Tei

Descrierea cartierului Tei

Zona Tei este localizată în estul Capitalei, pe raza Sectorului 2. Aceasta se întinde pe o suprafață destul de mare și cuprinde o ofertă imobiliară diversă - de la case vechi de tip duplex, la vile moderne, blocuri cu 4 sau 10 etaje și ansambluri rezidențiale noi. În această parte a orașului se află una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din Capitală, mai exact Universitatea Tehnică de Construcții din București.

Dacă te vei muta în zona Tei, vei avea la dispoziție mai multe mijloace de transport în comun. Printre acestea se numără tramvaiele 16 și 36. Primul oferă o conexiune rapidă cu zona Pipera sau te poate ajuta să ajungi la doi pași de Piața Unirii. Cel de-al doilea merge până în cartierul Titan.

Cu autobuzul 182 poți să te deplasezi până în zona Gării de Nord, iar cu autobuzul 282 până la Gara Basarab. Cele mai apropiate stații de metrou pe care le vei alea la dispoziție, dacă te vei muta în Tei, sunt Ștefan cel Mare și Obor, ambele aflate pe traseul magistralei 1 Dristor - Pantelimon.

Este important de menționat și faptul că în zona Fabrica de Glucoză - Petricani de la marginea cartierului există autostrada urbană. Practic, ai o legătură directă cu A3 București-Ploiești. Consultă harta pentru a afla unde sunt poziționate stațiile mijloacelor de transport în comun.

Dacă te muți în cartierul Tei, cel mai ușor îți poi face cumpărăturile în zona Obor. Ai acolo atât magazinul Bucur Obor, cât și halele și piața Obor. Imediat lângă acestea se află mall-ul Veranda care include un hipermarket Carrefour. La doi pași găsești și magazinul Kaufland Colentina.

O altă zonă comercială, care include un magazin Kaufland cu o mică galerie comercială și un Carrefour Market, este localizată pe Strada Barbu Văcărescu. De aici ajungi foarte repede și la mall-ul Promenada.

Centrul comercial Pipera Plaza poate fi, de asemenea, o opțiune bună pentru tine, mai ales dacă lucrezi în zona Pipera. Cuprinde mai mulți retaileri, câteva restaurante și cafenele. Consultă harta și vezi unde poți să-ți faci cumpărăturile, dacă te muți în cartierul Tei.

Dacă te vei muta în zona Tei, vei avea în apropierea casei tale mai multe parcuri și locuri de joacă. Parcul Lacul Tei cuprinde numeroase atracții pentru cei mici și o roată mare de unde te poți bucura de priveliști frumoase ale orașului. În zona Parcului Studențesc Tei vei găsi săli de fitness, cluburi de lux, terenuri sportive și Stadionul Studențesc, iar în partea de sud a cartierului Parcul Circului și Circul Metropolitan București (fostul Globus). În vecinătatea lor se află Stadionul Dinamo.

Parcul Plumbuita poate fi o altă opțiune pentru a petrece o după-amiază liniștită în aer liber. Cel mai apropiat mall la care vei avea acces este Veranda. Aici vei putea merge la un cinema VR sau îți vei putea duce copilul la un loc de joacă indoor. Ajungi destul de rapid și la mall-ul Promenada.

Dacă nu te deranjează să mergi câteva minute cu mașina, atunci trebuie să știi că ajungi destul de rapid la mall-ul Promenda, dar și în Piața Victoriei unde găsești mai multe muzee. Îți poți lăsa mașina în parcarea publică aflată aici și poți face o mică plimbare pe Calea Victoriei. Găsești destul de multe obiective de vizitat în zonă și ai și unde să faci un popas la o cafea.

Pentru o experiență inedită îți recomandăm o scurtă plimbare cu mașina până în cartierul Primăverii. Aici vei putea să vizitezi Palatul Primăverii, fosta reședință grandioasă a lui Nicolae Ceaușescu. Atenție, însă, ai nevoie de rezervare în avans.

