Mărăști

Descrierea cartierului Mărăști

Cartierul Mărăști se află situat în zona de centru-nord a Clujului, învecinându-se cu alte șase zone ale orașului, inclusiv Centrul (la sud-vest). Spre deosebire de alte cartiere (precum Gruia, Dâmbul Rotund, Iris, Bulgaria și chiar Grigorescu), în Mărăști există un relativ echilibru între numărul de case și vile, pe de o parte, și cel de blocuri (predominant vechi), pe de altă parte.

Ca și locuitorii altor zone ale orașului de pe Someș, cei din Mărăști au la dispoziție mai multe mijloace de transport în comun. O noutate este aceea că, recent, a fost inaugurată o bandă specială pentru transportul în comun, ce începe pe Strada Memorandumului și se continuă pe Bulevardul 21 Decembrie 1918, legând astfel zona Centru (unde se află sediul central al Primăriei Cluj-Napoca), de Mărăști (în zona bisericii Sf. Petru).

Deși clujenii din Mărăști nu au acces, strict între granițele acestui cartier, la oportunitățile oferite de un mall modern, aceștia beneficiază, totuși, de avantajul proximității unor astfel de centre comerciale (situate în cartierele învecinate). Astfel, cei interesați pot ajunge cu ușurință în cartierul Gheorgheni, la Iulius Mall, dar și în Centru, unde vor găsi mai multe destinații interesante de shopping.

În ceea ce privește cumpărăturile de zi cu zi, un beneficiu important pentru locuitorii cartierului este reprezentat de faptul că aici se găsește un hipermarket Kaufland. Paleta de opțiuni la acest capitol este completată, desigur, de o serie de magazine de dimensiuni mai mici, atât locale, cât și afiliate unor rețele internaționale.

Dacă cei care au copii beneficiază de câteva locuri de joacă special amenajate de către Primărie, ceilalți locuitori ai Mărăștiului nu au la dispoziție o varietate de opțiuni în materie de parcuri. Astfel, unul dintre puținele locuri potrivite pentru a te relaxa în aer liber pe timp de weekend ar fi Parcul Feroviarilor, situat în zona de nord-vest a orașului, chiar lângă Canalul Someșului Mic (unde există și un teren de fotbal).

Ca și în alte cartiere ale Clujului, probabil că cele mai facile modalități de a face un sport în aer liber în Mărăști sunt mersul pe jos, joggingul, dar și ciclismul.

Mărăștiul oferă o serie de opțiuni demne de luat în calcul (majoritatea instituții de învățământ de stat). De menționat sunt, spre exemplu, Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, dar și Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”.

Cartierul prezintă oportunități și în ceea ce privește învățământul superior: aici se găsesc Facultatea de Instalații (parte a Universității Tehnice din Cluj-Napoca), Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Teologie Ortodoxă, dar și Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Copiii tăi vor avea, astfel, la dispoziție câteva opțiuni interesante în pregătirea pentru un viitor parcurs profesional.

La capitolul servicii medicale de stat, de menționat în cartierul Mărăști este Secția de Hematologie a Institutului Oncologic Cluj-Napoca, dar și Institutul de Hematologie – ambele situate în zona de vest a cartierului. Pentru urgențele medicale, se poate ajunge cu ușurință și la spitalele de stat din zona centrală a orașului.

Această subdiviziune a orașului de pe Someș este destul de bine reprezentată și la capitolul servicii medicale private: în partea de nord-est a cartierului, spre exemplu, se află Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca, în vreme ce, pe Strada Aurel Vlaicu (nr. 10), se află Centrul Medical Mărăști.

Dacă ești un pasionat al ieșirilor în oraș cu prietenii, te vei bucura să afli că zona Mărăști oferă câteva oportunități interesante locuitorilor săi. La acest capitol, de menționat ar fi restaurantele „Engels City”, „Hera”, dar și „Old House” .

