Herastrau

Descrierea cartierului Herastrau

Zona Herăstrău, una dintre cele mai exclusiviste din București, este localizată în nordul orașului, pe raza Sectorului 1. Aici vei găsi atât locuințe de lux, cât și sedii de ambasade (Republica Populară Chineză, Republica Armenia) și de companii.

Printre cele mai cunoscute ansambluri rezidențiale din zonă se numără Satul Francez, care a fost construit în 1994 și cuprinde 30 de imobile. Zona Herăstrău este ideală pentru angajații marilor companii care își doresc să locuiască în imediata apropiere a birourilor lor, nordul orașului cuprinzând un pol de business puternic al Capitalei. În plus, aceasta oferă acces facil la centrul Bucureștiului.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Singurele mijloace de transport în comun ale căror rute trec prin această zonă, având stațiile pe Strada Nicolae G. Caramfil, sunt autobuzele 112 și 301. Primul dintre acestea oferă o conexiune rapidă cu zonele Aviației și Pipera. Tot cu 112 poți ajunge și la Aeroportul Internațional București Băneasa.

Autobuzul 301 te poate ajuta să te deplasezi până la Piața Romană. Cea mai apropiată stație de metrou pe care o vei avea la dispoziție când te vei muta în această zonă va fi Aurel Vlaicu, ideală dacă vrei să eviți traficul și să ajungi rapid în centrul orașului.

Consultă harta pentru a vedea unde sunt poziționate stațiile mijloacelor de transport în comun.

În zona Herăstrău vei găsi doar câteva magazine mici, așa că dacă te vei muta aici îți vei face cumpărăturile fie din mall-ul Promenada, aflat în cartierul Aviației, fie de pe Șoseaua București-Ploiești (Carrefour, Selgros, Metro, Ikea, Mega Image, Băneasa Shopping City). În apropierea casei vei avea și Piața Băneasa.

Aruncă o privire pe hartă pentru mai multe detalii.

Dacă te vei muta în zona Herăstrău, vei la avea la dispoziție mai multe opțiuni de petrecere a timpului liber. Desigur, plimbările lungi prin Parcul Regele Mihai I al României (fostul Herăstrău) vor fi ideale pentru weekend. Aici vei găsi, totodată, numeroase restaurante și terase, câteva terenuri sportive, dar și piste speciale pentru bicicliști. În parc se organizează, de asemenea, diferite evenimente și concerte.

În apropierea casei vei avea cluburi de fitness, Complexul Sportiv Iolanda Balaș Soter, dar și Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” și Muzeul de Artă Apuseană “Dumitru Furnică Minovici”. Te vei afla, totodată, la doi pași de cartierul Primăverii, unde găsești un club exclusivist, poți face o plimbare sau poți vizita Palatul Primăverii, fosta reședință a lui Nicolae Ceaușescu. Atenție, însă, pentru aceasta din urmă vei avea nevoie de o rezervare.

Din zona Herăstrău vei ajunge rapid cu mașina la mall-ul Promenada, dar și la Băneasa Shopping City. Chiar mai rapid poți să ajungi la Parcul Kiseleff și la muzeele din vecinătatea sa. Iar o plimbare pe Calea Victoriei nu este nici ea o opțiune de trecut cu vederea.

Consultă harta și află ce alte puncte de interes se află în vecinătatea viitoarei tale case.

În zona Herăstrău vei găsi câteva instituții private de învățământ, de la grădiniță și afterschool până la cluburi pentru diverse aptitudini și chiar și o școală. În apropiere vei avea și Școala Gimnazială Herăstrău. În plus, unul dintre cele mai bune licee din Capitală, Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, se află la doar câteva minute de mers cu mașina de la viitoarea ta locuință.

Harta completă a grădinițelor, școlilor și liceelor din zonă Herăstrău și din vecinătatea sa poate fi consultată aici.

În zona Herăstrău funcționează mai multe clinici private, printre care se numără câteva specializate în intervenții estetice și o maternitate. Cea mai mare dintre acestea face parte din rețeaua de sănătate Regina Maria. Este vorba despre Ponderas Academic Hospital de pe Strada Nicolae G. Caramfil.

În apropiere se află și Spitalul de Pediatrie MedLife București. Consultă harta și vezi ce alte unități sanitare pot fi găsite în împrejurimi.

Mai multe restaurante și terase pot fi găsite în zona Parcului Regele Mihai I (fostul Herăstrău). De aici ajungi foarte repede cu mașina în Piața Victoriei, unde ai și alte opțiuni, sau pe Calea Victoriei, un loc ideal atât pentru promenadă, cât și pentru a savura o cafea.

Dacă ai poftă de fast food sau pur și simplu vrei să faci și o sesiune de shopping, atunci îți recomandăm mall-ul Promenada. Ajungi imediat aici. O altă variantă poate fi și centrul comercial Băneasa Shopping City, aflat la câteva minute de mers cu mașina. Este unul dintre cele mai mari din oraș și cuprinde un food court cu restaurante și terase destul de diverse.

Aruncă o privire pe hartă și vezi ce cafenea sau restaurant găsești la doi pași de viitoarea ta casă.

Găsești mai multe sucursale bancare și ATM-uri pe Șoseaua Nicolae G. Caramfil, în imediata vecinătate a mall-ului Promenada și în incinta acestuia. Consultă harta pentru detalii.

În zonă se parchează, în principal, pe marginea trotuarelor. Unele dintre clădiri dispun de locuri de parcare în subteran. Consultă harta pentru a afla poziționarea principalelor parcări din împrejurimi.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Herastrau

4 rezultate

Aceasta este una dintre cele mai scumpe zone din Capitală, indiferent dacă vrei să închiriezi sau să cumperi o locuință.

Aici nu vei găsi așa-numitele “blocuri comuniste”, ci numeroase proprietăți moderne, de lux, construite inclusiv după anii ‘90. Vezi ce apartamente găsești de vânzare.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Herastrau Vista, Herastrau Boutique Residence, Green Park Herastrau, ONE Herastrau Towers. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Herastrau şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Herastrau

Apartamentele din acest cartier sunt printre cele mai scumpe din București. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.716 €/mp

01.04.24 - 30.04.24

+0,9%  (16 €/mp) faţă de luna 3/2024

+10,7%  (166 €/mp) faţă de luna 4/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Herastrau

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi cele mai scumpe chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
430 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale din acest cartier au cele mai scumpe chirii din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
780 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale sunt cele mai scumpe din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
1.300 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi