Centrul Nou

Descrierea cartierului Centrul Nou

Centrul Nou este unul dintre cartierele din Brașov. Este situat, așa cum reiese și din numele cartierului, chiar în zona centrală a orașului, lângă centrul istoric. În aceste condiții, cartierul este unul dintre cele mai căutate și mai sigure din Brașov.

Aici predomină blocurile, majoritatea realizate în perioada comunistă, însă nu puține dintre ele au fost reabilitate, astfel că acest cartier are un aspect plăcut. Centrul Nou oferă și o mulțime de facilități locuitorilor săi din punct de vedere educațional, medical, shopping sau al oportunităților de petrecere a timpului liber.

Dacă vei lua decizia de a te muta în cartierul Centrul Nou, te vei putea deplasa foarte ușor în celelalte zone ale Brașovului. Asta pentru că Centrul Nou este străbătut de mai toate liniile de autobuz din oraș.

Este vorba despre liniile 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 16, 17 și 21, care leagă Noua de Triaj. În plus, de aici poți lua autobuzul 22, pornește de la Stadionul Tineretului și are capăt de linie la Saturn, autobuzul 23, leagă Depozitele ILF de Saturn, autobuzul 25, circulă în direcția Roman - Avantgarden, autobuzul 29, leagă Bartolomeu Nord de Gara Brașov, autobuzul 31, circulă pe ruta Livada Poștei - Valea Cetății, autobuzul 36, leagă Independenței de Livada Poștei, autobuzul 37, pornește din Craiter și are capăt de linie la Hidro A, autobuzul 40, leagă Gara Brașov de Stupini Izvorului, autobuzul 53, circulă pe ruta Facultate Construcții - Panselelor, autobuzul 54, circulă în direcția Hidro A - Triaj.

De menționat la acest capitol ar fi faptul că în cartierul Centrul Nou se află Gara Brașov, iar foarte aproape este și una dintre autogările din oraș.

Cartierul Centrul Nou stă excelent și din punct de vedere al alternativelor de a face cumpărături. Concret, în această zonă își desfășoară activitatea două dintre mall-urile din Brașov. Și anume, AFI Brașov, în care găsești o varietate mare de magazine, o zonă de food court și soluții de relaxare și distracție, precum și centrul comercial Unirea Shopping Center Brașov, cu magazine fashion, restaurante, un supermarket Penny și sală de fitness.

Pe lângă cele două mall-uri amintite, în Centrul Nou sunt deschise și mai multe supermarketuri, printre care patru Carrefour, pe str. 13 Decembrie, pe B-dul Victoriei, pe B-dul 15 Noiembrie și pe B-dul Griviței, și patru Profi, dintre care două pe B-dul Griviței, unul pe B-dul Victoriei și altul pe str. Ion Creangă. De asemenea, mai găsești și două magazine MegaImage, unul pe str. Codrul Cosminului și altul pe str. Zizinului.

Important este faptul că în Centrul Nou se află și Piața Dacia, pe str. Prahova, de unde poți să cumperi direct de la producători locali.

Așa cum era de așteptat, Centrul Nou stă bine și la capitolul recreere. Între granițele acestei zone se află Piața Consiliul Europei, cu locuri de joacă cu tematică aeronautică, parc de skateboarding și zonă pentru câini.

Tot în acest cartier este amenajată Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”, pe B-dul Gării. Un alt parc de joacă pentru copii se află în zona pasajului, un parc ideal pentru plimbări în natură este amenajat pe str. Dobrogea, iar un altul pe B-dul Griviței.

În Centrul Nou au fost ridicate și patru biserici care merită vizitate pentru atunci când simțiți nevoia să aveți momente liniștite. Mai mult, din acest cartier puteți urca foarte ușor pe muntele Tâmpa, alegând traseul turistic Treptele lui Gabony.

În cartierul Centrul Nou ai parte de mai multe facilități educaționale. Dacă ai copii mici, poți să-i înscrii la Grădinița cu Program Normal Nr. 14, aflată pe str. Transilvaniei, sau la Grădinița Căsuța din Povești, situată pe str. Nicolae Titulescu, Grădinița. Pe când vor mai crește puțin, ai la îndemână Școala Gimnazială Nr. 19, aflată pe Aleea Lăcrămioarelor, la Școala Gimnazială Nr. 15, de pe str. Mihai Viteazul, sau la Școala Gimnazială Nr. 5, de pe str. Doctor Ion Cantacuzino.

În acest cartier își mai desfășoară activitatea și Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță”, situat pe str. Armoniei, un corp al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Brașov, pe str. Pictor Ștefan Luchian, Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, pe str. Bihorului, precum și Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, pe str. Universității, și Facultatea de Matematică și Informatică, pe str. Iuliu Maniu.

