Gării

Descrierea cartierului Gării

Amplasat în jumătatea de nord a Craiovei, Gării este, alături de Sărari, unul dintre cele mai puțin întinse cartiere ale orașului. Fondul locativ existent aici este alcătuit în mod preponderent din blocuri ridicate înainte de Revoluție, din care unele au regim mare de înălțime (zece etaje).

Datorită dimensiunilor sale reduse, această zonă are, în mod firesc, o densitate mică a populației comparativ cu alte subdiviziuni ale orașului. Cartierul este, per ansamblu, destul de aerisit și beneficiază de spații verzi.

Una dintre principale artere de circulație din zona Gării – care face legătura cu cartierul Brazda lui Novac, dar și cu Rovine – este Bulevardul Dacia, amplasat paralel cu granița nord-estică a cartierului. Această arteră se intersectează cu Bulevardul Carol I, care se apropie, de asemenea, de granița cu Brazda lui Novac.

Datorită apropierii sale de zona centrală, cartierul Gării este destul de bine reprezentat din punctul de vedere al mijloacelor de transport în comun. Acesta este tranzitat, spre exemplu, de linia de autobuz 1, care face legătura cu sud-vestul orașului, înspre Calafat. De menționat este și linia 25, care asigură conexiunea cu sud-estul orașului, dar și E1R, care are un traseu circular.

Oferta de retail a zonei Gării este reprezentată, în esență, de magazine de dimensiuni reduse, dintre care unele tradiționale, de cartier. Pe Strada Maramureș, nr. 4, poate fi găsit, însă, un magazin din rețeaua Lidl. De menționat este și Piața Gării, amplasată pe Bulevardul Dacia, nr. 219. Cei interesați să-și facă cumpărăturile la mall pot vizita Mercur Center, din zona centrală, amplasat pe Calea Unirii, nr. 14.

La capitolul oportunități de recreere, locuitorii acestei zone a Craiovei beneficiază, în primul rând, de zonele verzi și locurile de joacă amenajate de către autorități. În cartierul învecinat Brazda lui Novac se găsește „Parcul Pedagogic”, dar și centrul „Azure Luxury Pool”, iar aproape de granița cu acesta, în zona centrală, se află Grădina Botanică „Alexandru Buia”.

Date fiind dimensiunile mai reduse ale acestui cartier, aici nu se găsesc foarte multe instituții de învățământ. De menționat sunt, însă, Grădinița cu Program Prelungit „Sfânta Lucia” (din Strada Ion Gheorghe Duca, nr. 5), dar și Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” (de pe Strada Bucovina, nr. 5). Mai multe oportunități educaționale pot fi găsite, însă, în zonele învecinate, precum Rovine și Brazda lui Novac.

Totodată, în zona centrală se găsesc importante instituții de învățământ superior, precum Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicină și Farmacie, dar și Facultatea de Agronomie și Universitatea „Spiru Haret”.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în acest cartier:

Locuitorii zonei Gării au la dispoziție câteva cabinete medicale private, cu diverse specializări. Acestora li se adaugă Centrul Medical Sanocare (de pe Bulevardul Carol I, nr. 140), dar și Policlinica Vitaplus Gară (Piața Constantin Brâncuși, nr. 3). Mai multe opțiuni la acest capitol pot fi găsite în cartierele învecinate Brazda lui Novac și Rovine, dar și în zona centrală.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Date fiind dimensiunile sale destul de reduse, cartierul Gării nu este foarte bine reprezentat la capitolul gastronomie. În afară de câteva fast food-uri de cartier, de menționat aici este restaurantul „La Mudi”, cu specific libanez, amplasat pe Bulevardul Carol I. Locuitorii acestei zone pot beneficia, însă, de oportunitățile oferite restaurantele din cartierele învecinate, anume Brazda lui Novac și Rovine.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, pe Bulevardul Dacia (nr. 136) vei găsi o sucursală BRD. De asemenea, pentru a face o retragere de bani cash, în imediata apropiere a acesteia se găsesc și două bancomate, unul afiliat rețelei Raiffeisen, iar celălalt, de la Banca Transilvania. Pentru reprezentanțe ale altor bănci, te poți baza pe oportunitățile oferite de cartierele învecinate.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul craiovean 1 Mai:

