Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății

Descrierea cartierului Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății

Ești interesat de o locuință în zona Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății? Atunci unul dintre lucrurile pe care trebuie să le știi este acela că cea mai mare parte a sa aparține Sectorului 3 din Capitală, excepție făcând blocurile aflate la Bulevardul Basarabia care se află în Sectorul 2.

Marile artere de circulație din zonă sunt mărginite de blocuri cu regim de înălțime mare, iar în spatele acestora găsești străzi liniștite cu vile și case, în special în spațiul cuprins între Strada Câmpia Libertății, Strada Baba Novac, Șoseaua Mihai Bravu și Bulevardul Basarabia.

În plus, locuitorii acestei zone se pot bucura de mai multe spații verzi. Ei au la dispoziție Parcul Gheorghe Petrașcu și în vecinătate Parcul Alexandru Ioan Cuza, una dintre intrările principale ale acestuia aflându-se la intersecția Străzii Câmpia Libertății cu Baba Novac. La doi pași se află și Parcul Național (fostul 23 August). Un alt avantaj îl poate reprezenta pentru pasionații de sport apropierea de Arena Națională și de Complexul Sportiv Național “Lia Manoliu”, ambele aflate în zona Bulevardului Basarabia.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Transportul în comun în zonă este asigurat de mai multe autobuze, tramvaie și troleibuze. Printre acestea se numără tramvaiul 40 care circulă pe Bulevardul Basarabia și conectează zona de Calea Călărașilor și Piața Sf. Vineri din centrul orașului. De pe Strada Baba Novac poți să iei troleibuzul 70 cu care ajungi rapid în zona Parcului Cișmigiu, dar și autobuzul 311 care leagă zona Faur de Piața Iancului, Armenească și Piața Rosetti.

Locuința de care ești interesat se află în apropiere de Piața Muncii? Atunci vei putea să călătorești cu metroul prin oraș, evitând astfel aglomerația din trafic. O altă stație de metrou aflată la câteva minute de mers pe jos de intersecția Străzii Baba Novac cu Șoseaua Mihai Bravu este Dristor. De aici ajungi în 10-15 minute la Piața Victoriei.

Consultă harta pentru a afla unde găsești stațiile mijloacelor de transport în comun din zonă.

În zona Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății găsești mai multe magazine mici, unde îți poți face cumpărăturile. Dacă preferi să ai parte de mai multă diversitate la shopping, atunci trebuie să știi că poți să ajungi destul de ușor la mall-ul ParkLake situat chiar la marginea Parcului Alexandru Ioan Cuza (fost Titan sau IOR).

Mai multe magazine găsești și la parterul blocurilor situate pe Șoseaua Mihai Bravu, vis-a-vis de Spitalul Victor Babeș. Dacă nu te deranjează să mergi cu mașina la cumpărături, o opțiune poate fi pentru tine și Complexul Comercial Esplanada.

Găsești pe harta de mai jos poziționarea piețelor și a centrelor comerciale unde îți poți face cumpărăturile, dacă locuiești în zona Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății.

Această zonă este potrivită pentru familiile care își doresc să aibă cât mai aproape de casă spații de joacă pentru copii. Părinții își pot duce micuții în Parcul Gheorghe Petrașcu, iar pentru plimbări mai lungi în jurul lacului au în vecinătate Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR) și Parcul Național (fostul 23 August). Dacă te muți aici, vei avea în apropiere Complexul Sportiv Național “Lia Manoliu” care cuprinde, printre altele, o bază de natație și de atletism, dar și Arena Națională care găzduiește unele dintre cele mai importante meciuri de fotbal.

Poți, totodată, să participi în timpul liber la evenimentele culturale care se organizează la sala multifuncțională de spectacole din spațiul fostului cinematograf Gloria. Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber ai dacă locuiești în această zonă a Bucureștiului.

În această zonă se află Școala Gimnazială “Leonardo da Vinci”, Liceul Teoretic “Benjamin Franklin” și Facultatea de Medicină din cadrul Universității “Titu Maiorescu“.

Află ce alte unități de învățământ găsești în zona Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății și în împrejurimi consultând harta.

În această parte a orașului găsim Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”. În zona Bulevardului Basarabia se află Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”. În apropiere există și Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.

Consultă harta pentru a afla ce clinici private găsești în apropiere.

