Brazda lui Novac

Descrierea cartierului Brazda lui Novac

Brazda lui Novac este unul dintre cele mai întinse cartiere ale capitalei Olteniei, fiind poziționat în jumătatea nordică a orașului. Fondul locativ al acestei zone este alcătuit în mod majoritar din blocuri ridicate înainte de Revoluție, însă aici pot fi găsite și câteva case și vile, în special în sud-estul orașului.

Dat fiind faptul că este alcătuit mai ales din clădiri de locuințe multifamiliale, dintre care unele cu regim mai mare de înălțime, Brazda lui Novac are o densitate a populației destul de ridicată.

Dacă te gândești să te muți în cartierul Brazda lui Novac, te vei bucura să afli că aici vei avea la dispoziție mai multe mijloace de transport în comun. De menționat sunt, în primul rând, liniile de autobuz 25, 3B și 9, care fac legătura între nordul și estul orașului. Acestora li se adaugă tramvaiul 100, care asigură conexiunea între nord-vestul și sud-estul orașului.

Brazda lui Novac este, per ansamblu, o zonă destul de ofertantă la capitolul magazine. Aici poate fi găsit, spre exemplu, un supermarket Penny (pe Strada Brazda lui Novac, nr. 11), un Profi City (pe Strada Brazda lui Novac, nr. 55), un Big Family Market (pe Strada Mareșal Alexandru Averescu, nr. 15) și altele. Cei care doresc să-și facă cumpărăturile la hipermarket pot vizita Kauflandul din Craiovița Nouă (de pe Bulevardul Tineretului, nr. 18C).

Tot în Craiovița Nouă vor găsi centrul comercial Aliss Shopping City (de pe Aleea 1 Tineretului), în vreme ce, în zona centrală, se găsește mallul Mercur Center (pe Calea Unirii, nr. 14).

La capitolul oportunități de recreere, locuitorii acestei zone a Craiovei beneficiază de proximitatea Grădinii Botanice „Alexandru Buia”, amplasată în zona centrală a orașului, la granița cu George Enescu. Acestei opțiuni i se adaugă spațiile verzi din cartier, locurile de joacă amenajate pentru copii, „Parcul Pedagogic”, dar și centrul „Azure Luxury Pool”, din apropierea Profi City.

Pentru familiile cu copii, de menționat sunt, la capitolul oportunități educaționale, Grădinița „Voiniceii” (de pe Strada Colonel Scarlat Demetriade, nr. 10), Grădinița „Căsuța cu Povești” (de pe Strada General Ștefan Fălcoianu, nr. 6), Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” (de pe Strada Brazda lui Novac, nr. 87), Colegiul Național „Nicolae Titulescu” (de pe Strada Doljului, nr. 12), dar și Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși” (din Strada Constantin Brâncuși, nr. 7).

Cei interesați de instituții de învățământ superior beneficiază de proximitatea zonei centrale, unde se găsește sediul Universității din Craiova, cel al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, dar și Universitatea „Spiru Haret”.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în acest cartier:

Locuitorii acestui cartier al Craiovei au la dispoziție mai multe instituții medicale, printre acestea numărându-se centrele medicale „Amaradia” (de pe Strada Amaradia, nr. 14), „Renașterea” (de pe Strada Doljului, nr. 35), dar și Policlinica „Regina Maria” (tot de pe Strada Doljului). Accesibile sunt și unitățile sanitare existente în zona centrală a orașului, printre care Spitalul Clinic Municipal Filantropia, Spitalul de Oftalmologie Onioptic, Policlinica Elga sau Maternitatea Madonna Maria.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Acest cartier al Craiovei pune la dispoziția locuitorilor săi destule oportunități la capitolul gastronomie. Printre acestea se numără restaurantul „Baba Novac”, amplasat pe Strada Brazda lui Novac (nr. 66), unde pot fi organizate și evenimente private. Acestuia i se adaugă nume precum „La Rocca” (pe Strada Brazda lui Novac, nr. 54), „Mignon” (pe Strada Doljului, nr. 28), „Blue Moon” (pe Strada Brazda lui Novac, nr. 79A), dar și „Vivien” (pe Strada Constantin Brâncuși, nr. 33).