Dacă nu vrei să te bazezi în mod exclusiv pe mijloacele de transport în comun și ai o mașină proprie, să găsești un loc de parcare în apropierea casei poate deveni, uneori, o problemă. Pentru a afla ce trebuie să faci pentru a închiria un asemenea spațiu, te poți interesa la sediul Primăriei, care se află în zona centrală, pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Gării

2 rezultate

Dat fiind că este un cartier cu o suprafață destul de redusă, terenurile pretabile pentru construcții mai ample sunt destul de dificil de găsit. De aceea, comparativ cu alte zone ale orașului, Gării nu prea a atras interesul dezvoltatorilor rezidențiali – motiv pentru care aici nu prea poți achiziționa un apartament nou.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Valletta Towers, Magnolia Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Gării şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Gării

Oferta locativă din zona Gării se situează la sub 5% din totalul existent la nivel de oraș. Fiind alcătuită în mod covârșitor din blocuri vechi, este firesc ca cele mai multe proprietăți rezidențiale disponibile spre vânzare aici să fie apartamente. Cei interesați de o asemenea unitate locativă pot alege între tipurile clasice de locuințe, unele dintre acestea fiind finalizate după anul 1977. Datorită amplasamentului favorabil, prețurile apartamentelor din acest cartier se situează peste media valabilă la nivel de oraș.

Indicele imobiliare.ro

1.614 €/mp

01.03.24 - 31.03.24

+1,4%  (22 €/mp) faţă de luna 2/2024

+8,8%  (130 €/mp) faţă de luna 3/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Gării

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile garsonierelor și apartamentelor cu o cameră se situează peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
290 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
300 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
300 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Gării

Vânzare apartament în Craiova

zona Garii, 2 camere, 44 mp, Etaj 5

Blitz va propune spre achizitionare un apartament cu 2 camere, situat la etajul 5 al unui bloc cu 10 niveluri ce dispune de un lift nou. Acesta masoara o suprafata totala de 50 mp. Compartimentarea...

Vânzare apartament în Craiova

zona Garii, 4 camere, 74 mp, Etaj 3 / 4

Va propunem spre vanzare un apartament ultramodern, complet mobilat, bilateral, situat la etajul 3 al unul bloc cu 4 etaje. Blocul dispune de monitorizare video Apartamentul are centrala...

Vânzare apartament în Craiova

zona Garii, 2 camere, 50 mp, Etaj 7

Oferim spre vanzare un apartament 2 camere, semidecomandat confort 1 sporit, langa cel mai nou parculet amenajat din Craiova, Parculetul Pedagogic Bloc rezistent la cutremure de peste 8 grafe...

Vânzare apartament în Craiova

zona Garii, 2 camere, 54 mp, Etaj 2 / 3

id: P76733 comision: 3% Kingimobiliare va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere complet mobilat si utilat situat pe strada Toamnei. Apartamentul are o suprafata de 54mp dispusi in: 1...

Închiriere apartament în Craiova

zona Garii, 2 camere, 78 mp, Etaj 7 / 9

Blitz propune spre inchiriere un apartament cu doua camere decomandate, situat la etajul 7 din 9, intr-un bloc nou, cu parcare privata disponibil pentru prima inchiriere. Aceasta proprietate...

Închiriere apartament în Craiova

zona Garii, 3 camere, 74 mp, Etaj 4 / 8

Unic Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament cu 3 camere intr-un bloc nou situat pe Blvd Decebal . Avantajele acestui apartament sunt: -Bloc Nou -Centrala proprie cu incalzire prin...

Închiriere apartament în Craiova

zona Garii, 2 camere, 49 mp, Etaj 1

Elegant Imobiliare propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, decomandat, situat pe Garii, zona Semafoare. Apartamentul este pozitionat la etajul 1 intr-un imobil cu 10 nivele, avand lift....

Închiriere apartament în Craiova

zona Garii, 3 camere, 87 mp, Etaj 4 / 8

ID: P76912 Comision: 50% KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un apartament cu 3 camere, complet mobilat si utilat, situat in zona Gara. Apartamentul are o suprafata de 87mp si se afla...