Răcădău - Valea Cetății

Descrierea cartierului Răcădău - Valea Cetății

Cunoscut și sub numele de Valea Cetății, Răcădău este un cartier situat în partea de sud a orașului Brașov. Este o zonă plină de istorie, în care au existat fortificații dacice, care însă au fost demolate în anul 1980, fiind construit mai apoi un cartier de blocuri.

Cartierul Valea Cetății este unul dintre cele mai luxoase zone rezidențiale din orașul Brașov. Asta pentru că în această zonă s-au construit locuințe spațioase ce oferă panorame superbe. Mai mult, este preferat de persoanele care doresc să se bucure de natură, cartierul fiind înconjurat de foarte multe zone verzi. De asemenea, zona nu este foarte aglomerată.

Așa cum era de așteptat, Valea Cetății se numără și printre cele mai bogate cartiere din orașul Brașov, iar zona este considerată una sigură.

Dacă alegi să te muți în cartierul Valea Cetății, vei putea să te deplasezi foarte ușor în celelalte zone din Brașov apelând la mijloacele de transport public în comun. Concret, prin acest cartier trec șase linii de autobuz.

Este vorba de autobuzul 3, care circulă pe traseul Stadionul Tineretului - Valea Cetății, autobuzul 10, care pornește de la Triaj și are capăt de linie la Valea Cetății, autobuzul 30, care leagă Rulmentul de Valea Cetății, autobuzul 31 circulă pe ruta Livada Poștei - Valea Cetății, autobuzul leagă Gara Brașov de Valea Cetății, iar autobuzul 33 pornește din Roman și are capăt de linie tot la Valea Cetății.

Între granițele cartierului Valea Cetății își desfășoară activitatea centrul comercial Magnolia Shopping Center, în care găsești o mulțime de magazine, dar și o zonă de food court. În incinta acestuia se află un supermarket Carrefour, precum și un magazin Pepco. De asemenea, tot în această zonă funcționează și complexul comercial Padina, pe str. Padina.

De menționat la acest capitol ar fi și prezența unui supermarket Lidl și a altuia Penny, pe str. Carpaților, dar în locații diferite, dar și a unui magazin Mega Image, pe B-dul Valea Cetății.

Valea Cetății este unul dintre cartierele orașului Brașov care abundă de locuri de relaxare. De amintit la capitolul recreere, ideale pentru plimbări în natură, ar fi barajul Valea Răcătău, precum și Parcul Trandafirilor, care dispune de loc de joacă pentru copii, fântână arteziană și foișor.

De asemenea, locuitorii au o panoramă deosebită din acest cartier, pentru că se află la o altitudine de 632 de metri. De altfel, în Valea Cetății se găsește și un punct de belvedere.

Totodată, în Valea Cetății se află și câteva biserici care merită vizitate. De menționat ar mai fi faptul că zona Răcădău reprezintă un punct de plecare pentru mai multe obiective turistice din Brașov, precum Dealul Piscul Vechi, zona Temelia, Dealul Melcilor, Tâmpa, Cetatea Brașovului, Munții Postăvarul și Masivul Piatra Mare.

Pentru că vorbim de un cartier aflat aprope de zona centrală din Brașov, Valea Cetății stă bine din punct de vedere educațional. Concret, dacă ai copii de câțiva anișori, găsești o grădiniță cu program prelungit pe str. Jepilor unde poți să-i înscrii.

De asemenea, pe B-dul Valea Cetății își desfășoară activitatea Școala Gimnazială Nr. 25, iar pe str. Jepilor se află Școala Gimnazială Nr. 4. Pe când va crește mai mare și dacă are diferite talente, poți să-ți dai copilul la Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch”, situat pe B-dul Valea Cetății.

Din punct de vedere medical, în cartierul Valea Cetății nu găsești niciun spital de stat. Însă în zonă își desfășoară activitatea mai multe cabinete și clinici medicale particulare.

