Industriilor

Descrierea cartierului Industriilor

Zona Industriilor este localizată în Sectorul 3, la periferia orașului. Aceasta se desfășoară între ansamblul industrial Faur (cunoscut în trecut sub numele Uzinele 23 August) și platforma ICME ECAB, unul dintre marii producători de cabluri electrice din România.

Întreaga zonă are origini muncitorești și cuprinde străduțe dispuse paralel, unde vei găsi doar case, unele mici, bătrânești, altele construite în ultimii ani, alături de depozite și spații industriale.

Un element care o diferențiază de alte cartiere ale orașului este acela că de-a lungul arterei sale principale de circulație se află o cale ferată.
Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

În primul rând, vei avea la dispoziție două stații de metrou, Pantelimon și Republica. Prima dintre aceasta poate fi găsită pe Șoseaua Gării Cățelu, nu departe de Centrul Comercial Esplanada, în timp ce cea de-a doua se află la intersecția dintre Bulevardul Basarabia și șoselele Dudești - Pantelimon și Industriilor.

Ambele stații sunt dispuse pe traseul magistralei 1 ce le oferă locuitorilor acces rapid către centrul orașului și nu numai, având în vedere faptul că toate celelalte magistrale dispun de conexiuni la aceasta. Chiar lângă stația de metrou Republica este amplasată și o mică gară, Titan Sud. De aici calea ferată își continuă traseul de-a lungul Șoselei Industriilor până la Gara București Sud.

Tot la doi pași de stația de metrou vei avea la dispoziție mai multe tramvaie. Tramvaiul 36, de exemplu, ajunge până în zona Pipera, în timp ce cu 46 poți să călătorești până la Gara de Nord. Transportul în comun prin zona Industriilor se mai poate face și cu autobuzul.

Verifică poziționarea stațiilor mijloacelor de transport în comun pe hartă.

În această zonă vei avea la dispoziție mai multe supermarketuri și Piața 23 August. Chiar la marginea sa vei găsi Complexul Comercial Esplanada care cuprinde, printre altele, un hipermarket Cora.

În plus, cu mașina poți să ajungi, urmând Drumul Între Tarlale pe Bulevardul Theodor Pallady unde sunt amplasate alte magazine mari. Aici găsești Complexul Comercial Arcade Pallady ce include retaileri precum - Auchan, Jumbo, IKEA, Metro, Decathlon, Jysk sau XXXLutz. Vis-a-vis se află un magazin Dedeman, iar la doi pași de acestea magazinele incluse în proiectul Estoria City - Leroy Merlin, Kaufland, Lidl. Cel mai apropiat mall pe care îl vei avea la dispoziție va fi Mega Mall, situat în vecinătatea Arenei Naționale.

Aruncă o privire pe hartă și află unde îți poți face cumpărăturile, dacă te muți în zona Industriilor.

Dacă te vei muta în această parte a orașului, vei avea în apropierea casei Parcul Pantelimon, situat pe malul lacului cu același nume, amenajat cu locuri de joacă pentru copii și cu un spațiu special pentru mersul pe role sau cu skateboardul.

Tot în zona Industriilor se află mai multe săli și terenuri de sport. În weekend poți să mergi cu mașina până la Pădurea Cernica. Preferi activitățile indoor? Atunci trebuie să știi că cel mai apropiat mall la care vei avea acces va fi Mega Mall situat lângă Arena Națională.

Accesul la metrou te ajută, totodată, să ajungi destul de repede în centrul orașului. Aruncă o privire pe hartă și află ce alte puncte de interes găsești în apropierea cartierului Industriilor.

În zona Industriilor vei găsi mai multe unități de învățământ pentru copilul tău. Printre acestea se numără inclusiv o școală privată care urmează modelul educațional britanic, International School of Bucharest. Instituția este amplasată pe Șoseaua Cățelu, iar în vecinătatea sa poate fi găsită și Școala Gimnazială nr. 47.

Amintim, totodată, că în această zonă se află Centrul de Pregătire al Pompierilor General de Brigadă Corneliu Stoicheci, în timp ce pe Șoseaua Industriilor este amplasat Liceul Tehnologic “Dragomir Hurmuzescu”.

Aruncă o privire pe hartă. Află care sunt cele mai apropiate unități de învățământ de viitoarea ta locuință.

Cele mai apropiate unități sanitare pe care le vei avea la dispoziție, dacă te vei muta în această zonă din estul Capitalei, vor fi Spitalul Clinic “Nicolae Malaxa” de pe Șoseaua Vergului și Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon” de pe Șoseaua Pantelimon.

Află de pe hartă și unde găsești clinicile private din cartier și din apropiere.

Poți să iei o gustare rapidă la restaurantele din cadrul Complexului Comercial Esplanada. Ajungi destul de repede cu mașina și la Mega Mall, iar aici vei găsi numeroase fast food-uri, terase și cafenele. Iar cu metroul ești în câteva minute în centrul orașului. Sigur găsești ceva pe placul tău.

Consultă harta și află unde sunt localizate restaurantele, cafenelele și terasele din apropierea casei tale.

Găsești câteva sucursale bancare și ATM-uri în cadrul Complexului Comercial Esplanada și pe Șoseaua Pantelimon. Pentru detalii, consultă harta.

Fiind vorba în mare parte de o zonă de case, vei avea cel mai probabil o curte sau un garaj la dispoziție unde îți poți parca mașina. Nu uita că traficul pe principalele artere de circulație, în special la ieșirea din această zonă, este destul de aglomerat la orele de vârf.

De menționat este și Drumul Între Tarlale, aflat la marginea zonei Industriilor, care face legătura dintre aceasta și ieșirea din București pe Autostrada Soarelui.

Consultă harta pentru poziționarea exactă a principalelor parcări din împrejurimi.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Industriilor

164 rezultate

Industriilor este o zonă predominant de case, unde vei găsi de la locuințe vechi, bătrânești, la vile construite în ultimii ani.

Blocurile pot fi numărate pe degetele de la o mână, printre acestea regăsindu-se însă și câteva construcții noi. Dacă îți dorești un apartament într-un ansamblu rezidențial, poți verifica pe harta disponibilă aici unde sunt localizate astfel de proiecte dezvoltate recent atât în Capitală, cât și în localitățile din împrejurimi.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Cotroceni Park, ONE Floreasca Vista, Greenfield Baneasa Residence, ONE Verdi Park, Luxuria Residence, New World Militari, Level II, Estoria City, Cloud9 Residence, Dimri Residence, Eden Concept - Premium Apartments, Alongside Unirii Fountains, Lake House 2, Nordis View, NOA Residence, Premium Plaza Apartments, ONE Rahmaninov, HILS Brauner, HILS Splaiul Unirii, Baneasa Lac, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Industriilor şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Industriilor

În acest cartier poți găsi apartamente la prețuri foarte bune, printre cele mai ieftine din oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Industriilor

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
250 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Industriilor

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Industriilor, 2 camere, 74 mp, Parter / 2

Apartament de 2 camere,situat intr-un complex rezidential,construit in 2010.Apartamentul este la parter/2,semidecomandat,renovat complet,mobilat si utilat,aer conditionat in fiecare camera,centrala...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Industriilor, 3 camere, 67 mp, Etaj 2 / 3

Am bifat intentionat 3 camere la acest anunt, cand de fapt el are doar doua camere. De ce am facut asta? Din urmatorul motiv: living-ul are 26 mp si se continua cu bucataria deschisa, care are...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Industriilor, 2 camere, 67 mp, Etaj 2 / 3

Apartamentele de 2 camere si aproape 70 mp utili exista! Mai rar, e drept. De asta, cand gasesti unul bun, actioneaza! Suntem in ansamblul Linda Residence, pe Strada Industriilor. Aici este de...