Tractorul

Descrierea cartierului Tractorul

Tractorul este unul dintre cartierele din Brașov, care reprezintă poarta de intrare și de ieșire din oraș a tuturor călătorilor și turiștilor. Acest cartier a fost „inima economică” a Brașovului, zona fiind cunoscută pentru industria producătoare de avioane, iar mai apoi pentru Uzina Tractorul Brașov, unde au fost fabricate tractoare timp de mai mulți ani.

Cartierul a cunoscut o dezvoltare importantă în ultima perioadă. Chiar vizavi de fostele platforme industriale Tractorul au apărut mai multe complexuri rezidențiale. Tot în această zonă se află și cel mai mare mall din Transilvania, Coresi Shopping Resort. În aceste condiții, Tractorul a devenit cel mai căutat cartier din Brașov.

Cartierul Tractorul este bine deservit la capitolul transport public, fiind străbătut de mai multe linii de autobuz cu care locuitorii pot ajunge foarte ușor în alte zone ale orașului.

Concret, este vorba de autobuzul 2, care circulă pe ruta Livada Poștei - Rulmentul, autobuzul 9, care leagă Rulmentul de Stadionul Municipal, autobuzul 7, care pleacă tot din Rulmentul și are capăt de linie la Roman, autobuzul 8, care circulă în direcția Rulmentul - Saturn, autobuzul 410, care leagă Subcetate de Rulmentul, autobuzul 411, care circulă pe ruta Rulmentul - Sânpetru Residence, autobuzul 412, care pornește din Rulmentul și are capăt de linie la Morii Sânpetru, autobuzul 36, care leagă Livada Poștei de Independenței, autobuzul 15, circulă pe ruta Avantgarden - Triaj, autobuzul 29, care pleacă din Bartolomeu Nord și are capăt de linie la Gara Brașov, și autobuzul 53, care circulă în direcția Panselelor - Facultatea de Construcții.

De menționat la acest capitol ar mai fi faptul că în cartierul Tractorul se află și Gara Brașov, iar în apropiere este amplasată și autogara.

Ai o mulțime de alternative pentru a face cumpărături în cartierul Tractorul. Între granițele acestei zone se află Coresi Shopping Resort, cel mai mare mall din Transilvania, în care găsești o varietate de magazine, localuri și un restaurant. În cadrul acestui centru comercial funcționează și un supermarket Auchan.

Dacă vrei să cumperi direct de la producători locali, în cartier funcționează și Piața Tractorul, pe str. Olteț. Totodată, mai găsești un supermarket Penny, pe str. Aluminiului, două magazine MegaImage, pe str. Olteț și pe str. 13 Decembrie, precum și un supermarket Lidl, pe str. Turnului.

De asemenea, foarte aproape de Tractorul, în cartierul vecin Centrul Nou, se află un alt centru comercial important, Unirea Shopping Center Brașov, cu magazine fashion, restaurante, supermarket și sală de fitness.

Cartierul Tractorul nu duce lipsă nici de modalități de recreere. De menționat la acest capitol ar fi faptul că aici găsești un parc sportiv, fostul parc Tractorul, care se întinde pe o suprafață de peste 40 de hectare.

Este ideal pentru persoanele care doresc să se plimbe sau să citească în mijlocul naturii. În interiorul acestui parc se află și Patinoarul Brașov, sunt amenajate piste pentru role, terenuri de fotbal și baschet și este montată aparatură pentru fitness. De asemenea, în acest parc poate fi admirată o frumoasă fântână arteziană.

Totodată, în acest cartier găsești și câteva locuri de joacă pentru copii, iar pentru plimbări relaxante ai și alternativa malului râului Timișul Sec. În Tractorul sunt deschise și șase biserici.

Cartierul Tractorul stă bine și din punct de vedere educațional. Astfel, dacă iei decizia de a te muta în această zonă, poți să-ți înscrii copilul la Școala Gimnazială Nr. 30, situată pe str. 1 Decembrie 1918, sau la Școala Gimnazială Nr. 13, aflată pe str. Olteț. Tot pe aceeași stradă se află și Grădinița Nr. 33, la care poți apela dacă ai copii de vârstă mică.

De asemenea, găsești în această zonă și două colegii. Este vorba de Colegiul „Nicolae Titulescu”, aflat pe str. 13 Decembrie, și de Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, situat pe str. Turnului.

Tot între granițele acestui cartier își desfășoară activitatea și o școală internațională privată, pe str. 13 Decembrie, precum și Universitatea „Spiru Haret”, care este tot una particulară, aflată pe str. Turnului.

Cartierul Tractorul este bine deservit și din punct de vedere medical. Aici funcționează un pavilion al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, pe str. Olteț.

Totodată, în zonă își desfășoară activitatea mai multe cabinete și clinici medicale private. De menționat ar fi un centru de radioterapie și o clinică medicală, ambele pe str. Turnului.