Găsești mai multe restaurante de-a lungul Bulevardului Basarabia. Câteva sunt grupate și în zona Diham, la intersecția dintre Bulevardul Basarabia și Bulevardul Chișinău. Opțiuni pentru toate gusturile ai și în food court-ul inclus în ParkLake Shopping Center, iar în zona Dristor din apropiere găsești mai multe fast food-uri.

Dacă stai aproape de stația Piața Muncii, poți să ajungi destul de ușor cu metroul la Piața Victoriei și să te bucuri de cafenelele și restaurantele de pe Calea Victoriei. Cu mașina poți ajunge rapid și la București Mall pentru o rundă de shopping și o pauză de relaxare la terasă sau la restaurantele disponibile în cadrul food court-ului de la etaj. Află ce alte opțiuni ai, dacă te muți în zona Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății. Consultă harta pentru mai multe opțiuni.

Câteva sucursale bancare și ATM-uri pot fi găsite la intersecția dintre Strada Baba Novac, Șoseaua Mihai Bravu, Strada Dristorului și Strada Traian Popovici. Ai în zonă ING Bank, Banca Românească, Raiffeisen Bank, BRD și CEC Bank.

Vezi unde găsești și alte bănci în zona în care urmează să te muți. Consultă harta pentru mai multe detalii.

Dacă urmează să te muți în zona Arenei Naționale, este bine să știi că traficul este îngreunat și locurile de parcare sunt aproape imposibil de găsit în zilele în care aici se organizează meciuri.

Verifică dacă poți închiria un loc de parcare la Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 3 sau la Biroul Parcări ADP Sector 2. Consultă harta pentru a afla unde sunt poziționate principalele parcări.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății

1 rezultat

Marile artere de circulație din zonă sunt mărginite de blocuri cu regim de înălțime mare, iar în spatele acestora găsești străzi liniștite cu vile și case, în special în spațiul cuprins între Strada Câmpia Libertății, Strada Baba Novac, Șoseaua Mihai Bravu și Bulevardul Basarabia. În ultimii ani, în această parte a orașului s-au construit și câteva proiecte rezidențiale.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Vivenda Residencias. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății

Apartamentele din acest cartier se încadrează în media de preț a Bucureștiului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
250 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
359 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Basarabia - Baba Novac - Câmpia Libertății

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Baba Novac, 2 camere, 45 mp, Etaj 1 / 4

Titan-cinema Gloria-vav de parcul IOR-etajul 1/4,confort 1 semidecomandat,49mp,bloc 1965,izolat termic,curat,imbunatatiri,toate actele la zi,vecini linistiti,zona excelenta. Acces metrou Titan 10...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Baba Novac, 2 camere, 48 mp, Etaj 3 / 3

Baba Novac stradal-etaj 3/3,decomandat,57mp suprafata totala,vedere pe 3 laturi,orientare sud,vest,nord,bloc 1960,reabilitat termic,geam la baie,2 balcoane,boxa subsol,necesita...

Vânzare garsoniera în Bucureşti

zona Baba Novac, o cameră, 50 mp, Etaj 7 / 2

REA1004580 Avem deosebita placere de a va oferi spre vanzare un studio dublu, situat la etajul 7 din 12 al unui bloc construit in anul 2008, situat vis a vis de intrarea in parcul IOR. Studioul...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Basarabia, 3 camere, 85 mp, Etaj 6 / 1

REA1004253 Va propunem spre vanzare un apartament de 3 camere situat in zona Titan - Costin Georgian. Imobilul este ingrijit, nou, construit in anul 2010. Blocul este situat intr-o zona...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Baba Novac, 2 camere, 54 mp, Etaj 8 / 9

VAULT ESTATE - COD PROPRIETATE: P14637 Va oferim un apartament de inchiriat, cu 2 camere, semidecomandat, situat la etajul 8/9, intr-un imobil bloc, construit in anul 1990. Proprietatea se...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Basarabia, 2 camere, 51 mp, Etaj 6

Apartament cu 2 camere decomandat, complet mobilat si utilat, situat in bloc din 1984 zona Diham. Apartamentul are o suprafata de 51 mp si se afla la etajul 6/10. Apartamentul este mobilat si...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Baba Novac, 3 camere, 70 mp, Etaj 2 / 8

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 3 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona Baba Novac. Apartamentul are o suprafata de 70 mp si se afla la ETAJUL 2/8 intr-un bloc cu...