Alte variante interesante pentru o lua masa în oraș sunt disponibile, desigur, și în cartierele învecinate – și, mai ales, în zona Centrală.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, te vei bucura să afli că zona Mărăști este destul de bine deservită la acest capitol. Astfel, în afară de câteva bancomate aflate la dispoziția locuitorilorsăi, aici poate fi găsit o sucursală din rețeaua Banca Transilvania, alături de un sediu BRD. Mai multe opțiuni la acest capitol pot fi găsite, desigur, în zona Centrală.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona Mărăști:

Pentru aceia care doresc să folosească mașina proprie pentru transportul zilnic, traficul poate reprezenta, cel puțin pe alocuri, o problemă. Pentru a se asigura că au întotdeauna un loc de parcare la dispoziție, șoferii se pot interesa cu privire la procedura legală în asemenea cazuri la sediul Primăriei cartierului Mărăști (amplasat pe Strada Fabricii, nr. 4).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Mărăști

8 rezultate

Din punctul de vedere al disponibilității terenurilor pentru construcții, Mărăștiul nu prezintă – cel puțin comparativ cu alte cartiere periferice ale Clujului – un atât de mare potențial pentru construcția de locuințe noi. Infrastructura și facilitățile disponibile aici au făcut, însă, ca și această zonă să fie luată în vizor de către dezvoltatorii de locuințe, cei mai mulți dintre aceștia orientându-se spre proiecte de blocuri de apartamente.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Sol Residence, Liberty Residential, Estimo Residence, Solaris Eden, Tautiului Residence Parc Floresti, Sky Boulevard, ZENIA, Azoria. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Mărăști şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Mărăști

Cele mai multe dintre blocurile de dinainte de Revoluție se găsesc concentrate în partea centrală a cartierului, în vreme ce în nord-vest se află cea mai compactă aglomerare de case și vile. Specific Mărăștiului este că între cele două segmente de piață nu există o delimitare clară, aici putând fi observate interesante întrepătrunderi între clădiri de apartamente și unități locative individuale. La fel ca în Mănăștur, blocurile vechi din Mărăști sunt construite relativ recent, respectiv după anii ‘70. Acest fapt reprezintă un important avantaj pentru potențialii cumpărători, mai ales având în vedere că destul de multe blocuri au un regim mare de înălțime (zece etaje). Prețurile solicitate pe segmentul apartamentelor din Mărăști se situează ușor peste media valabilă la nivel de oraș.
Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

2.452 €/mp

01.08.23 - 31.08.23

+1,4%  (33 €/mp) faţă de luna 7/2023

+3,2%  (77 €/mp) faţă de luna 8/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Mărăști

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
250 €.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
399 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
450 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Mărăști

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Marasti, 3 camere, 63 mp, Etaj 2 / 2

Capital Imobiliare va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere in cartierul Marasti, zona Aurel Vlaicu. Apartamentul se afla intr-un bloc cu numai 6 apartamente + un spatiu comercial la...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Marasti, 2 camere, 59 mp, Etaj 2 / 3

IMOFINDER va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere situat in cartierul Marasti, intr-un imobil cu doar 8 apartamente finalizat cu CF. Suprafata utila este 59 mp util + doua logii, situat...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Marasti, 3 camere, 74 mp, Etaj 2 / 8

IMOGroup va ofera spre vanzare un apartament de 3 camere situat intr-o zona foarte dezirabila in cartierul Marasti. situat pe Calea Dorobantilor, aproape de Piata Marasti si Sensul OMV, la...

Vânzare garsoniera în Cluj-Napoca

zona Marasti, o cameră, 24 mp, Parter / 4

IMOGroup va ofera spre vanzare o garsoniera situata intr-o zona foarte dezirabila in cartierul Marasti ideal pt investitie, apartamentul a fost subinchiriat in regim hotelier , pe airbnb si...

Închiriere garsoniera în Cluj-Napoca

zona Marasti, o cameră, 25 mp, Demisol / 2

Agentia Imobiliara Transylvania va propune spre inchiriere aceasta garsoniera situata in cartierul Marasti. Imobilul se afla in proximitatea magazinelor si a statiilor pentru transportul public...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Marasti, 3 camere, 65 mp, Etaj 1 / 4

DANTE Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament cu 3 camere, decomandat, avand o suprafata de 65 mp+ 2 balcoane, mobilat modern, situat in cartierul Marasti, zona Dunarii, aproape de...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Marasti, 2 camere, 54 mp, Etaj 1 / 8

Agentia Imobiliara Transylvania va propune spre inchiriere acest apartament cu doua camere situat in cartierul Marasti. Imobilul se afla in proximitatea magazinelor si a statiilor pentru...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Marasti, 3 camere, 65 mp, Parter

Engoy Imobiliare va ofera spre inchiriere un apartament cu 3 camere, 65 mp, Strada Dambovitei. Apartamentul estre situat la partrer, compus din: 3 camere, bucatarie, baie si hol. Va asteptam la...