Parcul Carol - Eroii Revolutiei

Descrierea cartierului Parcul Carol - Eroii Revolutiei

Zona Parcul Carol-Eroii Revoluției beneficiază de o poziționare privilegiată, aceasta aflându-se în imediata vecinătate a zonei ultracentrale Unirii. Cea mai mare parte a sa se află pe raza Sectorului 4. Aici găsim atât vile vechi cu valoare arhitecturală și istorică, cât și ansambluri rezidențiale noi, clădiri de birouri moderne și chiar și spații industriale.

În centrul zonei, pe dealul Filaret, se află Parcul Carol, amenajat în 1906 pentru a sărbători 40 de ani de domnie a Regelui Carol I. În prezent, acesta cuprinde unul dintre cele mai cunoscute monumente din Capitală - Mausoleul numit la inaugurare “Monumentul eroilor luptei pentru libertatea poporului și a patriei, pentru socialism” și construit în cinstea militanților revoluționari socialiști.

Alte puncte de reper din zonă sunt Gara Filaret - prima din București, dezafectată în 1960 și transformată în autobază, Arenele Romane - un complex destinat spectacolelor organizate în aer liber cu peste 5.000 de locuri construit în Parcul Carol, Palatul Suter - cunoscut până nu de mult ca Hotelul Carol Parc, în prezent Suter Palace Heritage Boutique Hotel, și Strada Xenofon - singura din oraș care nu a fost circulată de vehicule și una dintre cele mai vechi din București, construită în formă de scară.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Dacă te vei muta în zona Parcul Carol-Eroii Revoluției, vei avea la dispoziție mai multe mijloace de transport în comun. Important este să știi că acestea circulă doar pe unele dintre cele mai mari străzi și bulevarde, motiv pentru care este posibil să fie necesar să te deplasezi pe jos mai mult până la stațiile lor.

Amintim astfel tramvaiul 25 pe care îl poți lua pentru a ajunge în cartierul Militari, tramvaiul 7 care te va ajuta să ajungi la Piața Unirii și stația de metrou Eroii Revoluției, aflată vis-a-vis de Cimitirul Bellu. Aceasta din urmă se află pe Magistrala 2 și oferă o conexiune rapidă atât cu centrul orașului (vei ajunge în circa 5 minute la Piața Unirii), cât și cu un pol principal de business din Capitală - Pipera și cu zona Berceni. În vecinătate vei avea și stația de metrou Tineretului.

Consultă harta pentru a afla unde găsești stațiile mijloacelor de transport în comun din zonă.

În zona Parcul Carol - Eroii Revoluției nu se găsesc hipermarketuri, dar dacă te vei muta aici vei avea în apropiere centrul comercial Unirea Shopping Center. Pe Calea Șerban Vodă ai câteva magazine mai mici, iar în zona Colegiului Național Gheorghe Șincai găsești un Mega Image și un Carrefour Market. În proximitate se află și Piața Norilor.

Altă variantă ar putea fi complexul comercial Vulcan Value Center, care este localizat pe Strada Progresului și include numeroși retaileri, de la Jysk și Animax, la Pepco, dm sau H&M. Tot aici găsești și un hipermarket Carrefour și un magazin Kaufland. La doi pași de acesta se află mall-ul Liberty Center, dar și un magazin Lidl. Cu mașina ajungi destul de repede și la mall-ul Sun Plaza din Berceni și la Piața Sudului, recent modernizată și inaugurată chiar în 2020.

Consultă harta pentru a afla care va fi cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

Dacă ai o viață activă, îți place să faci jogging dimineața înainte să pleci la birou, să mergi pe role sau să îți ocupi sfârșitul de săptămână cu plimbări lungi în natură, atunci această zonă ar putea fi ideală pentru tine, având în vedere faptul că cea mai mare parte a sa este ocupată de Parcul Carol, iar vis-a-vis se află Parcul Tineretului.

