Drumul Taberei

Descrierea cartierului Drumul Taberei

Zona Drumul Taberei este localizată în partea de vest a Capitalei, pe raza Sectorului 6. Aceasta are un aspect “aerisit”, grație spațiilor verzi destul de generoase dintre blocuri și a celor două parcuri la care au acces locuitorii.

Drumul Taberei este, totodată, o zonă potrivită pentru cei care vor să se bucure de liniște atunci când sunt acasă, având în vedere că potrivit studiilor întocmite de către autorități aici nivelul zgomotului este, în medie, unul dintre cele mai reduse din oraș.

Dacă te vei muta în această parte a Bucureștiului, te vei bucura de numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber. În plus, în zonă există mai multe unități de învățământ potrivite pentru copiii tăi. Un avantaj suplimentar îl reprezintă și faptul că Drumul Taberei se află pe traseul Magistralei 5 de metrou, deci ajungi în centru în doar câteva minute.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Un segment al magistralei 5 de metrou traversează zona. Aceasta ar urma, pe viitor, să ofere o legătură directă cu estul orașului. Tramvaiul 41 te va ajuta să ajungi la Piața Presei, în zona celui mai nou pol de business al Capitalei.

Poți lua autobuzul 168 dacă ai treabă în zona Piața Romană sau autobuzul 268, atunci când vrei să ajungi la Eroilor. Consultă harta pentru a vedea unde sunt poziționate stațiile mijloacelor de transport în comun.

În zonă găsești mai multe magazine și hipermarketuri. La intersecția dintre Drumul Taberei, Bulevardul 1 Mai și Strada Brașov ai la dispoziție, spre exemplu, magazine Auchan, Carrefour Market, Mega Image și Kaufland.

În cartier ai și Piața Drumul Taberei unde îți poți face cumpărăturile. Vei locui, totodată, la doi pași de mall-urile Plaza România și AFI Palace Cotroceni.

Consultă harta și vezi ce alte magazine ai în zona de care ești interesat.

Aceasta este o zonă destul de “verde”, cu spații generoase, cu vegetație între blocuri, la care se adaugă și cele două parcuri din cartier - Drumul Taberei (fostul Moghioroș) și Sfântul Andrei.

În apropiere vei găsi Parcul Grozăvești și Grădina Botanică București. Pentru plimbări lungi în weekend, îți recomandăm o vizită în cartierul Cotroceni, unul dintre cele mai frumoase și mai exclusiviste din Capitală. Când obosești, poți să te oprești la una dintre ceainăriile din zonă. Iar dacă tot ajungi aici, nu rata nici o vizită la muzeul amenajat în Palatul Regal Cotroceni.

Vei găsi în apropierea noii tale locuințe terenuri sportive și Stadionul Steaua București. Din zona Drumul Taberei ajungi ușor la două mall-uri, Plaza România și AFI Palace Cotroceni, ambele aflându-se chiar la limita nordică a cartierului.

Verifică pe hartă ce alte puncte de interes găsești în zona Drumul Taberei și în vecinătatea sa.

Drumul Taberei este o zonă unde găsești numeroase unități de învățământ, de la grădinițe și afterschool-uri la licee. Grădinița nr. 272, de exemplu, se află în apropierea mall-ului Plaza România, iar Grădinița nr. 208 lângă Parcul Sfântul Andrei. Printre școlile din cartier se numără Școala Gimnazială nr. 169 și nr. 197.

În Drumul Taberei găsești mai multe licee, precum Liceul Teoretic “Eugen Lovinescu”, Colegiul Național “Elena Cuza” și Colegiul Național “Grigore Moisil“. Foarte aproape se află și Universitatea Politehnică din București și Campusul Studențesc Leu în incinta căruia își au sediul mai multe facultăți din cadrul Universității din București, precum Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Găsești pe hartă toate unitățile de învățământ disponibile în cartier, fie ele private sau de stat.

În zona Drumul Taberei nu vei găsi niciun spital, dar vei avea la dispoziție Policlinica Cetatea Histria și Policlinica Bujoreni. Găsești un centru medical și pe Strada Valea Oltului.

Poți ajunge, totodată, destul de rapid la Spitalul Universitar de Urgență București aflat în zona Eroilor sau la Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele. Verifică pe hartă poziționarea celor mai apropiate unități sanitare la care poți apela, dacă te muți în Drumul Taberei.

Ai la doi pași de casă mall-urile Plaza România și AFI Palace Cotroceni unde găsești numeroase restaurante, terase și cafenele. Iar cu metroul ajungi imediat în centrul orașului, pentru și mai multă diversitate.

Aruncă o privire pe hartă. Vezi unde sunt localizate restaurantele din zona Drumul Taberei și din împrejurimi.

Găsești câteva sucursale bancare și ATM-uri pe Șoseaua Drumul Taberei și la intersecția dintre aceasta și Strada Brașov. Pentru mai multe detalii, consultă harta.

Te deplasezi des cu mașina prin oraș? Atunci îți aducem în vedere faptul că pe Bulevardul Timișoara, limita nordică a cartierului, traficul este îngreunat la orele de vârf. De aglomerație te mai poți lovi și pe Strada Brașov, arteră care leagă cartierul Militari de Ghencea traversând zona Drumul Taberei.

Pentru a scăpa de grija găsirii unui loc de parcare, îți recomandăm să te adresezi Serviciului Parcaje din cadrul ADP Sector 6.

Vezi pe hartă unde găsești principalele parcări din această zonă.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Drumul Taberei

5 rezultate

Drumul Taberei cuprinde blocuri care dispun de spații verzi destul de generoase. Cele mai multe dintre acestea au fost construite în perioada 1970-1980. Unele dintre ele au trecut prin procesul de reabilitare termică.

În ultimii ani, promisiunea unei noi magistrale de metrou a stimulat dezvoltatorii să investească în proiecte rezidențiale noi.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Premium Plaza Apartments, Top Rezidential, Drumul Taberei Residence, TripleA Residence, NOVUM 56. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Drumul Taberei şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Drumul Taberei

În acest cartier poți găsi apartamente la prețuri foarte bune, printre cele mai ieftine din oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Drumul Taberei

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
230 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
308 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Drumul Taberei

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Drumul Taberei, 2 camere, 44 mp, Etaj 5

Apartament 2 camere, decomandat, zona Prelungirea Ghencea, sector 6 (colt cu valea Oltului) Apartamentul se afla la etajul 5/10, Ca si dotari regasim : balcon inchis, geamuri termopan, aer...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Drumul Taberei, 2 camere, 53 mp, Etaj 8

De vanzare apartament nou - metrou Parc Drumul Taberei * in imediata apropiere a metroului -4 minute *53mp *recent renovat *instalatii electrice si sanitare noi *bucatarie inchisa *Constructia...

Vânzare garsoniera în Bucureşti

zona Timisoara, o cameră, 18 mp, Etaj 9

Va oferim spre vanzare o garsoniera amplasata la etaul 9 din 10 al unui imobil bloc construit in anul 1970. Blocul este amplasat in imediata vecinatate a Parcului Drumul Taberei cat si al statie de...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Drumul Taberei, 2 camere, 39 mp, Etaj 4

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu 2 camere, decomandat situat in zona Drumul Taberei in vecinatatea liniei de metrou Romancierilor. Imobilul se afla...