Craiovița Nouă

Descrierea cartierului Craiovița Nouă

Craiovița Nouă este unul dintre cartierele cele mai întinse ale capitalei Olteniei, fiind situat în nord-vestul orașului. Fondul locativ existent aici este alcătuit în mod preponderent din blocuri vechi, dintre care unele cu regim mare de înălțime (10 etaje). În zona de sud-vest, însă, între Balta Craioviței și cartierul George Enescu, se găsește și o comunitate de case și vile.

Întinderea acestei subdiviziuni a orașului, corelată cu faptul că este alcătuită în mod majoritar din blocuri, face ca densitatea populației de aici să fie mai ridicată comparativ cu alte zone – inclusiv Craiovița Veche, unde casele și vilele sunt majoritare.

Una dintre principalele artere de circulație din Craiovița Nouă este Bulevardul Dacia, care delimitează cartierul de la nord la vest și, respectiv, de la nord la est, și face legătura cu zona Brazda lui Novac. De menționat este și Calea Severinului, care străbate cartierul de la vest la sud și face legătura cu zona George Enescu.

Datorită apropierii de centrul orașului, Craiovița Nouă este destul de bine deservită din punctul de vedere al mijloacelor de transport în comun. Această zonă este tranzitată, spre exemplu, de liniile de autobuz 9, E1R și E1T, care fac legătura cu estul orașului. De menționat sunt și tramvaiele 101 și 102, care asigură conexiunea între nord-vestul și sud-estul orașului.

Craiovița Nouă este, per ansamblu, o zonă destul de bine deservită din punctul de vedere al oportunităților de cumpărături, aici putând fi găsite atât magazine mici, locale, cât și unele afiliate marilor rețele internaționale de retail.

Astfel, aici se găsește un hipermarket din rețeaua Kaufland, un supermarket Lidl și un supermarket Profi. De menționat este și Piața BIG, de pe Aleea Hortensiei, nr. 21 și un magazin Pepco, pe Bulvevardul Oltenia, nr. 1E. Cei pasionați de modă își pot face cumpărăturile la centrul comercial Aliss Shopping City.

Locuitorii acestui cartier al orașului au la dispoziție, la capitolul oportunități de recreere, zonele verzi din apropierea casei, dar și câteva locuri de joacă special amenajate pentru copii. O importantă destinație de relaxare este, desigur, Parcul „Craiovița” – chiar dacă acesta se găsește, tehnic vorbind, în cartierul vecin, anume Craiovița Veche. Aleile și spațiile verzi amenajate aici sunt perfecte pentru o plimbare mai îndelungată, pe timp de weekend sau nu.

În Craiovița Nouă există mai multe unități de învățământ, dintre care de menționat ar fi: Grădinița cu Program Prelungit „Piticot”, Grădinița „Floare Albastră”, Școala Gimazială „Elena Farago”, Școala Gimazială „Mihai Viteazul”, dar și Liceul Tehnologic „Gheorghe Bibescu”.

Cei interesați de oportunități de învățământ superior beneficiază de proximitatea zonei centrale, unde se găsește sediul Universității din Craiova, dar și cel al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, alături de Universitatea „Spiru Haret”.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în acest cartier:

În ciuda dimensiunii sale, în Craiovița Nouă nu se găsește niciun spital de stat – motiv pentru care locuitorii cartierului vor fi nevoiți să se deplaseze în zona centrală a orașului sau, de ce nu, în cartierul 1 Mai (unde se află Spitalul Clinic Județean de Urgență).

În această subdiviziune a Craiovei se găsesc, însă, mai multe cabinete medicale private, cu diverse specializări, alături de Policlinica Anedio și spitalul privat Phoenix (de pe Calea Severinului, nr. 2G).

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Locuitorii cartierului Craiovița Nouă au la dispoziție, în cadrul acestuia, câteva opțiuni interesante la capitolul gastronomie. Printre acestea se numără restaurantul „Orizont”, amplasat pe Bulevardul Oltenia, nr. 43, unde pot fi organizate și evenimente private. Acestuia i se adaugă și restaurantul „BBQ la CIO”, de pe Strada Constantin Brâncoveanu, nr. 44, dar și câteva pizzerii și fast food-uri.