Pentru a beneficia de o gamă mai largă de opțiuni la capitolul cafenele și restaurante, cei care locuiesc aici pot lua în calcul și oportunitățile oferite de zona centrală.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, pe Strada Brazda lui Novac (nr. 38) vei găsi un sediu Raiffeisen Bank. O sucursală a Băncii Transilvania se află pe Bulevardul Dacia (nr. 106), în vreme ce, în apropiere de restaurantul „Baba Novac”, se află un sediu Alpha Bank. Nu departe de acesta din urmă se mai găsește și un CEC Bank, dar și un BCR. Pentru a face o retragere de bani cash, în apropiere găsești și un bancomat UniCredit Bank.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul craiovean Brazda lui Novac:

Dacă nu-ți place să depinzi de mijloacele de transport în comun și ai o mașină proprie, probabil te gândești că, dacă te vei muta în acest cartier, te vei baza pe locurile de parcare publice, existente în apropierea casei. Un asemenea spațiu fi poate închiriat de la autoritățile locale, iar pentru acesta trebuie să te adresezi reprezentanților Primăriei orașului, cu sediul în zona centrală, pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Brazda lui Novac

0 rezultate | Resetează filtrele

Datorită proximității sale față de centru, cartierul Brazda lui Novac se bucură, în momentul de față, de destulă atenție din partea dezvoltatorilor rezidențiali. Blocurile noi pot avea un regim redus de înălțime (trei-patru etaje), însă pot fi și mai înalte (șase-șapte etaje), în funcție de caracteristicile urbanistice ale subzonei unde sunt construite.

Preţurile apartamentelor din cartierul Brazda lui Novac

Deși în Brazda lui Novac pot fi găsite și case/vile, oferta rezidențială disponibilă spre vânzare pe Imobiliare.ro este alcătuită, în mod majoritar, din apartamente la bloc. Dintre acestea din urmă, majoritatea au fost finalizate înainte de anul 1990, însă aproximativ o treime din numărul total de anunțuri de pe acest segment de piață este reprezentată de unități locative nou-construite. Prețurile apartamentelor din acest cartier se situează ușor peste media valabilă la nivelul orașului Craiova per ansamblu.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Brazda lui Novac

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile garsonierelor și apartamentelor cu o cameră sunt ușor peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
205 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
260 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt situate sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
315 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova


Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Brazda lui Novac

Vânzare apartament în Craiova

zona Brazda lui Novac, 2 camere, 50 mp, Etaj 3 / 4

Va propunem spre vanzare un apartament cu trei camere, decomandat, situat in zona Brazda lui Novac. Apartamentul este amplasat la etajul 3, intr-un bloc cu 4 etaje, cu vecini linistiti, se vinde...

Vânzare apartament în Craiova

zona Brazda lui Novac, 3 camere, 64 mp, Parter

Va propunem spre cumparare un apartament cu 3 camere, intr-o zona foarte buna si foarte cautata a orasului - Brazda lui Novac. Proprietatea se remarca prin suprafata generoasa, prin...

Vânzare garsoniera în Craiova

zona Brazda lui Novac, o cameră, 32 mp, Etaj 10

Garsoniera- Brazda lui Novac, bloc G5, etajul 10 se vinde cu tot cu mobila. Ca imbunatatiri: Baie-gresie + faianta, instant pentru apa Hol-gresie Bucatarie-gresie + faianta, instant pentru apa In...

Vânzare apartament în Craiova

zona Brazda lui Novac, 3 camere, 70 mp, Etaj 3 / 4

Va propun spre vanzare un superb apartament de 3 camere, decomandat, in cartierul Brazda lui Novac. Este situat la etajul 3 intr-un imobil cu 4 niveluri, in zona Guliver aproape de magazine,...

Închiriere apartament în Craiova

zona Brazda lui Novac, 3 camere, 72 mp, Etaj 1 / 1

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 3 CAMERE , in zona Brazda lui Novac . Apartamentul are o suprafata de 72 mp si se afla la etajul 1 intr-o casa cu regim de inaltime P + 1....

Închiriere apartament în Craiova

zona Brazda lui Novac, 2 camere, 51 mp, Parter / 4

Va propunem spre inchiriere un apartament compus din 2 camere, semi, situat la parterul unui bloc compus din 4 etaje. Blocul dispune de parcari suficiente si este imprejmuit de pozi si verdeata....

Închiriere apartament în Craiova

zona Brazda lui Novac, 3 camere, 72 mp, Etaj 3 / 3

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 3 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona Brazda lui Novac . Apartamentul are o suprafata de 72 mp si se afla la etajul 3 intr-un bloc...

Închiriere garsoniera în Craiova

zona Brazda lui Novac, o cameră, 30 mp, Etaj 6

Ofer spre inchiriere garsoniera mobilata ,utilata ,situata in Brazda lui Novac Bl.G2 .