Grozavesti - Politehnica

Descrierea cartierului Grozavesti - Politehnica

Grozăvești - Politehnică face parte din Sectorul 6 al Capitalei și se află în zona de centru-vest a orașului. Până nu de mult, această zonă era considerată a fi una studențească. Tinerii locuiau în căminele cuprinse în complexurile Grozăvești, Regie și Belvedere, situate în vecinătatea campusului Universității Politehnice din București și a campusului Leu. Restul locuințelor se aflau în case vechi, unele dintre acestea fiind construite între anii 1911-1915 pentru personalul unei fabrici.

În ultimii ani, interesul dezvoltatorilor pentru zona Grozăvești - Politehnică a crescut semnificativ, atuul acesteia fiind dat de apropierea față de centrul Capitalei și de faptul că este bine conectată cu alte părți ale orașului printr-o serie de mijloace de transport în comun. Astfel, aici au fost construite numeroase clădiri de birouri, iar zona Orhideea - Grozăvești - Politehnică -Academia Militară s-a transformat într-un important pol de business al orașului. Dezvoltarea segmentului de birouri a atras și proiecte rezidențiale, primele fiind livrate în 2015.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

În funcție de zona din acest cartier în care se va afla noua ta locuință, vei avea la dispoziție atât stația de metrou Grozăvești, cât și stațiile Petrache Poenaru și Politehnica. Îți oferă legături spre zonele Străulești și Pipera, dar și spre Piața Victoriei sau spre sud-est a orașului.

Mai multe autobuze și troleibuze își au, de asemenea, stațiile de-a lungul Bulevardului Iuliu Maniu. Consultă harta pentru a afla unde găsești stațiile mijloacelor de transport în comun din zonă.

Dacă te vei muta în zona Grozăvești - Politehnică îți vei putea face cumpărăturile la Centrul Comercial Orhideea, care include un hipermarket Carrefour, aflat la intersecția dintre Splaiul Independenței și Șoseaua Orhideelor.

Pentru mai multă diversitate, vei avea la doi pași mall-ul AFI Cotroceni, unul dintre cele mai mari din oraș. Aici găsești și un hipermarket Auchan. Cu mașina sau cu metroul poți să ajungi destul de ușor și la Complexul Agroalimentar Crângași. Nici mall-ul Plaza România nu se află la mare depărtare.

Consultă harta pentru a afla care va fi cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

Vrei o locuință în zona Grozăvești - Politehnică, dar nu știi exact ce ai putea să faci aici în timpul liber? Vei avea numeroase opțiuni de recreere. În primul rând, în apropiere de Regie se află Complexul Sportiv Sportul Studențesc București. Aici vei putea merge la meci sau vei putea juca tenis alături de prietenii tăi. Dacă ai copii, nu trece cu vedere opțiunea înscrierii lor la cursurile de înot care se organizează în cadrul complexului.

Tot în vecinătatea căminelor din Regie există, totodată, mai multe terase, cafenele și cluburi frecventate, în principal, de studenți. La film poți să mergi în AFI Palace Cotroceni. Mall-ul are și un patinoar în interior și spații de joacă pentru copii. Food court-ul este destul de extins, așa că după o sesiune de shopping poți să iei masa la unul dintre restaurante.

Universitatea Politehnică din București este principala instituție de învățământ superior din această parte a orașului. În apropiere se află și universitatea privată “Artifex” și Universitatea Ecologică din București.

În zona Leu, situată în proximitatea stației de metrou Politehnica, își au sediul inclusiv mai multe facultăți care fac parte din Universitatea din București. La doi pași de stația de metrou Grozăvești găsești complexul studențesc cu același nume, dar și complexul Regie. Găsești, mai jos, și alte unități de învățământ situate în zona Grozăvești-Politehnică și în vecinătatea acesteia.

Printre unitățile medicale disponibile în zona Grozăvești - Politehnică și în apropierea sa, se numără Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu (Maternitatea Giulești), Spitalul Clinic Doctor Theodor Burghele, Spitalul CF Witting și Spitalul Universitar de Urgență București.

Vezi pe hartă unde sunt localizate clinicile private din împrejurimi.

Câteva fast food-uri găsești în Centrul Comercial Orhideea, iar pentru mai multă diversitate poți să vizitezi oricând food court-ul din mall-ul AFI Cotroceni și cafenelele aflate la parterul clădirilor de birouri AFI.

Cu mașina sau cu metroul poți să ajungi repede la Piața Victoriei, iar dacă nici localurile de aici nu te satisfac, cu siguranță vei găsi ceva pe gustul tău mergând pe Calea Victoriei. Într-un weekend poți vizita și ceainăriile din Cotroceni.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Găsești un bancomat BRD în Centrul Comercial Orhideea și o sucursală BCR vis-a-vis în clădirea The Bridge. O sucursală Banca Transilvania și ING Bank ai în zona Leu, la intersecția dintre Bulevardul Iuliu Maniu și Bulevardul General Vasile Milea.

Găsești mai multe bancomate și sucursale bancare și în cadrul mall-ului AFI Palace Cotroceni, cel mai apropiat de viitoarea ta locuință. Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Zona Grozăvești-Politehnică este traversată de una dintre cele mai importante artere de circulație din Capitală, Splaiul Independenței, care leagă vestul Bucureștiului de centru. Splaiul Independenței este și unul dintre cele mai circulate bulevarde din București, iar cel mai aglomerat punct de care te vei lovi în trafic, dacă te vei muta în această zonă, va fi cel de la intersecția cu Șoseaua Orhideelor.

Zona Grozăvești - Politehnică este traversată de una dintre cele mai importante artere de circulație din Capitală, Splaiul Independenței, care leagă vestul Bucureștiului de centru. Splaiul Independenței este și unul dintre cele mai circulate bulevarde din București, iar cel mai aglomerat punct de care te vei lovi în trafic, dacă te vei muta în această zonă, va fi cel de la intersecția cu Șoseaua Orhideelor.

Consultă harta pentru mai multe detalii.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Grozavesti - Politehnica

3 rezultate

Din zona Grozăvești - Politehnică nu lipsesc locuințele vechi, inclusiv case construite în perioada 1911-1915. Dacă ești interesat de un astfel de imobil, îți recomandăm să verifici lista clădirilor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic.

În ultimii ani, zona a atras și o serie de dezvoltatori imobiliari, deci ai la dispoziție și o ofertă de apartamente noi.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Novum Politehnica, Dambovita 10, Virtutii Park - Faza II. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Grozavesti - Politehnica şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Grozavesti - Politehnica

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.729 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

-1,8%  (-32 €/mp) faţă de luna 6/2022

+12,4%  (191 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Grozavesti - Politehnica

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media Bucureștiului. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
340 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
650 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Grozavesti - Politehnica

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Politehnica, 2 camere, 56 mp, Etaj 11 / 1

COD PROPRIETATE: E11243 ERezidential _______________________________________ Agentia imobiliara ERezidential va ofera un apartament de vanzare, situat in Bucuresti, zona Politehnica....

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Politehnica, 3 camere, 68 mp, Etaj 2 / 4

COD PROPRIETATE: E13806 ERezidential _______________________________________ Agentia imobiliara ERezidential va ofera un apartament de vanzare, situat in Bucuresti, zona Politehnica....

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Politehnica, 3 camere, 65 mp, Etaj 4 / 4

COD PROPRIETATE: E12733 ERezidential _______________________________________ Agentia imobiliara ERezidential va ofera un apartament de vanzare, situat in Bucuresti, zona Politehnica....

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Grozavesti, 2 camere, 52 mp, Etaj 1

Aceasta proprietate face parte din portofoliul Cautlocuinta.ro Pentru mai multe oferte similare și informatii accesati Cautlocuinta.ro Oferta vanzare apartament in Complex Novum Grozavesti,...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Grozavesti, 2 camere, 55 mp, Etaj 8 / 1

PRIMA INCHIRIERE! Apartament 2 camere in bloc nou, pe Splaiul independentei 313 C , Zen Living Residence, langa parcul Politehnica si Hotel ibis , etaj 8/11 decomandat cu o priveliste superba...

Închiriere garsoniera în Bucureşti

zona Politehnica, o cameră, 20 mp, Etaj 1

Va propunem spre inchiriere garsoniera confort 1, mobilata si utilata complet, modern. Garsoniera este situata la etajul 1, dispune de o suprafta utila de 20 mp, situata in zona AFI Cotroceni.

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Grozavesti, 2 camere, 57 mp, Etaj 7 / 1

Va propun spre inchiriere un apartament cu doua camere situat in Complexul Zen Living Apartments, in imediata apropiere a statiilor de Metrou Grozavesti si Petrache Poenaru, ambele la 600 m...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Grozavesti, 2 camere, 57 mp, Etaj 7 / 1

Ofer spre inchiriere apartament 2 camere, decomandat, prima inchiriere, mobilat LUX. Apartamentul se gaseste in complexul Zen Living, langa Intrarea in Universitatea Politehnica Bucuresti si...