George Enescu

Descrierea cartierului George Enescu

George Enescu este unul dintre cartierele de dimensiuni mai reduse ale Craiovei, fiind situat în jumătatea nordică a orașului. În vest, la limita dintre Craiovița Nouă și Centru, se găsesc cu precădere blocuri ridicate înainte de Revoluție, inclusiv cu regim mare de înălțime (zece etaje), în vreme ce în est, înspre granița cu Brazda lui Novac, pot fi găsite și mai multe case și vile.

Dată fiind amplasarea sa favorabilă, George Enescu este o opțiune demnă de luat în calcul pentru cei care își doresc să locuiască aproape de centrul orașului, la bloc sau la casă, dar nu au la dispoziție un buget foarte mare. Per ansamblu, cartierul este unul liniștit și destul de „aerisit” și beneficiază de spații verzi.

Principala arteră de circulație din acest cartier – cea care îi dă, de altfel, și numele – este Strada George Enescu; aceasta îl străbate pe diagonală, de la nord-vest la sud-est (și invers), făcând legătura, la nord, cu zona Craiovița Nouă. Această stradă asigură conexiunea și cu centrul orașului, unindu-se mai întâi cu Strada Amaradia, care la rândul ei se unește cu Bulevardul Nicolae Titulescu.

Datorită proximității față de zona centrală, cartierul George Enescu stă destul de bine la capitolul mijloace de transport în comun. Pe aici trec liniile de autobuz 9 și E1T, cea din urmă făcând legătura cu estul orașului, dar și cu zonele Craiovița Nouă și Gară, din nord, respectiv nord-est. Acestora li se adaugă tramvaiele 101 și 102, care asigură conexiunea între nord-vestul și sud-estul orașului.

Locuitorii cartierului George Enescu au, de regulă, unde să-și facă cumpărăturile uzuale, aici putând fi găsite mai multe supermarketuri de cartier. Printre acestea se numără două magazine „La Doi Pași”, unul pe Bulevardul Oltenia (nr. 51A), iar celălalt pe Strada Războieni (nr. 6A). Cei care au nevoie să-și facă cumpărăturile la hipermarket pot vizita Kauflandul din Craiovița Nouă (de pe Bulevardul Tineretului, nr. 18C).

Cei dornici să-și facă cumpărăturile la mall au de câștigat ca urmare a proximității zonei centrale, putând ajunge cu destulă ușurință la Mercur Center (pe Calea Unirii, nr. 14).

Dacă vei decide să te muți în acest cartier, în mod sigur te vei bucura de proximitatea Grădinii Botanice „Alexandru Buia”, amplasată în zona centrală a orașului, chiar la granița cu George Enescu. Acesteia i se adaugă, desigur, și spațiile verzi din cartier, alături de locurile de joacă amenajate pentru copii de către autorități.

Date fiind dimensiunile sale destul de reduse, în cartierul George Enescu nu se găsesc foarte multe instituții de învățământ. De menționat la acest capitol ar fi, totuși, Grădinița „Paradisul Copiilor” (de pe Strada Renașterii, nr. 1), alături de Școala Gimazială „Decebal” (de Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 64).

Cei interesați de oportunități de învățământ, inclusiv la nivel superior, sunt avantajați de proximitatea zonei centrale, unde se găsește sediul Universității din Craiova, cel al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, alături de Universitatea „Spiru Haret”.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în acest cartier:

În zona George Enescu pot fi găsite câteva cabinete medicale particulare, cu diverse specializări, dar și Spitalul de Neuropsihiatrie Pediatrică (de pe Strada Florilor). Locuitorii acestei zone se pot baza, însă, și pe unitățile medicale mai mari existente în zona centrală a orașului, printre care se numără Spitalul Clinic Municipal Filantropia, Spitalul de Oftalmologie Onioptic, Policlinica Elga sau Maternitatea Madonna Maria.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

La capitolul gastronomie, zona George Enescu oferă locuitorilor săi câteva opțiuni demne de luat în seamă. Printre acestea se numără „The Manor Restaurant & Lounge” (de pe Bulevardul Nicolae Titulescu), restaurantul „Veropan” (de pe Strada Plevnei), dar și „Pizza Forum” (de pe Strada Maior Gheorghe Șonțu). Acestora li se pot adăuga, însă, numeroasele restaurante existente în zona centrală, precum „Craiova”, „Excelsior”, „Craft”, „Artizan35”, „Big Ben”, „Casa Ghincea”, alături de un KFC și un McDonald’s.

