Astra

Descrierea cartierului Astra

Astra este un cartier aflat la marginea orașului Brașov, dar foarte aproape de centrul orașului. Este situat la intrarea în cea mai importantă stradă din Brașov, dinspre București, astfel că este și unul dintre cele mai aglomerate cartiere.

Astra numără aproximativ 76.000 de locuitori și este în plină dezvoltare. În ultima perioadă, în această zonă se află în construcție mai multe proiecte rezidențiale, dintre care și unele care oferă facilități de lux.

De asemenea, în acest cartier își au sediul câteva multinaționale, iar tot aici se găsește platforma industrială Roman, unde se produc autocamioane. Un avantaj important al zonei îl reprezintă și existența mai multor facilități educaționale. Totodată, Astra este considerat și unul dintre cele mai sigure cartiere din Brașov.

Cartierul Astra stă bine în ceea ce privește mijloacele de transport în comun. Zona este străbătută de trei linii de autobuz, cu care puteți ajunge în diferite zone din Brașov. Este vorba de autobuzul 17, care circulă pe ruta Livada Poștei - Noua, linia 21, care circulă pe direcția Noua - Triaj, și autobuzul 5, care pornește de la Stadionul Municipal și are capăt de linie la Roman.

De menționat la acest capitol este faptul că la mai puțin de cinci kilometri de cartierul Astra se află gara din Brașov.

Dacă te vei muta în cartierul Astra, nu vei duce lipsă de alternative pentru a face cumpărăturile. Pe lângă numeroasele magazine de mici dimensiuni, găsești aici două supermarketuri Lidl, unul pe B-dul Saturn și altul pe str. Carpaților, precum și două supermarketuri Carrefour, ambele pe Calea București. Totodată, un magazin Profi se află pe B-dul Saturn.

De menționat ar fi faptul că în acest cartier este deschisă și piața agroalimentară Astra, pe str. Jupiter, de unde poți cumpăra legume, fructe, produse lactate sau din carne direct de la producători locali. Iar dacă iubești vinul, Cramele Recaș au un magazin deschis pe B-dul Saturn.

Este important de știut că lângă Astra, în cartierul vecin Răcădău, își desfășoară activitatea Magnolia Shopping Center, pe str. Crișului, în care sunt deschise magazine din diferite domenii, pentru a putea să-ți faci cumpărăturile.

Din păcate, cartierul Astra este deficitar la capitolul recreere, zona fiind una cu puține parcuri. Însă, locuitorii pot opta pentru oportunitățile oferite de celelalte zone din Brașov. Astfel, în cartierul vecin Noua-Dârste se află grădina zoologică din Brașov, care se întinde pe zece hectare, precum și parcul de aventură din Brașov, care este unul în aer liber, lângă un lac.

De asemenea, într-un alt cartier aflat în apropiere, Răcădău, se găsește Parcul Trandafirilor, ideal pentru plimbări în mijlocul naturii, precum și Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Cartierul Astra este în plină dezvoltare, astfel că are o densitate mare a populației. În aceste condiții, dacă te decizi să te muți aici, nu vei duce lipsă de facilități din punct de vedere educațional.

Concret, în cazul în care ai copii micuți, pe str. Cocorului, se află Creșa Nr. 7, care este una de stat, iar în zonă sunt și mai multe grădinițe. Și anume, Grădinița Lumea Copiilor, pe Aleea Mercur, Grădinița Micul Prinț, pe B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt, precum și Grădinița Hansel și Gretel, pe str. Aurora.

Totodată, pe când va crește, îți poți înscrie copilul la Școala Gimnazială Nr. 2 „Diaconu Coresi”, situată pe B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt, sau la Școala Nr. 3, aflată pe Aleea Minerva. De asemenea, după ce va absolvi clasa a VIII-a, ai alternativa Liceului Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu”, aflat pe Aleea Minerva, sau a Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil”, situat pe str. Cocorului.

Astra este bine deservit și la capitolul servicii medicale. Astfel, între granițele acestui cartier se află Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, pe Calea București, cea mai mare unitate medicală din județ. Tot pe Calea București se află și Spitalul Municipal Astra, iar lângă el, un laborator medical privat.
De asemenea, găsești în cartierul Astra o clinică medicală privată și un centru medical privat, ambele pe Calea București, dar în locații diferite. Totodată, în această zonă își desfășoară activitatea și mai multe cabinete medicale particulare, la care poți apela în cazul în care ai diferite probleme de sănătate.

În cazul în care-ți propui să iei masa în oraș, la capitolul gastronomie vei găsi în cartierul Astra o ofertă bogată. De menționat ar fi două restaurante cu sushi, pe str. Înfrățirii și pe Calea București, și un altul cu specific asiatic, pe str. Hermann Oberth.

De asemenea, găsești în zonă și mai multe fast food-uri, printre care și un McDonalds, pe Calea București, iar lângă se află și o shaormerie. Nu trebuie să ratezi nici un restaurant elegant situat pe str. Săcelelor, iar dacă ai poftă de un preparat dulce, pe B-dul Saturn este deschisă și o cofetărie.

Pentru o ofertă mai diversificată, poți să treci pragul centrului comercial Magnolia Shopping Center, situat în apropierea cartierului Astra.

Pentru că zona este în plină dezvoltare, din punct de vedere bancar cartierul Astra este foarte bine reprezentat. Aici găsești mai multe sucursale ale unor bănci precum Idea Bank, Patria Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BCR, Banca Românească, Alpha Bank sau CEC Bank.

Majoritatea acestor sucursale bancare, care au și bancomate, își desfășoară activitatea pe Calea București, însă câteva se găsesc în diferite zone din cartierul Astra.

Primăria se află într-un plin proces de amenajare de noi locuri de parcare în cartierul Astra. Fiind o zonă destul de populată, există o problemă în ceea ce privește găsirea cu ușurință a unui loc de parcare.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Astra

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără URBAN PLAZA. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Astra şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Astra

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.648 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

+0,4%  (7 €/mp) faţă de luna 6/2022

+15,3%  (219 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Astra

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
230 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
305 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
365 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Astra

Vânzare apartament în Braşov

zona Astra, 2 camere, 37 mp, Demisol / 3

Va propunem spre vanzare, in sistem de reprezentare exclusiva cu COMISION 0% din partea cumparatorului, un apartament cu doua camere semidecomandat situat pe Strada Hermann Oberth, zona Astra....

Vânzare garsoniera în Braşov

zona Astra, o cameră, 35 mp, Parter

Particular propun spre vanzare garsoniera Calea Bucuresti intersectia Uranus, confort 1 decomandat, suprafata utila 35 mp, parter/4 ,bloc de apartamente, centrala proprie, mobilata/utilata complet,...

Vânzare apartament în Braşov

zona Astra, 2 camere, 48 mp, Etaj 4 / 4

Comison cumparator: 2% din valoarea de tranzactionare  ASCENDENT IMOBILIARE Propune spre vanzare un apartament de 2 camere, pozitionat la etajul 4 al unui bloc de 4 etaje, in...

Închiriere apartament în Braşov

zona Astra, 2 camere, 52 mp, Etaj 8

*** FARA AGENTII. Rugam doar persoane private interesate in anunt sa ne contacteze. Drepturile de autor asupra pozelor apartin proprietarului apartamentului si nu pot fi preluate de catre agentii....

Închiriere apartament în Braşov

zona Astra, 2 camere, 52 mp, Etaj 2

Confortul si calitatea vietii devin tot mai importante pentru generatia de azi, iar noi stim asta. Stim ca ziua de maine va fi mai buna, daca astazi locuiesti intr-un mediu placut si primitor....