De asemenea, mai găsești două cabinete oftalmologice pe str. 13 Decembrie, un laborator medical pe str. Olteț și un medic de familie pe str. General Mociulschi. Mai mult, o clinică de ortopedie se află pe str. 1 Decembrie 1918 și un alt medic de familie găsești pe str. Bronzului.

Având în vedere că în cartierul Tractorul este deschis cel mai mare mall din Transilvania, aici găsești o mulțime de alternative în cazul în care dorești să iei masa în oraș. Mai precis, în cadrul Coresi Shopping Resort este amenajată o zonă de food court, cu numeroase restaurante, pizzerii și fast food-uri.

Totodată, între granițele acestui cartier se află mai multe restaurante, printre care și unul cu specific italian, pe str. Ioan Popasu, precum și un fast food McDonalds, pe str. Turnului. Dacă ți-e poftă de un preparat dulce, pe str. Alexandru Ciurcu găsești și o cofetărie.

Datorită prezenței centrului comercial Coresi Shopping Resort în cartierul Tractorul, locuitorii beneficiază de mai multe oferte din punct de vedere bancar. Mai precis, în acest mall se află surcursale ale băncilor ING, Banca Transilvania și BCR, precum și un bancomat Garanti Bank.

De asemenea, mai găsești în zona Tractorul un bancomat al Băncii Transilvania, pe str. Turnului și altul Raiffeisen Bank, pe str. 13 Decembrie, precum și patru sucursale bancare: una CEC Bank, pe str. Panait Cerna, ING, UniCredit Bank și BRD, pe str. Olteț, precum și Raiffeisen Bank și Banca Transilvania, pe str. 1 Decembrie 1918.

Având în vedere că Tractorul este unul dintre cele mai populate cartiere din orașul Brașov, găsirea unui loc de parcare de către șoferi nu se poate realiza cu ușurință. Zona este în plină dezvoltare, așa că Primăria Brașov a început să amenajeze noi locuri de parcare.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Tractorul

7 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără SOHO Residence Brasov, Lior by Casa Nobel, Maurer Villas, Dynamic Residence 2, Victory by Casa Nobel, Rainbow by Casa Nobel, Valcom Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Tractorul şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Tractorul

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.625 €/mp

01.08.23 - 31.08.23

+2,2%  (35 €/mp) faţă de luna 7/2023

+4,0%  (63 €/mp) faţă de luna 8/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Tractorul

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
250 €.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
430 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Tractorul

Vânzare apartament în Braşov

zona Tractorul, 2 camere, 63 mp, Etaj 8 / 9

Bine ati venit intr-un colt de rai urban, unde luxul și confortul se intalnesc cu o panorama absolut spectaculoasa! Acest apartament cu 2 camere se afla la etajul 8 din 9 al unei cladiri...

Vânzare apartament în Braşov

zona Tractorul, 3 camere, 99 mp, Etaj 9

Va propunem spre vanzare un apartament cu 3 camere in complexul "Isaran" din cartierul Tractoru, in imediata apropiere a centrului comercial "Coresi". Proprietatea dispune de o...

Vânzare apartament în Braşov

zona Tractorul, 2 camere, 70 mp, Etaj 3 / 9

Apartament cu 2 camere, 2 balcoane, suprafata generoasa, mobilat si utilat, in complexul Urban Invest din cartierul Coresi. Dispune de boxa pe nivel, amenajata cu rafturi, care este inclusa in...

Vânzare apartament în Braşov

zona Tractorul, 2 camere, 66 mp, Etaj 1 / 3

Oferta de primavara! Daca esti in primii 5 norocosi care achizitioneaza un apartament in acest proiect, beneficiezi de incalzirea in pardoseala inclusa in pretul apartamentului! Galaxy...

Închiriere apartament în Braşov

zona Tractorul, 2 camere, 46 mp, Etaj 3 / 4

Cat de importanta este zona unde doriti sa locuiti? Oare doriti sa aveti toate facilitatile orasului Brasov la cateva minute? Daca da, va prezint un apartament modern, cu 2 camere, pozitionat in...

Închiriere apartament în Braşov

zona Tractorul, 2 camere, 50 mp, Etaj 5 / 8

Grenadine Imobiliare va ofera spre inchiriere un apartament nou, tip studio, modern, aflat in cartierul rezidential Grandis Residence. Studioul este amplasat la etajul 5/8 in bloc nou, structurat...

Închiriere apartament în Braşov

zona Tractorul, 3 camere, 65 mp, Etaj 3 / 3

Regis Imobiliare va popune spre inchiriere un apartament modern cu 3 camere in complexul rezidential House Rzidence Tractorul. Situat la etajul trei intr o vila cu regim de inaltime P+3,...

Închiriere apartament în Braşov

zona Tractorul, 3 camere, 82 mp, Etaj 4 / 1

Maivise imobiliare, va propune spre inchiriere,i n zona Tractorul, la Top City, ,un apartament cu 3 camere spatios, 2 bai, structura decomandata, confort 1, complet mobilat si utilat. - etaj...