Pentru a beneficia de o gamă mai largă de opțiuni la capitolul cafenele și restaurante, poți vizita, desigur, și centrul comercial Mercur, din zona centrală.

În ceea ce privește operațiunile bancare, locuitorii zonei George Enescu se pot baza pe opțiunile oferite de zona centrală, care este foarte bine deservită la acest capitol. Alături de mai multe bancomate, aici vor putea găsi un sediu CEC Bank, unul Raiffeisen Bank, unul BCR, alături de două sucursale ale rețelei ING Bank.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Craiovei:

Majoritatea posesorilor de autovehicule care locuiesc la bloc în marile orașe ale țării se bazează pe locurile de parcare publice, existente în apropierea casei. Pentru a avea un spațiu al lor, închiriat „cu acte în regulă”, aceștia se pot interesa despre procedura pe care trebuie s-o urmeze la Primăria orașului, cu sediul în zona centrală, pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul George Enescu

0 rezultate | Resetează filtrele

Datorită proximității sale față de centru, cartierul George Enescu a atras, în ultimii ani, atenția dezvoltatorilor de ansambluri de locuințe. Clădirile rezidențiale ridicate aici au, de regulă, regim redus de înălțime (trei-patru etaje), însă unele pot fi și mai înalte, urmând „modelul” blocurilor vechi. Ca dimensiuni, apartamentele din aceste ansambluri sunt comparabile cu cele finalizate înainte de 1990.

Preţurile apartamentelor din cartierul George Enescu

Deși în George Enescu există și case/vile, oferta rezidențială disponibilă spre vânzare pe Imobiliare.ro este formată, în proporție covârșitoare, din apartamente la bloc. Dintre acestea din urmă, unele au fost finalizate înainte de Revoluție, însă pe site pot fi găsite și unități locative amplasate în ansambluri rezidențiale noi. Prețurile apartamentelor din acest cartier se situează ușor peste media valabilă la nivelul orașului Craiova per ansamblu.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul George Enescu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile garsonierelor și apartamentelor cu o cameră se situează peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
250 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
250 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere se situează sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
240 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova


Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în George Enescu

Vânzare apartament în Craiova

zona George Enescu, 2 camere, 57 mp, Etaj 1 / 3

Apartament 2 camere, complet finisat, la etaj 1 cu balcon! Este tipologia de apartament pe care majoritatea dintre noi o viseaza. Aici le gasesti pe toate! Zona excelenta (parculetul Pedagogic,...

Vânzare apartament în Craiova

zona George Enescu, 4 camere, 100 mp, Etaj 4 / 4

Se ofera spre vanzare aparatament 4 camere decomandat trilateral, compus din 2 bai, bucatarie plus living, 3 dormitoare, 2 balcoane, plus boxa subsol de 6 mp. Imobilul, se vinde complet mobilat si...

Vânzare apartament în Craiova

zona George Enescu, 2 camere, 50 mp, Etaj 2

Va propunem spre vanzare Apartament 2 camere, decomandat, etaj 2/4, zona George Enescu(punct reper, spatele liceului energetic), cu o suprafata utila de 49,42 mp si totala de 52,75 mp. Blocul este...

Vânzare apartament în Craiova

zona George Enescu, 4 camere, 90 mp, Etaj 4

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu 4 camere, decomandat, foarte luminos si curat.Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente la etajul 4. Detine o suprafata...

Închiriere apartament în Craiova

zona George Enescu, 2 camere, 49 mp, Etaj 4 / 4

Elegant Imobiliare propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, decomandat si este situat in cartierul George Enescu, zona Pizzeria Proper. Apartamentul este pozitionat la etajul 4 intr-un...

Vânzare apartament în Craiova

zona George Enescu, 3 camere, 83 mp, Etaj 5 / 5

Va propunem spre cumparare un apartament cu 3 camere, in bloc nou, intr-o zona cautata a orasului - George Enescu - Amaradia. Proprietatea se remarca prin suprafata generoasa, compartimentarea...

Închiriere apartament în Craiova

zona George Enescu, 2 camere, 75 mp, Parter / 5

Blitz propune spre inchiriere un apartament de 2 camere situat in cartierul George Enescu, zona dispecerat Favorit, la 5 minute de Smith, Lidl, aproape de statii de autobuz, magazine, farmacii si...

Închiriere apartament în Craiova

zona George Enescu, 2 camere, 55 mp, Etaj 2 / 3

Agentia Elegant Imobiliare ofera spre inchiriere un apartament cu 2 camere, decomandat, situat in cartierul George Enescu, zona Politia Judeteana. Apartamentul este pozitionat la etajul 2 al unui...