Concret, ai două centre medicale pe str. Măcieșului, iar lângă, pe B-dul Valea Cetății, găsești o clinică medicală privată. De asemenea, te poți înscrie la un medic de familie care are cabinet pe str. Jepilor, iar pe aceeași stradă este și o clinică medicală. O altă clinică medicală se află pe str. Carpenului, iar un cabinet oftalmologic ai pe B-dul Valea Cetății.

Totodată, găsești alți doi medici de familie pe str. Vasile Alecsandri și o clinică de fizioterapie pe str. Carpaților.

La capitolul gastronomie, ai o ofertă diversificată în cartierul Valea Cetății. Astfel, pentru o masă rapidă în oraș ai la dispoziție zona de food court din centrul comercial Magnolia Shopping Center.

De asemenea, găsești trei pizzerii pe str. Eftimie Murgu, str. Jepilor și B-dul Valea Cetății. Alte trei locații interesante sunt un restaurant specializat în hamburgeri, pe str. Carpenului, un restaurant cu preparate tradiționale ungurești pe str. Vasile Alecsandri, iar un altul cu bucătărie românească pe str. Carpaților.

Pentru preparate la grătar ai la dispoziție un restaurant situat pe str. Micu Klein, iar dacă ți-e poftă de ceva dulce, poți trece pragul unei cofetării care se află pe str. Jepilor.

Din punct de vedere bancar, în cartierul Valea Cetății găsești o sucursală a băncii UniCredit Bank și alta a North Capital Baltikum pe B-dul Muncii, una BRD pe str. Eftimie Murgu, una a Băncii Transilvania pe str. Jepilor și una CEC Bank pe B-dul Valea Cetății. De asemenea, pentru a scoate bani de pe card ai la dispoziție un bancomat BRD pe str. Crișului.

Cartierul Valea Cetății nu este unul aglomerat. Prin urmare, șoferii nu trebuie să-și bată capul prea mult atunci când sunt în căutarea unui loc de parcare în această zonă.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Răcădău - Valea Cetății

2 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Cosmopolit Zenit, Sunnyville Plus. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Răcădău - Valea Cetății şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Răcădău - Valea Cetății

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.648 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

+0,4%  (7 €/mp) faţă de luna 6/2022

+15,3%  (219 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Răcădău - Valea Cetății

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
345 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
425 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Răcădău - Valea Cetății

Vânzare apartament în Braşov

zona Racadau, 3 camere, 80 mp, Etaj 6 / 8

Smart House Imob, va ofera spre vanzare o EXCLUSIVIATE, materializata printr-un apartament deosebit, in zona Racadau, mai exact pe strada Jepilor, langa scoala Gimnaziala nr. 4. Imobilul este...

Vânzare apartament în Braşov

zona Racadau, 2 camere, 70 mp, Etaj 10 / 1

Va propunem spre vanzare apartament 2 camere situat in Zona Racadau situat intr-un Ansamblu Rezidential TAMPA GARDENS apatamentul este situat la etajul 10/11 si ofera o priveliste deosebita...

Vânzare apartament în Braşov

zona Racadau, 3 camere, 67 mp, Etaj 3

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu trei camere , situat in Racadau . Imobilul are 2 balcoane, 2 bai, beci, debara. Balcoane inchise in termopan, centrala...

Închiriere apartament în Braşov

zona Racadau, 2 camere, 50 mp, Parter / 4

La Casa Mea Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere situat in cel mai "verde" cartier al Brasovului si anume Racadau. Apartamentul este decomandat, are o suprafata utila de...

Închiriere apartament în Braşov

zona Racadau, 2 camere, 56 mp, Etaj 5

Agentie imobiliara, va propune spre inchiriere un apartament situat in cartierul Racadau, complexul Alphaville ce se afla in imediata apropiere de Parcul Trandafirilor si Magnolia Mall....

Închiriere apartament în Braşov

zona Racadau, 4 camere, 90 mp, Etaj 2 / 8

Apartament cu 4 camere de inchiriat, complet mobilat si utilat, ce ofera tot confortul necesar celor ce vor locui in el. Situat in Racadau, str. Jepilor avand acces la toate punctele de interes...