Între Lacuri

Descrierea cartierului Între Lacuri

Amplasat în nord-estul orașului de pe Someș, Între Lacuri se numără printre cartierele clujene de dimensiuni relativ reduse. Cu toate acestea, densitatea populației este mai ridicată comparativ cu zonele mărginașe ale orașului, precum Dâmbul Rotund, Gruia sau Someșeni. Asta pentru că aici se găsesc atât case și vile, cât și blocuri de apartamente (dintre care majoritatea construite înainte de Revoluție).

Arterele principale sunt deservite de mai multe linii de transport în comun, cele mai numeroase găsindu-se pe Strada Aurel Vlaicu (autobuzele 4, 6, 7, 8, 30, M41, M42, M43, dar și troleibuzul 5); pe străzile între Lacuri și Dunării, pe de altă parte, circulă autobuzele 47 și 47B. Cu un plus de atenție, cei care au bicicletă se pot folosi și de acest mijloc de transport, chiar în lipsa pistelor special amenajate – asta mai ales pe străzile mai puțin circulate ale cartierului.

Pentru cumpărăturile de zi cu zi, locuitorii cartierului Între Lacuri au la dispoziție o serie de magazine de dimensiuni mai mici, printre care se numără și un Lidl și un Profi. Cei care doresc să beneficieze de o paletă mai largă de opțiuni pot ajunge cu ușurință atât la Kauflandul din Mărăști, cât și magazinul en-gros Selgros, din Someșeni.

Un avantaj important pentru pasionații de shopping este reprezentat de proximitatea centrului comercial Iulius Mall, din Gheorgheni – situat în imediata apropiere a lacului ce desparte cele două cartiere. Acesta oferă atât numeroase posibilități în materie de fashion (și nu numai), cât și facilități de petrecere a timpului liber (restaurante, cafenele, cinema). Nu în ultimul rând, aici se găsește și un hipermarket Auchan.

În ceea ce privește posibilitățile de recreere, această zonă a capitalei Transilvaniei stă mult mai bine comparativ cu altele. O importantă oportunitate este dată, bineînțeles, chiar de lacurile care îi dau și numele, unde se pot face plimbări cu barca (sau cu piciorul) și unde se poate și pescui (Lacul Gheorgheni fiind deosebit de popular la acest capitol). Locuitorii cartierului au la dispoziție, de asemenea, și Parcul Aurel Vlaicu, de pe strada cu același nume.

Pasionații de sport au la dispoziție, pe lângă cele câteva săli de fitness din cartier, și clubul sportiv Sky Fly (de pe Strada Dunării), unde pot urma cursuri de parapantă, alpinism, escaladă, ski sau snowboard. În apropiere se găsește și Crossfit Cluj-Napoca. Una dintre puținele săli specializate în acest sport din țară.

Dacă te gândești să te muți în cartierul Între Lacuri, te vei bucura să afli că, cel puțin în ceea ce privește ciclul preșcolar, aici vei avea la dispoziție o varietate de opțiuni de educație – aici vei găsi, astfel, mai multe grădinițe, inclusiv cu program prelungit, precum „Așchiuță”, „Degețica”, dar și Grădinița Creștină „Samariteanul”. La capitolul școli, de menționat ar fi Școala Generală „Alexandru Vaida-Voevod”.

Faptul că în cartier nu se găsește nicio instituție de învățământ superior nu ar trebui să reprezinte un mare punct în minus, având în vedere că studenții pot ajunge cu ușurință în celelalte cartiere ale orașului. Cele mai apropiate facultăți ar fi cele din Mărăști (precum Facultatea de Instalații, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială sau Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca), dar și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Gheorgheni.

La fel ca în alte zone ale capitalei Transilvaniei, în Între Lacuri nu se găsește niciun spital de stat. Locuitorii cartierului au, însă, la dispoziție o serie de cabinete medicale particulare, atât pe partea de medicină de familie, cât și cu specializări precum oftalmologie, pshihologie, stomatologie etc. De menționat ar fi, spre exemplu, cabinetul Florisan, specializat în recuperare medicală și întreținere medicală, dar și centrul medical Chiromedica, ambele amplasate pe Strada Oltului.

Pentru urgențele medicale sau investigațiile mai detaliate, clujenii din Între Lacuri pot merge atât la spitalele din centrul orașului, cât și la Spitalul Clinic Municipal, din zona Bulgaria, sau la Spitalul Militar de Urgență „Doctor Constantin Papilian”, din Gheorgheni (situat aproape de granița cu Centrul).