Cartierul Centrul Nou este bine deservit și la capitolul servicii medicale. Astfel, între granițele acestei zone își desfășoară activitatea Spitalul de Boli Infecțioase, pe str. Mihai Viteazul, precum și Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria”, str. Pieții, ambele fiind de stat. Tot aici găsești Centrul de Transfuzie Sanguină Brașov, pe str. Doctor Victor Babeș, și are sediul Direcția de Sănătate Publică, pe str. Mihail Kogălniceanu.

Pe lângă acestea, în Centrul Nou funcționează mai multe cabinete și clinici medicale particulare. De menționat ar fi Spitalul de Obstetrică și Ginecologie MedLife-Eva, pe str. Păltiniș, Spitalul „Regina Maria”, pe str. Iuliu Maniu, un centru medical pe str. Sitei și un laborator de analize medicale, pe str. Pictor Ștefan Luchian.

Pentru că vorbim de zona centrală a orașului Brașov, la capitolul gastronomie vei găsi o ofertă bogată. Dacă vrei să servești rapid o masă în oraș, în cele două centre comerciale, Unirea Shopping Center Brașov și AFI Brașov, sunt deschise zone de food court, dar și câteva restaurante mai cochete, pentru serile mai speciale din viața ta.

Printre localurile întâlnite în Centrul Nou enumerăm doar unul cu preparate turcești, printre care și baclavale, pe B-dul 15 Noiembrie, un restaurant cu preparate la grătar, pe str. Iuliu Maniu, și o pizzerie italiană tot pe B-dul 15 Noiembrie.

De asemenea, în acest cartier găsești și numeroase cafenele și bistrouri, unde poți savura băuturile preferate.

Din punct de vedere bancar, ai la dispoziție în cartierul Centrul Nou mai multe sucursale bancare și bancomate. De exemplu, două sucursale BCR găsești în centrul comercial AFI Brașov și pe B-dul 15 Noiembrie, una First Bank tot pe B-dul 15 Noiembrie, una UniCredit Bank și alta BRD, ambele pe str. Mihail Kogălniceanu, și una CEC Bank, pe str. Hărmanului.

Totodată, poți apela la două bancomate UniCredit Bank, unul aflat în Unirea Shopping Center și altul pe B-dul Gării. De asemenea, un alt bancomat CEC Bank este funcțional pe str. Dorobanților.

Fiind una dintre cele mai aglomerate zone din Brașov, în Centrul Nou există o problemă în ceea ce privește găsirea cu ușurință a unui loc de parcare. Totuși, Primăria Brașov se află într-un plin proces de amenajare de noi locuri de parcare. În anul 2020, instituția a început amenajarea unei parcări subterane în zonă, cu aproximativ 300 de locuri.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Centrul Nou

2 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Cosmopolit Cantacuzino, Mihai Viteazul Residence by Vitus. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Centrul Nou şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Centrul Nou

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.648 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

+0,4%  (7 €/mp) faţă de luna 6/2022

+15,3%  (219 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Centrul Nou

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
620 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
560 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
975 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Centrul Nou

Vânzare apartament în Braşov

zona Central, 2 camere, 49 mp, Etaj 2 / 2

Comision cumparator: 2% din valoarea de tranzactionare. ASCENDET IMOBILIARE Propune spre vanzare in inima orasului Brasov apartament 2 camere in casa de tip vila pe 2 niveluri, compusa...

Vânzare apartament în Braşov

zona Central, 3 camere, 86 mp, Etaj 1 / 4

Apartament mobilat si utilat, complet renovat, ideal pentru locuit sau inchiriat in regim hotelier. Amplasat in centrul Brasovului, intr-un bloc foarte linistit, cu putine apartamente (unul,...

Vânzare apartament în Braşov

zona Central, 2 camere, 43 mp, Etaj 3 / 4

Comison cumparator: 2% din valoarea de tranzactionare  ASCENDENT IMOBILIARE Propune spre vanzare un apartament de 2 camere, pozitionat la etajul 4 al unui bloc de 4 etaje, in...

Închiriere apartament în Braşov

zona Central, 3 camere, 80 mp, Etaj 6

REGIS Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament spatios cu trei camere, situat in complexul rezidential Privilegio. Complexul rezidential Privilegio se afla intr-o zona linistita, unde...

Închiriere garsoniera în Braşov

zona Central, o cameră, 30 mp, Etaj 5 / 8

Regis Imobiliare va propune spre inchiriere o garsoniera, open space, confort 1, situata in zona Piata Astra. Imobilul este mobilat si complet echipat, pregatit sa oferer cnfort...

Închiriere apartament în Braşov

zona Central, 2 camere, 48 mp, Etaj 1 / 1

Comision chirias: 50% din contravaloarea unei chirii lunare, o singura data. ASCENDENT IMOBILIARE  propune spre inchiriere EXCLUSIVITATE IMOBILIARA materializata printr-o proprietate,...

Închiriere apartament în Braşov

zona Central, 3 camere, 71 mp, Etaj 7 / 8

Regis Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament de 3 camere situat in cartierul Tractorul un proiect marca Kasper Development fiind unul dintre cei mai titrati dezvoltatori din...