Bariera Vâlcii

Descrierea cartierului Bariera Vâlcii

Bariera Vâlcii este unul dintre cele mai mari cartiere craiovene ca și suprafață, marcând o parte din granița de nord a orașului. Accesul în acest cartier se face cu ajutorul podului Bariera Vâlcii. Delimitarea față de celelalte zone ale orașului se realizează prin liniile de cale ferată, care separă Bariera Vâlcii de zona Rovine.

Cartierul are, astfel, o alcătuire mixtă, el cuprinzând o singură componentă rezidențială, reprezentată, practic, în mod exclusiv din case.

Printre autobuzele care tranzitează acest cartier se numără linia 1, 17B, E1R, 25 și E1T. Stațiile de autobuz care se află în apropierea acestui cartier poartă numele de ,, Petrom Service” și “Rozelor”. Pe lângă acestea, la o distanșă de 44 de minute de mers pe jos, se găsește și o linie de tramvai, care poartă numele de “Rotonda”.

Atunci când vine vorba despre cumpărăturile de zi cu zi, craiovenii din Bariera Vâlcii au la dispoziție mai multe tipuri de magazine. Pentru pasionații de shopping, cea mai apropiată și ofertantă destinație de cumpărături este reprezentată, desigur, de zona centrală a orașului. Cu toate acestea, pentru aprovizionarea alimentară, craiovenii care locuiesc aici au la dispoziție o serie de magazine „de cartier”, de dimensiuni mai mici. Printre acestea amintim magazinul de tip minimarket “Mihai”, de pe strada Bariera Vâlcii, nr. 62.

Consultă harta pentru a afla care va fi cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

Dată fiind localizarea sa periferică, cartierul Bariera Vâlcii nu oferă prea multe facilități de recreere. Cu toate acestea, cea mai apropiată zonă verde este Parcul “Pedagogic”, de pe strada Amaradia. O altă zonă de relaxare este Grădina ,,Rovine”, aflata în cartierul vecin, Rovine.

În materie de sport, un avantaj demn de menționat pentru aceștia este reprezentat de Clubul Sportiv ,,Cojan”, ce se află amplasat în extrema de nord a orașului.

Dacă vei decide să te muți aici, probabil că vei fi nevoit să te bazezi pe oportunitățile de educație oferite de alte cartiere (învecinate sau nu). Dintre unitățile de învățământ care se găsesc în cartier, de menționat ar fi Școala Gimnazială ,,Ion Țuculescu” (de pe Strada Bariera Vâlcii, nr. 52), dar și Grădinița ,,Îngerașii” (de pe Strada Teilor, nr. 63).

Găsești, mai jos, și alte unități de învățământ situate în zonă și în vecinătate:

La capitolul servicii medicale, de precizat este că cei care locuiesc în Bariera Vâlcii nu au la dispoziție, strict între granițele cartierului, niciun spital de stat. Deși aceștia pot spera să găsească aici câteva cabinete medicale particulare cu diferite specializări, pentru investigațiile mai detaliate vor fi nevoiți, totuși, să se orienteze spre alte zone ale orașului, direct învecinate sau nu (cum ar fi Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, de pe strada Tabaci, nr.1).

Vezi pe hartă unde sunt localizate clinicile private din împrejurimi.

La capitolul gastronomie, cartierul Bariera Vâlcii nu s-a dezvoltat foarte mult pe acest segment. Cele mai apropriate restaurante sunt Il Ristor, Meliss Events Centura Nord și Baba Novac.

Poți consulta harta pentru a descoperi restaurantele din Craiova aflate în alte cartiere.

Cartierul nu este foarte bine reprezentat din punct de vedere bancar. Găsești mai multe bancomate și sucursale bancare și în cartierul învecinat, Rovine.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Alături de mașina personală, bicicleta poate fi, totodată, un bun mijloc de locomoție. Pentru posesorii de autovehicule, locurile de parcare existente în apropierea casei reprezintă, probabil, cea mai facilă soluție. Cei care doresc să evite disputele cu vecinii și să aibă un spațiu al lor, închiriat de la autoritățile locale, se pot adresa funcționarilor Primăriei orașului, cu sediul în zona centrală, pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Bariera Vâlcii

2 rezultate

Proprietățile rezidențiale scoase spre vânzare în această zonă sunt foarte puține, majoritatea covârșitoare a acestora fiind case sau vile.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Valletta Towers, Magnolia Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Bariera Vâlcii şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Bariera Vâlcii

Prețurile proprietăților din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere:

Indicele imobiliare.ro

1.614 €/mp

01.03.24 - 31.03.24

+1,4%  (22 €/mp) faţă de luna 2/2024

+8,8%  (130 €/mp) faţă de luna 3/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Bariera Vâlcii

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț din Craiova. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
270 €.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț din Craiova. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
270 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț din Craiova. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
250 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Bariera Vâlcii

Vânzare apartament în Craiova

zona Bariera Valcii, 2 camere, 46 mp, Etaj 4 / 4

Blitz ofera spre vanzare apartament de 2 camere, situat la etajul 4 al blocului in Ansamblu Rezidential din zona Gara. Dispune de o suprafata utila de 46,85 mp, si o suprafata totala de 51,71 ....

Vânzare apartament în Craiova

zona Bariera Valcii, 2 camere, 57 mp, Etaj 4 / 4

Blitz ofera spre vanzare apartament de 2 camere, situat la etajul 4 al blocului in Ansamblu Rezidential din zona Gara. Dispune de o suprafata utila de 57,51 mp, si o suprafata totala de 63,19 ....

Vânzare apartament în Craiova

zona Bariera Valcii, 2 camere, 48 mp, Etaj 4 / 4

Blitz ofera spre vanzare apartament de 2 camere, situat la etajul 4 al blocului in Ansamblu Rezidential din zona Gara. Dispune de o suprafata utila de 48,73 mp, si o suprafata totala de 53,85....

Vânzare apartament în Craiova

zona Bariera Valcii, 2 camere, 55.81 mp, Etaj 4 / 4

Blitz ofera spre vanzare apartament de 2 camere, situat la etajul 4 al blocului in Ansamblu Rezidential din zona Gara. Dispune de o suprafata utila de 55,81 mp, si o suprafata totala de 59,88 ....

Închiriere apartament în Craiova

zona Bariera Valcii, 5 camere, 35 mp, Etaj 3 / 3

Blitz propune spre inchiriere un etaj al unui bloc situat in cartierul Bariera Valcii, compus din 2 garsoniere si 7 camere, fiecare camera dispunand de baie proprie. Proprietatea se afla la...