Pentru a beneficia de o gamă mai largă de opțiuni pentru ieșirile în oraș cu prietenii, poți vizita, desigur, și centrul comercial Aliss Shopping City, care dispune de facilități complementare magazinelor.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, pe Bulevardul Oltenia (nr. 57) vei găsi un sediu al Băncii Transilvania; în imediata apropiere a acestuia, tot pe Bulevardul Oltenia (nr. 52), se află și un sediu al Raiffeisen Bank. Un bancomat BRD, dar și unul din rețeaua Raiffeisen, vei găsi pe Bulevardul Tineretului, în apropiere de hipermarketul Kaufland.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul Craiovița Nouă:

Dacă ai mașină și nu dispui de propriul loc de parcare, în cadrul unui ansamblu rezidențial nou, va trebuie să te bazezi pe locurile de parcare publice, existente în apropierea casei. Pentru închirierea unuia de la autoritățile locale, te poți adresa funcționarilor Primăriei orașului, ce are sediul în zona centrală, pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Craiovița Nouă

0 rezultate | Resetează filtrele

Deși suprafețe ample de teren pretabile pentru dezvoltări rezidențiale sunt greu de găsit în acest cartier al orașului, dezvoltarea urbanistică a acestuia a atras, în ultimii ani, și câteva investiții în ansambluri rezidențiale noi. Unele dintre acestea cuprind clădiri cu regim redus de înălțime, însă unele ajung și la zece etaje – respectând, astfel, caracteristicile blocurilor vechi din zonă.

Preţurile apartamentelor din cartierul Craiovița Nouă

Dat fiind că este vorba un cartier format în mod preponderent din blocuri, bineînțeles că oferta rezidențială disponibilă spre vânzare în Craiovița Nouă este reprezentată, în proporție covârșitoare, de apartamente la bloc. Prețurile apartamentelor din acest cartier se situează sub media valabilă la nivelul orașului Craiova per ansamblu.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Craiovița Nouă

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile garsonierelor și apartamentelor cu o cameră corespund cu media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
230 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova


Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Craiovița Nouă

Vânzare apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 54 mp, Etaj 4

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu doua camere , situat in Valea Rosie. Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente la etajul 4 si are o suprafata totala de...

Vânzare apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 59 mp, Etaj 9

Detalii despre apartament: - Situat in Valea Rosie, vizavi de Spitalul Militar, cu vedere bilaterala, in zona cu acces facil la scoli, gradinite, magazin non-stop, supermarket Lidl, Profi,...

Vânzare apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 49.34 mp, Etaj 4 / 4

Aceasta proprietate este reprezentata in exclusivitate de agentia Elegant Imobiliare. Propunem spre vanzare un apartament cu 2 camere, decomandat, situat in cartierul Valea Rosie, zona...

Vânzare apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 52 mp, Etaj 8

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu doua camere , situat inzona Valea Rosie. Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente la etajul 8 si are o suprafata totala...

Închiriere apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 59 mp, Etaj 9

Detalii despre apartament: - Situat in Valea Rosie, vizavi de Spitalul Militar; - Este recent renovat si mobilat (complet); - Are o suprafata utila de 59 mp; - Situat in bloc turn, etaj 9/10; -...

Închiriere apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 45 mp, Etaj 3

Inchiriez apartament Valea Rosie , zona Profi , 2 camere , decomandat . Pentru detalii sunati !

Închiriere garsoniera în Craiova

zona Valea Rosie, o cameră, 30 mp, Parter

Se ofera spre inchiriere garsoniera situata in zona Piata Valea Rosie, pe strada Henry Coanda. Etaj parter. Suprafata 30 mp, In apropiere: Piata Valea Rosie, supermaket-uri, farmacii, spitale....

Închiriere apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 39 mp, Etaj 3

Pentru inchiriere termen lung. Zona linistita. Mobilat tv frigider nou nefolosit.