Calea București

Descrierea cartierului Calea București

Amplasată în jumătatea sudică a orașului, Calea București are, comparativ cu alte zone ale Craiovei, dimensiuni medii. La fel ca în cartierul învecinat Rovine, fondul locativ de aici este alcătuit în mod preponderent din blocuri ridicate înainte de Revoluție, chiar dacă aici pot fi găsite și câteva case și vile.

Dat fiind că aici se găsesc destul de multe clădiri de locuințe multifamiliale, dintre care unele au un regim mai mare de înălțime, Calea București are o densitate a populației destul de ridicată, ținând cont de dimensiunile sale. Cu toate acestea, cartierul are o dezvoltare urbanistică coerentă și beneficiază de destule spații verzi.

Principala arteră de circulație din această zonă a Craiovei – care care îi dă, de altfel, și numele – este Calea București; aceasta străbate cartierul de la vest la sud-est și face legătura atât cu zona Centru, cât și cu Sărari.

Urmare firească a amplasamentului său, în proximitatea zonei centrale, Calea București este destul de bine deservită la capitolul mijloace de transport în comun. Aceasta este tranzitată, spre exemplu, de liniile de autobuz 9 și 24, cel din urmă făcând legătura între nord-estul și sud-vestul orașului. De menționat sunt și tramvaiele 100, 101 și 102, care asigură conexiunea între nord-vestul și sud-estul orașului.

La capitolul retail, această zonă a Craiovei este deservită, per ansamblu, de magazine de format mic, fie că vorbim de magazine tradiționale, de cartier, fie de supermarketuri moderne. Astfel, pe Calea București, nr. 115, poate fi găsit un magazin din rețeaua Lidl, în vreme ce, pe Calea București, nr. 40-44, se află amplasat un Carrefour Market. Cei care doresc să-și facă cumpărăturile la mall pot vizita Mercur Center, din zona centrală, amplasat pe Calea Unirii, nr. 14.

În ceea ce privește oportunitățile de recreere, locuitorii acestei zone a Craiovei beneficiază, în primul rând, de zonele verzi și locurile de joacă amenajate aici de către autorități. În cartierul învecinat Siloz se găsește și Parcul „Pușkin-Crizantemelor”, în vreme ce în zona centrală poate fi vizitată Grădina Botanică „Alexandru Buia”.

Dintre unitățile de învățământ existente în această subdiviziune a Craiovei, de menționat sunt Grădinița „Pinocchio” (din Strada Ștefan Velovan, nr. 4), Grădinița „Dumbrava Minunată” (din Strada Puteni, nr. 50), Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” (din Calea București, nr. 93), alături de Facultatea de Drept și Științe Administrative (din Calea București, nr. 107D) și Facultatea de Mecanică (din Calea București, nr. 107).

Calea București beneficiază și de proximitatea zonei centrale, unde pot fi găsite numeroase alte oportunități educaționale, inclusiv din ciclul de învățământ superior (Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicină și Farmacie, dar și Facultatea de Agronomie și Universitatea „Spiru Haret”).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în acest cartier:

Locuitorii acestui cartier al capitalei Olteniei au la dispoziție câteva cabinete medicale private, cu diverse specializări. Acestora li se adaugă, însă, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, de pe Calea București, nr. 99, dar și Spitalul Privat „Phoenix”, de pe Calea București, nr. 109. Mai multe oportunități în domeniul medical pot fi găsite, desigur, în zona centrală.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

În afară de fast food-uri, în această subdiviziune a Craiovei pot fi găsite și câteva restaurante demne de luat în seamă. Printre acestea se numără „El Greco” (Calea București, P2), dar și „Kasho” (de pe Calea București, nr. 46A). De menționat este și un McDonald’s, amplasat la intersecția dintre Calea București și Strada Alexandru Ioan Cuza. Numeroase oportunități în domeniul gastronomic sunt disponibile, însă, în zona centrală.

