Timiș - Triaj - Hărmanului

Descrierea cartierului Timiș - Triaj - Hărmanului

Timiș-Triaj este unul din cartierele Brașovului, fiind situat la marginea orașului. Mai precis, cartierul se află de o parte și de alta a depoului CFR Brașov, de aici și vine denumirea de Triaj. Primele blocuri din această zonă au fost construite începând cu anul 1949. Însă, în ultima perioadă, în Timiș-Triaj au început să fie realizate și ansambluri de locuințe, zona fiind căutată de persoanele care doresc să evite aglomerația și zgomotul.

Dacă te hotărăști să te muți în cartierul Timiș-Triaj, poți ajunge foarte ușor în alte zone ale orașului Brașov apelând la serviciul de transport public în comun. Mai precis, prin această zonă circulă cinci linii de autobuz.

Autobuzul 1 leagă Triaj de Livada Poștei, autobuzul 10 circulă pe ruta Triaj - Valea Cetății, autobuzul 21 pornește din Triaj și are capăt de linie la Noua, autobuzul 23B leagă Triaj de Stadionul Municipal, iar autobuzul 45 circulă în direcția Triaj - Gara Brașov.

De menționat la acest capitol este faptul că Timiș-Triaj dispune de o gară mică numită Halta CFR Triaj, în care opresc trenurile care circulă spre satele învecinate. De asemenea, aici se găsește și Autogara Internațională Brașov, pe str. Fundătura Hărmanului.

Ținând cont de faptul că zona Timiș-Triaj se află la marginea orașului Brașov, între granițele acestui cartier nu există niciun mall.

Pe lângă magazinele de mici dimensiuni, poți să mai faci cumpărături de la un supermarket Profi și altul MegaImage, ambele deschise pe str. Hărmanului.

Însă în cartierul vecin Tractorul se află centrul comercial Coresi Shopping Resort, cel mai mare mall din Transilvania, care are o varietate de magazine, localuri și cinematograf.

La capitolul recreere, în cartierul Timiș-Triaj a fost amenajat recent Parcul Triaj, care are loc de relaxare, precum și loc de joacă pentru copii. De asemenea, în această zonă este ridicată și Biserica Cuvioasa Parascheva.

Totodată, pentru plimbări în natură poți alege malul râului Durbav, care se află la marginea cartierului Timiș-Triaj.

Din punct de vedere educațional, în cartierul Timiș-Triaj ai la dispoziție doar două unități de învățământ la care îți poți înscrie copilul.

Și anume, Școala Gimnazială Nr. 31, înființată în anul 1986, situată pe str. Simeria, și Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov, înființat în anul 1920 sub denumirea de Școala de ucenici de pe lângă Atelierele Principale CFR Brașov, aflat pe str. Fundătura Hărmanului.

În aceste condiții, ești nevoit să te orientezi spre alternativele educaționale oferite de celalalte cartiere din Brașov.

Cartierul Timiș-Triaj este deficitar din punct de vedere medical. În zonă nu ai la dispoziție niciun spital de stat, ci doar câteva cabinete medicale particulare.

Și anume, găsești un medic de familie pe str. Ciceu, și o clinică de stomatologie pe str. Hărmanului. În zonă este deschisă și o farmacie, pe str. Hărmanului.

Prin urmare, pentru a beneficia de mai multe servicii medicale, trebuie să te deplasezi în celelalte cartiere din Brașov.

Cartierul Timiș-Triaj nu stă prea bine nici la capitolul gastronomic. Concret, în zonă găsești un singur restaurant în cazul în care dorești să iei masa în oraș, localul fiind situat pe str. Hărmanului.

Însă în cartierul Tractorul, aflat în apropiere, este amenajată și o zonă de food court în cadrul centrului comercial Coresi Shopping Resort, în care găsești o mulțime de restaurante și fast food-uri.

Din punct de vedere bancar, în cartierul Timiș-Triaj ai un bancomat BRD pe str. Hărmanului, și două sucursale bancare. Este vorba de una CEC Bank, care funcționează pe str. Ciceu, și alta BRD, pe str. Hărmanului.

Pentru mai multe alternative, ești nevoit să te deplasezi în cartierul vecin Tractorul sau în alte zone ale Brașovului.

Cartierul Timiș-Triaj nu este locuit de un număr mare de persoane, astfel că zona nu este aglomerată, fiind la marginea orașului Brașov. În aceste condiții, nu există o problemă în ceea ce privește găsirea cu ușurință a unui loc de parcare în cartier.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Timiș - Triaj - Hărmanului

2 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără SOHO Brasov, Parc industrial MODULIS. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Timiș - Triaj - Hărmanului şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Timiș - Triaj - Hărmanului

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.641 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+1,7%  (27 €/mp) faţă de luna 5/2022

+19,3%  (266 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Timiș - Triaj - Hărmanului

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
250 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
280 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
369 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Timiș - Triaj - Hărmanului

Vânzare apartament în Braşov

zona Triaj, 2 camere, 54 mp, Etaj 4 / 4

AS EMPIRE INVEST va propune spre vanzare apartament 2 camere (mobilat-utilat) in zona Triaj, decomandat, amplasat la etaj 4/4. Imobilul dispune de urmatoarele imbunatatiri: centrala termica,...

Închiriere apartament în Braşov

zona Harmanului, 2 camere, 56 mp, Etaj 5 / 8

Va propunem spre inchiriere in sistem de exclusivitate un apartament cu 2 camere complet mobilat si utilat pe strada Harmanului nr. 29 cu o priveliste frumoasa. Imobilul este situat la etajul 5...

Închiriere apartament în Braşov

zona Harmanului, 4 camere, 85 mp, Parter / 9

Kronhouse Real Estate va propune spre inchiriere un apartament cu 4 camere, situat in zona Harmanului, situat la parterul unui bloc cu 9 etaje. Apartamentul este pe structura semidecomandata si...

Închiriere apartament în Braşov

zona Triaj, 2 camere, 60 mp, Etaj 6 / 6

Agentia imobiliara Korona Realty va propune spre inchiriere apartament cu 2 camere,bloc nou, decomandat cu suprafata de 60 mp utili si terasa de 21 mp. Apartamentul este compus din :2...