Îți place să asculți muzică live? Dacă te muți aici, vei avea la doi pași de casă complexul Arenele Romane unde se organizează periodic concerte și diverse evenimente. Chiar în Parcul Carol găsești și Muzeul Tehnic “Profesor Inginer Dimitrie Leonida”, ideal pentru o vizită educativă alături de cei mici.

Apropierea de Piața Unirii și de Centrul Vechi al orașului oferă numeroase alte oportunități de recreere. Găsești pe hartă mai multe puncte de interes pentru petrecerea timpului liber.

În această zonă se află una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din Capitală, respectiv Colegiul Național “Gheorghe Șincai”. Pe Șoseaua Viilor se află și Colegiul Economic Viilor care oferă pregătire cu profil economic, de comerț sau pentru domeniul turism și alimentație.

Găsești pe hartă și alte instituții de învățământ aflate în zona Parcul Carol - Eroii Revoluției și în vecinătatea sa.

În zonă se află câteva clinici private, dar și Institutul Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, acesta din urmă fiind amplasat în imediata apropiere a Pieței Eroii Revoluției. Pe Calea Șerban Vodă se află Policlinica cu Plată nr. 3.

Vezi pe hartă unde sunt localizate clinicile private și din zona Parcul Carol-Eroii Revoluției.

În jurul Parcului Carol găsești mai multe restaurante și cafenele. Printre ele se numără Expirat Halele Carol - care funcționează ca bar, club, sală de concerte și terasă și poate fi găsit vis-a-vis de Autogara Filaret, și restaurantul Dineș la care ajungi practic direct din parc.

Alte localuri cu terase pot fi găsite în imediata apropiere a Fântânii Zodiac aflată în Piața Libertății, chiar la intrarea în parc. Fabrica Club, un pub care dispune și de terasă și funcționează și ca un club, poate fi găsit și el la doi pași de Parcul Carol.

Amplasarea privilegiată a zonei te ajută să ajungi foarte repede în Centrul Vechi al orașului, unde găsești numeroase alte restaurante, potrivite pentru toate gusturile. Consultă harta și află care este cel mai apropiat restaurant unde vei putea să iei masa în oraș, dacă te muți în zona Parcul Carol-Eroii Revoluției.

Găsești sucursale BRD și ING Bank în apropiere de stația de metrou Tineretului, și o serie de bancomate în Piața Unirii. Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci și ATM-uri.

Dacă preferi să te deplasezi prin oraș cu propria mașină, atunci trebuie să știi că la orele de vârf în intersecția din zona stației de metrou Eroii Revoluției traficul este de multe ori îngreunat.

Îți recomandăm, totodată, să nu treci cu vederea posibilitatea închirierii unui loc de parcare. Pentru a face acest lucru va trebui să te adresezi Direcției Mobilitate Urbană Sector 4 sau Serviciului Parcaje Scop Reședință Sector 5, în funcție de localizarea noii tale locuințe.

Consultă harta pentru a vedea poziționarea principalelor parcări din zonă din din împrejurimi.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Parcul Carol - Eroii Revolutiei

2 rezultate

În zonă găsești vile vechi cu valoare arhitecturală și istorică. Dacă ești interesat de o astfel de proprietate, este bine să verifici situația pe lista imobilelor expertizate de către autorități pentru identificarea riscului seismic. Este disponibilă aici. Vezi ce vile s-au scos recent la vânzare în zonă.

Ai destul de multe opțiuni și dacă ești interesat, mai degrabă, de un apartament. Consultă și harta ansamblurilor rezidențiale noi din București.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Novum Viilor, Central Address Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Parcul Carol - Eroii Revolutiei şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Parcul Carol - Eroii Revolutiei

Apartamentele din acest cartier se încadrează în media de preț a Bucureștiului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.593 €/mp

01.10.23 - 31.10.23

+0,5%  (8 €/mp) faţă de luna 9/2023

+0,6%  (10 €/mp) faţă de luna 10/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Parcul Carol - Eroii Revolutiei

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi chirii care se încadrează în media Bucureștiului. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
300 €.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
400 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
600 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi