Ferentari

Descrierea cartierului Ferentari

Zona Ferentari este situată în sud-vestul Bucureștiului și face parte din Sectorul 5. Dezvoltarea sa a fost realizată inițial de-a lungul Căii Ferentari și a Prelungirii Ferentari, principalele artere de circulație care o traversează.

Cartierul cuprinde atât străzi cu case mici, tipice pentru periferia Capitalei, multe dintre acestea fiind construite în perioada dintre cele două războaie mondiale, cât și blocuri în general cu regim de înălțime mic.

Ferentari este una dintre zonele bucureștene mai sărace și are în plus o reputație negativă în rândul multor locuitori ai Capitalei. O parte a imaginii sale nefavorabile vine de pe urma unor străzi cu blocuri vechi, construite la începutul anilor ‘70 și aflate, în prezent, într-o stare avansată de degradare.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Dacă te gândești să închiriezi sau să cumperi o locuință în zona Ferentari, atunci trebuie să știi că aceasta nu este foarte bine conectată cu centrul orașului prin mijloace de transport în comun. Nu vei avea la dispoziție nicio stație de metrou, cea mai apropiată fiind Eroii Revoluției, aflată pe Magistrala 2 Berceni-Pipera. Pentru a ajunge aici, de exemplu, de pe Calea Ferentari, va trebui să iei autobuzul 323.

Tramvaiele 11, 8 și 23 ar putea să-ți vină și ele în ajutor. Primul dintre acestea poate fi luat de pe Strada Zețarilor pentru a ajunge la Piața Eroii Revoluției. Al doilea leagă zona Ferentari de Militari, iar tramvaiul 23 oferă o conexiune cu Parcul Carol și zona Nerva Traian. Acesta ajunge la Depoul Dudești, parcurge Bulevardul Camil Ressu și Strada Liviu Rebreanu și are capătul în zona Faur Poarta 4 de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Află de pe hartă unde găsești stațiile mijloacelor de transport în comun.

În zona Ferentari găsești mai multe magazine și supermarketuri. Ai la dispoziție, în plus, Piața Ferentari, aflată lângă Parcul Ferentari. Aceasta a fost construită în 1947 și a trecut în 2008 printr-un proces de modernizare.

La doi pași de casă vei avea la dispoziție și magazine Kaufland, Lidl, Profi și Penny. Cel mai apropiat mall va fi Liberty Shopping Center din zona Trafic Greu. În imediata sa vecinătate este situat și complexul comercial Vulcan Value Center, care cuprinde mai mulți retaileri, inclusiv magazine de modă și de mobilier.

Consultă harta pentru localizarea exactă a magazinelor.

În zona Ferentari găsești doar câteva spații verzi, cu dimensiuni destul de restrânse. Unul dintre acestea se află în zona Pieței Ferentari. Este vorba despre Parcul Ferentari, amenajat aici încă din 1949. Un alt parc la care vei avea acces, Humulești, se află în zona Șoselei Sălaj. În apropiere vei găsi mall-ul Liberty Shopping Center. Aflat în zona Trafic Greu, acesta oferă multiple opțiuni de petrecere a timpului liber indoor.

Din Ferentari poți să ajungi destul de repede cu mașina și în zona Parcului Tineretului. Aici poți merge la diverse evenimente sportive la Sala Polivalentă, la restaurant sau la piscină. Spații special amenajate pentru cei mici se găsesc în Orășelul Copiilor.

Vezi pe hartă ce alte puncte de interes ai putea să ai în apropierea viitoarei tale case.

Printre unitățile de învățământ din zona Ferentari a Capitalei amintim Școala Gimnazială “Petrache Poenaru” și grădinițele nr. 53 și nr. 244, toate aflate în vecinătatea Parcului Humulești. Pe Strada Bachus se află și Școala Gimnazială “George Călinescu”, inaugurată în 1955. Elevii săi au la dispoziție o sală de sport, modernizată în ultimii ani, și două terenuri de baschet.

Recent, în această zonă a Capitalei a fost inaugurat și Centrul Social Comunitar Ferentari care oferă, printre altele, servicii de asistență socială, consiliere vocațională, activități educative și culturale și sprijin în găsirea și ocuparea locurilor de muncă. Toate acestea sunt disponibile pentru persoanele cu domiciliul pe raza Sectorului 5.

Consultă harta pentru a afla ce alte unități de învățământ găsești în apropiere.

În zona Ferentari, pe Strada Lacul Bucura, se află Secția de Pneumoftiziologie Copii, din subordinea Institutului Marius Nasta care se află la rândul său în apropierea acestui cartier. Policlinica Rahova și clinica Hipocrat 2000 aflată la doi pași de mall-ul Liberty Shopping Center pot fi, de asemenea, opțiuni la care poți apela la nevoie.

Consultă harta și află ce alte unități sanitare vei avea în apropierea casei, dacă te muți în Ferentari.

Există câteva localuri în această zonă. Poți lua masa și în incinta mall-ului Liberty Shopping Center din apropiere, iar vis-a-vis de acesta găsești un drive through McDonald’s. Pentru mai multe opțiuni, consultă harta.

Găsești mai multe bancomate în zona intersecției dintre Calea Ferentari și Calea Rahova. Verifică pe hartă poziționarea exactă a sucursalelor bancare și ATM-urilor.

Dacă ai mașină, atunci îți recomandăm să te adresezi Serviciului Parcaje Scop Reședință din cadrul ADP 5 pentru închirierea unui loc de parcare. Găsești pe hartă poziționarea principalelor parcări din zona Ferentari și din apropierea sa.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Ferentari

1 rezultat

Zona Ferentari este una dintre cele mai ieftine din București, indiferent dacă ești în căutarea unui apartament sau a unei case. Aici găsești numeroase străzi cu aspect destul de înghesuit și case mici, vechi, tipice periferiei Capitalei, dar și străzi cu blocuri, în general, de 4 etaje, unele dintre acestea fiind construite la începutul anilor ‘70.

Imobile vechi aflate, de multe ori, într-o stare avansată de degradare găsești pe străzi precum Tunsu Petre, Livezilor sau Iacob Andrei. Blocurile înalte sunt o raritate în această zonă și pot fi întâlnite, în special, de-a lungul Căii Ferentari.

Dacă ești interesat mai degrabă de o locuință nouă, atunci trebuie să știi că oferta este destul de limitată.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Tower Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Ferentari şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Ferentari

În acest cartier poți găsi apartamente la prețuri foarte bune, printre cele mai ieftine din oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Ferentari

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
270 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
338 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Ferentari

Vânzare garsoniera în Bucureşti

zona Salaj, o cameră, 32 mp, Etaj 3 / 5

Garsoniera Rahova - Salaj in curs de renovare Imobil: 2010 Etaj: 3/4+M Compartimentare: Decomandat Suprafata: 32 mp 2 balcoane, unul inchis, altul deschis in curs de izolare Centrala...

Vânzare garsoniera în Bucureşti

zona Prelungirea Ferentari, o cameră, 36 mp, Etaj 4

Eugene Estate va ofera spre vanzare o garsoniera pe Prelungirea Ferentari. La 5 min de statiile de autobuz si tramvai, facilitati foarte aproape, scoli/gradinite, supermaket-urile inconjoara...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Salaj, 3 camere, 70 mp, Etaj 7 / 8

Apartament 3 camere, decomandat, mobilat si utilat. Complex rezidential cu acces controlat cu bariera. Loc de parcare Loc de joaca Supermarketuri Farmacie Statie autobuz cu traseu pana in...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Salaj, 2 camere, 51 mp, Etaj 8 / 8

EUGENE ESTATE vapropune spre vanzare un apartament cu 2 camere decomandat situat pe Sos Salaj intr un imobil construit in anul 1986 la etajul 2/8.Are 1 living,1 dormitor,1 baie,1hol si un balcon....

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Salaj, 3 camere, 70 mp, Etaj 2 / 8

Cod anunt;ai0402227 AbC Real Imob va propune spre inchiriere un apartament superb, cu 3 camere si o locatie excelenta, in zona Salaj, arie centrala / semicentrala , verde si foarte...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Salaj, 2 camere, 58 mp, Etaj 5 / 7

ZIP IMOBILIARE va propune spre inchiriere un APARTAMENT de 2 CAMERE. In zona se gasesc multiple centre comerciale si principalele puncte de interes ale Bucurestiului. Imobilul dispune de o...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Salaj, 2 camere, 50 mp, Etaj 3 / 9

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 2 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona Salaj. Apartamentul are o suprafata de 50 mp si se afla la ETAJUL 3 intr-un bloc cu regim...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Ferentari, 3 camere, 65 mp, Etaj 6

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT , mobilat si utilat in zona Ferentari. Apartamentul are o suprafata de 65 mp la etajul 6 intr-un bloc cu un regim de inaltime P+10....