Dacă ești un pasionat al ieșirilor în oraș, te vei bucura să afli că zona Între Lacuri oferă câteva oportunități locuitorilor săi. La acest capitol, de menționat ar fi restaurantele „Vargaquattro” (de pe Strada Dunării, nr. 74), „Darius Pizza” (de pe Strada Dunării, nr. 78), dar și „Siret Bistro” (de pe Strada Siretului, nr. 2-4) și „Dananca” (de pe Strada Aurel Vlaicu, nr. 124).

Alte variante interesante pentru o ieșire în oraș cu prietenii sunt disponibile, desigur, și în cartierele învecinate.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, în zona Între Lacuri nu ai prea multe opțiuni. Poți conta, însă, pe opțiunile oferite de cartierul învecinat Gheorgheni, unde poate fi găsit un sediu Banca Transilvania (pe Strada Nicolae Titulescu, nr. 163), dar și două sucursale BCR – una pe Strada Nicolae Titulescu, nr. 163, iar cealaltă, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 4 (aproape de granița cu zona Andrei Mureșanu).

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona Între Lacuri:

Posesorii de autovehicule care vor să evite eventualele probleme cu găsirea unui loc de parcare și să închirieze un asemenea spațiu de la autoritățile locale se pot interesa cu privire la procedura pe care trebuie s-o urmeze la sediul central al Primăriei municipiului, de pe Strada Moților, nr. 3 (din zona centrală a orașului).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Între Lacuri

1 rezultat

Datorită avantajelor conferite de poziția geografică deosebită a cartierului Între Lacuri, incluzând aici proximitatea lacurilor și existența spațiilor verzi, acesta a atras, în ultimii ani, și interesul investitorilor imobiliari. Majoritatea proiectelor rezidențiale dezvoltate în zonă sunt ansambluri de apartamente.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Dunarii Park Apartments. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Între Lacuri şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Între Lacuri

Dat fiind numărul relativ ridicat de blocuri vechi de aici, cele mai multe oferte de vânzare din acest cartier au ca obiect apartamente amplasate tocmai în astfel de imobile (dintre care unele au un regim mai ridicat de înălțime, ajungând până la opt etaje). În zonă există, bineînțeles, și apartamente mai noi disponibile spre achiziție, însă ponderea acestora este semnificativ mai redusă (aproximativ un sfert din totalul ofertei pe acest segment).

Cele mai multe blocuri vechi se găsesc în nordul cartierului și în partea de centru-sud, în vreme ce vilele sunt concentrate îndeosebi în sud-est și sud-vest. Din punctul de vedere al prețurilor solicitate pe segmentul apartamentelor, Între Lacuri se situează ușor peste media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.465 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+2,2%  (54 €/mp) faţă de luna 4/2022

+29,1%  (555 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Între Lacuri

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
250 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
399 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
470 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Între Lacuri

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Intre Lacuri, 2 camere, 50 mp, Etaj 1 / 4

ELITE va ofera spre vanzare apartament cu 2 camere, situat in zona str. Dunarii, fiind orientat sud-nord. Apartamentul are o suprafata utila de 50 mp si este pozitionat la etajul 1, in bloc...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Intre Lacuri, 2 camere, 44 mp, Etaj 4 / 7

Apartament 2 camere decomandate bloc nou intre Lacuri! Va propunem spre vanzare, apartament 2 camere, situat intr-un imobil nou Intre Lacuri, la etajul 4 al unui imobil cu 7 etaje. Apartamentul...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Intre Lacuri, o cameră, 47 mp, Etaj 7 / 7

Supra Imobilliare are placerea de a va pune la dispozitie un apartament cu camere, open space, in Zona Iulius Mall, cartier Intre Lacuri. Locuinta este situata la etaj 7 al unui imobil nou,...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Intre Lacuri, 3 camere, 65 mp, Etaj 1 / 4

Integra Imobiliare are placerea de a va prezenta apartamentul modern ce a fost proiectat pentru a crea un confort si un sentiment de liniste, caracteristicile esentiale pentru sentimentul de acasa....

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Intre Lacuri, 3 camere, 65 mp, Etaj 1 / 8

Se ofera spre inchiriere apartament cu 3 camere: 2 dormitoare, living+bucatarie open-space, baie, hol si balcon. Are o suprafata de 65 mp utili si se afla la etajul 1, Apartamentul este mobilat,...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Intre Lacuri, 3 camere, 65 mp, Etaj 1

Integra Imobiliare are placerea de a va prezenta apartamentul modern ce a fost proiectat pentru a crea un confort si un sentiment de liniste, caracteristicile esentiale pentru sentimentul de acasa....

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Intre Lacuri, 3 camere, 65 mp, Etaj 1 / 4

RBC Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament 3 camere semidecomandat situat in cartierul Intre Lacuri, Cluj-Napoca. Apartamentul este situat la etaj intermediar intr-un imobil reabilitat...