Află ce alte puncte de interes găsești în zona Tei și în împrejurimi de pe hartă.

În zona Tei găsești mai multe grădinițe și școli. Printre unitățile de învățământ din cartier se numără Școala Gimnazială nr. 28 din zona Parcului Circului și Școala Gimnazială nr. 31 de pe Bulevardul Lacul Tei. Tot aici se află și Liceul Teoretic Traian și Universitatea Tehnică de Construcții din București, una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din Capitală.

Consultă harta pentru mai multe opțiuni.

Printre cele mai apropiate unități medicale la care vei putea apela, dacă te vei muta în zona Tei, se numără Spitalul Clinic Colentina și Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, ambele situate în vecinătatea Parcului Circului.

La intersecția dintre Strada Barbu Văcărescu și Șoseaua Ștefan cel Mare vei găsi, totodată, Spitalul Sf. Ștefan. În imediata apropiere a acestuia se află și Spitalul Clinic de Urgență București și Spitalul Euroclinic din rețeaua privată Regina Maria.

Consultă harta pentru a vedea unde sunt localizate clinicile private din cartier și din împrejurimi.

Găsești o serie de restaurante și baruri în zona Parcului Verdi și pe malul Lacului Tei. De altfel, există și mai multe săli de evenimente cu ieșire la lac sau situate în imediata sa vecinătate. Din zona Tei ajungi foarte rapid și la numeroasele terase, cafenele și restaurante aflate pe Calea Floreasca sau în Dorobanți.

Restaurante de tip fast food găsești în zona Obor din apropiere. Ai câteva opțiuni pentru o gustare și în incinta Veranda Mall. Iar dacă îți dorești mai multă diversitate, poți oricând să mergi cu mașina până la Promenada Mall. Ajungi în doar câteva minute.

Consultă harta. Află care este cel mai apropiat local de viitoarea ta locuință din zona Tei.

Găsești mai multe sucursale bancare în zona intersecției Doamna Ghica, lângă intrarea în Parcul Plumbuita. Altele pe Bulevardul Lacul Tei care traversează cartierul. Consultă harta și află unde găsești cel mai apropiat bancomat.

Îți recomandăm să te interesezi dacă poți închiria un loc de parcare în apropierea locuinței dorite. Trebuie să apelezi în acest sens la Biroul Parcări din cadrul ADP Sector 2. Este important, totodată, să știi că dacă te deplasezi cu mașina vei întâlni aglomerație în trafic în zona Străzii Doamna Ghica, în special la intersecția dintre aceasta, Bulevardul Lacul Tei și Strada Petricani. Intersecția se află pe ruta directă spre polul de business Pipera.

De menționat este și faptul că în zona Fabrica de Glucoză - Petricani de la marginea cartierului există autostrada urbană. Practic, ai o legătură directă cu A3 București - Ploiești. Trafic îngreunat apare și la intersecția dintre Șoseaua Ștefan cel Mare și Strada Lizeanu, iar în zona intersecției Doamna Ghica există un proiect extensiv în lucru pentru realizarea unui pasaj rutier suprateran.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Tei

3 rezultate

Extinzându-se pe o suprafață destul de mare, zona Tei dispune de o ofertă imobiliară variată. Vei găsi aici de la case vechi de tip duplex la vile și ansambluri rezidențiale noi, acestea din urmă oferind, de multe ori, priveliști frumoase către lacurile Tei și Plumbuita.

Tot în cartier există și blocuri vechi, atât de 4 etaje, cât și de 10 etaje. Principala zonă unde vei găsi astfel de imobile se află în perimetrul delimitat de Șoseaua Colentina, Strada Reînvierii, Strada Maica Domnului, Bulevardul Tei și Strada Doamna Ghica.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără 102 The Address, ONE Lake Club, ONE Verdi Park. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Tei şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Tei

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.716 €/mp

01.04.24 - 30.04.24

+0,9%  (16 €/mp) faţă de luna 3/2024

+10,7%  (166 €/mp) faţă de luna 4/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Tei

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
250 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
500 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
700 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi