Tineretului - Timpuri Noi

Descrierea cartierului Tineretului - Timpuri Noi

Zona Tei este localizată în estul Capitalei, pe raza Sectorului 2. Aceasta se întinde pe o suprafață destul de mare și cuprinde o ofertă imobiliară diversă - de la case vechi de tip duplex, la vile moderne, blocuri cu 4 sau 10 etaje și ansambluri rezidențiale noi.

Dacă te vei muta în acest cartier, vei avea la dispoziție două stații de metrou care îți vor face călătoriile prin oraș mult mai ușoare și mai rapide. Este vorba despre Tineretului, stație situată pe magistrala 2 Berceni - Pipera, și despre Timpuri Noi, de unde poți lua metroul atât pentru a te deplasa pe ruta magistralei 1 Dristor - Pantelimon, cât și pe M2 Preciziei - Anghel Saligny.

De la Tineretului ajungi, de exemplu, la Piața Universității în 5 minute și în Pipera în circa 15 minute. Alte mijloace de transport în comun care traversează zona de care ești interesat sunt tramvaiul 19, cu care poți să mergi către sud-estul orașului (Titan - Pallady), autobuzul 133 care îți oferă o legătură directă cu Piața Romană și troleibuzul 74 care ajunge la Piața Unirii.

Multe dintre blocurile din această zonă dispun de spații comerciale la parter, deci chiar și atunci când vrei să faci doar câteva cumpărături rapide vei avea destul de multe opțiuni în apropiere. Poți cumpăra fructe și legume din Piața Norilor, aflată la doi pași de stația de metrou Tineretului, sau din Piața Timpuri Noi, situată lângă clădirea Universității “Titu Maiorescu”. În vecinătatea acesteia vei găsi și un supermarket Profi.

Chiar lângă Pasajul Mihai Bravu vei avea la dispoziție un magazin Lidl. Ajungi, totodată, rapid din zona Tineretului - Timpuri Noi la trei mall-uri: Sun Plaza, București Mall și ParkLake. La fel, în doar câteva minute ești cu mașina în centru. Consultă harta și vezi unde găsești cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

Zona Tineretului-Timpuri Noi îți oferă numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber și poate fi ideală dacă ai copii. Vei avea la doi pași de casă Parcul Tineretului unde aceștia se pot plimba cu rolele sau cu bicicleta. Îi poți duce, totodată, la joacă în spațiile special amenajate pentru ei din Orășelul Copiilor.

În zonă vei găsi un club cu terenuri de tenis, restaurant și piscină aflat vis-a-vis de Sala Polivalentă unde sunt organizate periodic târguri și diferite evenimente culturale și sportive. Palatul Național al Copiilor trebuie menționat fiind reprezentativ pentru acest cartier. Aici îți poți înscrie micuțul la diferite cluburi. În incinta sa funcționează și Teatrul Stela Popescu, iar lângă el, spre Pasajul Mihai Bravu vei găsi Parcul Lumea Copiilor. Acesta din urmă cuprinde mai multe terenuri sportive și chiar și o pistă de karting.

Parcul Carol se află și el în apropiere. Aici vei găsi Arenele Romane, unde se organizează periodic concerte. Ajungi foarte rapid și în Parcul Natural Văcărești, dacă vrei să evadezi în natură câteva ore sau să te plimbi cu bicicleta. În zona Tineretului ai la dispoziție câteva restaurante și cafenele, iar pentru mai multă diversitate poți oricând să dai o fugă în Centrul Vechi al orașului. Dacă te vei muta aici, vei ajunge rapid la trei mall-uri - Sun Plaza, București Mall, ParkLake - și la centrul comercial Unirea Shopping Center.

Află unde sunt localizate toate acestea de pe hartă.

Trei universități private își au sediul în această zonă, în imediata vecinătate a stației de metrou Timpuri Noi. Este vorba despre Universitatea “Titu Maiorescu”, Universitatea ”Nicolae Titulescu” și Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir”. Alături de acestea este situat și Căminul Studențesc “Nicolae Titulescu”. Unul dintre cele mai renumite licee din București poate fi găsit tot în această zonă. Colegiul Național “Gheorghe Șincai” se află lângă stația de metrou Tineretului.

Caută pe hartă care vor fi cele mai apropiate instituții de învățământ de viitoarea ta locuință.

La doi pași de Bulevardului Mărășești este localizată Maternitatea Bucur, iar unul dintre cele mai apropiate spitale private la care vei avea acces dacă te muți în zona Tineretului - Timpuri Noi este Monza Metropolitan Hospital de pe Calea Șerban Vodă.

Institutul de Pneumologie Marius Nasta IV și Policlinica cu Plată nr. 3 pot fi găsite și ele în vecinătatea Parcului Tineretului. Consultă harta pentru a vedea ce alte unități sanitare sunt disponibile în zonă și în apropiere.

Ai la dispoziție câteva restaurante și terase pe principalele artere de circulație din zonă. Pe Bulevardul Dimitrie Cantemir găsești o cofetărie și una dintre cele mai apreciate shaormerii din oraș, pe Bulevardul Gheorghe Șincai o serie de cafenele, iar pe Calea Văcărești câteva restaurante.

Poți lua o gustare și în cadrul proiectului dezvoltat de Vastit vis-a-vis de stația de metrou Timpuri Noi. Alte câteva opțiuni găsești și pe Strada Nerva Traian din apropiere. Mici terase pot fi găsite și în zona parcurilor la care ai acces în apropierea casei tale, iar dacă ai poftă de fast food poți să mergi la drive through-ul McDonald’s situat lângă intrarea în Orășelul Copiilor sau la food court-ul din Sun Plaza.

Ajungi în doar câteva minute cu mașina și la mall-urile ParkLake sau București Mall pentru o sesiune de shopping urmată de o gustare, iar dacă vrei mai multă diversitate poți să mergi, chiar și cu mijloacele de transport în comun, până în centrul orașului. Durează foarte puțin și vei găsi cu siguranță ceva pe gustul tău.

Consultă harta și află ce restaurante, terase și fast food-uri ai lângă viitoarea ta locuință din zona Tineretului - Timpuri Noi.

Ai la dispoziție mai multe ATM-uri și sucursale bancare în intersecția aflată lângă Colegiul Național “Gh. Șincai” - ING, BRD, Raiffeisen Bank. La doi pași găsești și o Banca Transilvania. Consultă pe hartă și află unde se află cel mai apropiat bancomat de locuința ta.

O parcare publică cu câteva sute de locuri, dar și stații de încărcare pentru autovehiculele electrice este amplasată chiar lângă Palatul Național al Copiilor. Tot în apropiere, lângă Sala Polivalentă, ai câteva locuri de parcare la dispoziție, dacă ajungi la parc cu mașina. Îți recomandăm, totodată, să apelezi la Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 dacă vei dori să închiriezi un loc de parcare în apropierea viitoarei tale locuințe.

Un alt lucru pe care e bine să îl știi este că intersecția dintre Calea Șerban Vodă și bulevardele Tineretului, Gheorghe Șincai și Dimitrie Cantemir este una dintre cele mai aglomerate din zonă, în special la orele de vârf.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Tineretului - Timpuri Noi

4 rezultate

Aici vei găsi, în principal, apartamente aflate în blocuri înalte, construite începând cu anii ‘70. Ultimele astfel de imobile au fost ridicate în anii ‘80. Unele dintre ele au trecut, în ultimul timp, prin procesul de reabilitare termică.

Ești interesat, mai degrabă de o casă sau de un apartament într-o vilă? Atunci trebuie să îți îndrepți atenția către străzile cuprinse între bulevardele Mărășești și Gheorghe Șincai. În ultimii ani, segmentul rezidențial nou a început, la rândul său să se dezvolte ușor în această parte orașului.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Splaiul Unirii 219, ONE Timpuri Noi, Echo Tineretului, CORE Timpuri Noi. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Tineretului - Timpuri Noi şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Tineretului - Timpuri Noi

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.729 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

-1,8%  (-32 €/mp) faţă de luna 6/2022

+12,4%  (191 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Tineretului - Timpuri Noi

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi chirii care se încadrează în media Bucureștiului. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
420 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
499 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Tineretului - Timpuri Noi

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Tineretului, 4 camere, 91 mp, Etaj 8 / 1

GLX2342B0823. Apartament cu 4 camere de vanzare Tineretului, bloc nou. 7 minute pe jos pana la parcul Tineretului. Este finisat cu gresie, faianta, parchet, termopan, usa metalica, aer...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Tineretului, 2 camere, 52 mp, Etaj 7

Tineretului metrou si parc,Aleea Trestiana apartament 2 camere decomandat 52mp,bloc construit icirc;n 1980, etaj 7/10. Apartamentul are loc de parcare icirc;n fata blocului, se vinde mobilat sau...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Tineretului, 3 camere, 76 mp, Etaj 10

Apartament 3 camere, decomandat, spatios si cochet (76,23 mp), complet mobilat si utilat, pozitionat ideal intre doua parcuri superbe: Parcul Carol si Parcul Tineretului, la numai 2 minute la pas...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Timpuri Noi, 2 camere, 52 mp, Etaj 1 / 9

Apartament 2 camere nemobilat, pretabil pentru birou, situat intr-un complex rezidential nou , paza permanenta, curte interioara, etajul 1, receptie , lift , loc de parcare subteran, centrala...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Timpuri Noi, 2 camere, 54 mp, Etaj 1 / 8

VAULT ESTATE - COD PROPRIETATE: P16009 Va oferim un apartament de inchiriat, cu 2 camere, decomandat, situat la etajul 1/8, intr-un imobil bloc, construit in anul 2021. Proprietatea se afla...

Închiriere garsoniera în Bucureşti

zona Tineretului, o cameră, Parter

Utilitati generale: Curent, Apa, Canalizare, Gaz Sistem incalzire: Termoficare, Calorifere Climatizare: Aer conditionat Finisaje Ferestre cu geam termopan: PVC Stare interior: Renovat...

Închiriere garsoniera în Bucureşti

zona Tineretului, o cameră, 30 mp, Etaj 7

GLX2368B0833. GalaxyImob va propune spre inchiriere o garsoniera moderna in zona Tineretului. Garsoniera este situata la etajul 7/10 unui imobil finalizat in anul 1978, se inchiriaza complet...