de menționat ar fi autobuzul 46, care circulă pe Strada Mihail Kogălniceanu, troleul 11, care merge pe Strada Simion Bărnuțiu, dar și tramvaiele 1 și 5, care circulă pe Calea Dorobanților, la marginea estică a cartierului, la limita cu zona Crișan-Modern. Deși nu au la dispoziție o rețea unitară de piste de bicicletă, iubitorii de ciclism au totuși acces la o astfel de amenajare pe Strada Simion Bărnuțiu (ca și pe Bulevardul Take Ionescu).

La capitolul retail, Simion Bărnuțiu-Dorobanților oferă destule opțiuni locuitorilor săi; nevoile acestora sunt deservite, astfel, atât de o serie de magazine de dimensiuni mai mici, cât și de un hipermarket din rețeaua Kaufland, amplasat aproape de „granița” cu Tipografilor (pe Strada Mihail Kogălniceanu, nr. 11-15). Pe Strada Simion Bărnuțiu, nr. 28, se găsește și un Lidl.

De menționat este, desigur, și faptul că acest cartier beneficiază și de oportunitățile de shopping oferite de zona Cetate. Nu în ultimul rând, timișorenii din Simion Bărnuțiu-Dorobanților pot ajunge și în Lipovei, unde, foarte aproape de limita cu centrul, se găsește o adevărată zonă comercială, în care este inclus și Iulius Mall.

La fel ca cei din Tipografilor, locuitorii zonei Simion Bărnuțiu-Dorobanților beneficiază de toate facilitățile de recreere oferite de centrul orașului, atât parcuri (Parcul Botanic, Parcul Catedralei, Parcul Civic, Parcul „I.C. Brătianu”, Parcul „Regina Maria”, Parcul Rozelor, Parcul Copiilor „Ion Creangă”), cât și obiective de interes cultural și turistic (Bastionul Maria Theresia, Palatul Dicasterial, Muzeul de Artă, Casa Ormos, Casa Prenner, Casa Solderer sau Casa Krautwaschl).

Pe lângă acestea, însă, cartierul dispune și de două importante puncte de interes pentru iubitorii de sport – este vorba despre Stadionul Electrică (de pe Strada Renașterii, nr. 41), dar și despre Baza Sportivă UMT, care include și un ștrand (pe Strada Avram Imbroane, nr. 56). În cazul în care ești iubitor de artă, vei avea parte de o serie de evenimente culturale organizate la Casa Isho, de pe Bulevardul Take Ionescu).

În ceea ce privește oportunitățile de educație, zona Simion Bărnuțiu-Dorobanților nu este, în sine, foarte bine reprezentată. Dintre instituțiile de învățământ din cartier, demne de menționat ar fi Liceul de Arte Plastice (de pe Strada Lorena, nr. 35), dar și Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” (de pe Strada Renașterii, nr. 24A).

Ca și Tipografilor, cartierul beneficiază, însă, de proximitatea zonei centrale, unde pot fi găsite atât licee de prestigiu (printre care Colegiul Tehnic „Emaniul Ungureanu”, Colegiul Pedagogic „Carmen Sylva”, Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”), cât și o importantă instituție de învățământ superior, anume Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” (amplasată pe Strada Eftimie Murgu, nr. 2).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Simion Bărnuțiu-Dorobanților:

Din punctul de vedere al accesului la servicii medicale, zona Simion Bărnuțiu-Dorobanților stă destul de bine – și asta nu doar datorită apropierii de centrul orașului. Asta pentru că între granițele acestui cartier se găsesc două spitale de stat, anume Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara (pe Strada Gheorghe Adam, nr. 13A) și, respectiv, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” (pe Strada Gheorghe Adam, nr. 13).

La capitolul servicii medicale particulare, de menționat ar fi Centrul Medical Explomed, situat pe Strada Lugojului, nr. 39A. Acesta oferă o varietate de specializări medicale, printre care medicină de familie, medicina muncii, pediatrie, oftalmologie, ORL, psihiatrie, cardiologie și chirurgie generală. De asemenea găsim aici o clinică privată din cadrul Rețelei Regina Maria, amplasată pe Str. Simion Bărnuțiu, nr. 60.

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Printre fast food-urile, bistro-urile și cafenelele de cartier, regăsim aici și câteva pizzerii, între care Pizzeria Sapori, de pe Strada Simion Bărnuțiu, nr. 20. În cazul în care îți place bucătăria chinezească, vei găsi pe strada Simion Bărnuțiu, nr. 22 Restaurantul Marele Zid Chinezesc, unul dintre localurile cu tradiție din oraș. În cazul în care dorești și alte meniuri mai diversificate, ai posibilitatea să ajungi relativ repede în zona Cetății, sau chiar în zona Lipovei, unde se află Iulius Mall și Iulius Town, locații în care, cu siguranță, vei găsi un restaurant pe gustul tău.

Unitățile bancare și bancomatele din această zonă sunt concentrate de-a lungul străzii Simion Bărnuțiu. Astfel, vei găsi aici Agenția OTP Bank, o sucursală ING Bank, ambele situate pe str. Simion Bărnuțiu, nr. 54, și o sucursală Raiffeisen Bank, pe aceeași stradă, la numărul 54.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

În Simion Bărnuțiu-Dorobanților, principala arteră de circulație este cea care dă (cel puțin în parte) și numele cartierului, anume Strada Simion Bărnuțiu; aceasta continuă Bulevardul Take Ionescu, făcând, astfel, legătura atât cu zona Cetate, cât și cu Tipografilor. De menționat este și Strada Aristide Demetriade, aflată la limita cu Lipovei, dar și Strada Mihail Kogălniceanu, care străbate cartierul de la nord la sud.

La fel ca locuitorii celorlalte cartiere timișorene, cei din Simion Bărnuțiu-Dorobanților se pot interesa cu privire la închirierea unui loc de parcare de la autoritățile locale la sediul Primăriei (care se găsește chiar în zona Cetate, pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Simion Bărnuțiu - Dorobanților

19 rezultate

Întâlnim aici suprafețe importante de teren pretabile pentru construcții și o serie de ansambluri rezidențiale de dimensiuni mari. Tot în această zonă, au început să apară și alte ansambluri de dimensiuni mai mici, amplasate în zona de case.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără XCity Towers, Sol-Residence, RPC Village, Vivalia Grand, Iris Armoniei 25, Sun City Residence, Denya Forest, Monarch Village, Ateneo, City of Mara, Monarch Private Yard, Monarch Tower, Monarch Residence, Nord One, ISHO, Monarch Soleil, PALTIM, Future Residence, Sapporo Town. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Simion Bărnuțiu - Dorobanților şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Simion Bărnuțiu - Dorobanților

Din punct de vedere financiar, așteptările vânzătorilor sunt apropiate de media valabilă la nivel de oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.464 €/mp

01.04.23 - 30.04.23

-0,1%  (-1 €/mp) faţă de luna 3/2023

+3,8%  (53 €/mp) faţă de luna 4/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Simion Bărnuțiu - Dorobanților

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
355 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Simion Bărnuțiu - Dorobanților

Vânzare garsoniera în Timişoara

zona Dorobantilor, o cameră, 26 mp, Etaj 1 / 4

Platinium Estate va propune spre vanzare un apartament decomandat cu 1 camera situat la etajul 1 al unui bloc cu regim de inaltime P+4E in zona Dorobanti. Apartamentul este cu vedere la strada...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Dorobantilor, 2 camere, 53 mp, Etaj 4 / 4

Detalii RELEVANTE oferta : - etaj 4/4 + ACOPERIS din tigla, 3 apartamente pe nivel - model cu vedere pe o singura parte, in spate - detalii AMENAJARE interioara : parchet laminat, gresie,...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Dorobantilor, 2 camere, 50 mp, Mansarda

- Vis-?-vis de Lidl, Simion Barnutiu, - decomandat, 2 camere, bucatarie, hol spatios, baie - complet amenajat; - AC - Centrala termica proprie - mobilat si utilat exact ca in poze; -...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Simion Barnutiu, 3 camere, 65 mp, Parter / 4

Va propunem spre inchiriere un apartament de inchiriat cu 3 camere decomandat, pretabil pentru o familie. Diferite puncte de interes in apropiere pot fi: -Kaufland; -Lidl; -diferite ATM-uri;...

Închiriere garsoniera în Timişoara

zona Dorobantilor, o cameră, 39 mp, Etaj 3 / 8

BLITZ ofera spre inchiriere un apartament cu o suprafata utila de 39mp, in zona Modern. Imobilul se afla la etajul 3 intr-un bloc de apartamente cu 8 etaje si este decomandat, fiind dispus astfel:...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Dorobantilor, 2 camere, 56 mp, Parter / 4

De inchiriat apartament cu 2 camere situat in zona Dorobantilor, decomandat, confort 1, avand suprafata utila:-56 mp, situat la parter Este compartimentat astfel: -hol acces -bucatarie -living...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Simion Barnutiu, 2 camere, 52 mp, Etaj 1 / 4

Lemonaid inchiriaza un apartament cu 2 camere, aflat la etajul 1 al unui bloc aflat pe strada Behelei, zona Modern din Timisoara. >>>> toate apartamentele lemonaid beneficiaza de asistenta...