Cei care doresc să efectueze o operațiune bancară au la dispoziție mai multe sedii de bănci. Astfel, în zona vestică a cartierului, aproape de granița cu zona centrală, vei găsi, într-un perimetru destul de restrâns, patru sucursale de bănci: un CEC Bank, un Raiffeisen Bank, un Alpha Bank și un Garanti Bank. Pentru mai multe opțiuni la acest capitol, te poți baza pe oportunitățile oferite de zona centrală.
Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul craiovean 1 Mai:

În cazul în care ai o mașină proprie, probabil te gândești că, dacă te vei muta în acest cartier, te vei folosi de unul din locurile de parcare publice, existente în apropierea casei. Un asemenea spațiu poate închiriat de la autoritățile locale, iar despre procedura pe care trebuie s-o urmezi poți afla mai multe de la reprezentanții Primăriei, care își are sediul în zona centrală, pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Calea București

0 rezultate | Resetează filtrele

Pentru că în zona Calea București terenurile pretabile pentru construcții rezidențiale mai ample sunt greu de găsit, a fost mai dificil ca aceasta să atragă investiții masive din partea dezvoltatorilor rezidențiali. Din acest motiv, un apartament nou este destul de dificil de achiziționat aici.

Preţurile apartamentelor din cartierul Calea București

Deși zona Calea București cuprinde atât blocuri, cât și câteva case/vile, majoritatea covârșitoare a ofertei rezidențiale disponibile spre vânzare este reprezentată de apartamente. Cei interesați de o asemenea unitate locativă au de ales, în esență, între locuințele amplasate în blocurile finalizate înainte de Revoluție. Unitățile locative nou-construite sunt destul de rare. Datorită amplasamentului favorabil, în proximitatea zonei centrale prețurile apartamentelor din acest cartier se situează, în mod firesc, peste media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Calea București

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile garsonierelor și apartamentelor cu o cameră se situează ușor peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
205 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere corespund cu media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova


Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Calea București

Vânzare apartament în Craiova

zona Calea Bucuresti, 2 camere, 50 mp, Etaj 3 / 4

Vand apartament 2 camere, semidecomandat, Calea Bucuresti, etaj 3/4, in spatele Florariei, paralel cu Spitalul de Neuropsihiatrie.

Vânzare apartament în Craiova

zona Calea Bucuresti, 2 camere, 48 mp, Etaj 3

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu doua camere , situat in Calea Bucuresti. Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente la etajul 3 si are o suprafata...

Vânzare apartament în Craiova

zona Calea Bucuresti, 3 camere, 70 mp, Etaj 1

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu trei camere , situat inCalea Bucuresti. Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente la etajul 1 si are o suprafata totala...

Vânzare apartament în Craiova

zona Calea Bucuresti, 3 camere, 82 mp, Etaj 3

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu trei camere , situat in Calea Bucuresti. Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente la etajul 3 si are o suprafata...

Închiriere apartament în Craiova

zona Calea Bucuresti, 3 camere, 75 mp, Etaj 5

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 3 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona Calea Bucuresti . Apartamentul are o suprafata de 75 mp si se afla la etajul 5 intr-un bloc...

Închiriere garsoniera în Craiova

zona Calea Bucuresti, o cameră, 34 mp, Etaj 4 / 4

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE o GARSONIERA , complet mobilata si utilata in zona Centru. Garsoniera are o suprafata de 34mp si se afla la ETAJUL 4 intr-un bloc cu regim de inaltime P...

Închiriere apartament în Craiova

zona Calea Bucuresti, 3 camere, 66 mp, Parter / 4

Agentia Elegant Imobiliare ofera spre inchiriere un apartament cu 3 camere, decomandat, situat Central, zona Piata Centrala. Apartamentul este pozitionat la parterul unui imobil cu 4 nivele....

Închiriere garsoniera în Craiova

zona Calea Bucuresti, o cameră, 36 mp, Etaj 1 / 7

Agentia Elegant Imobiliare propune spre inchiriere o garsoniera, decomandata, situata in Calea Bucuresti, zona McDonald's Garsoniera este pozitionata la etajul 1 al unui imobil cu 7 nivele, avand...