Lăpuș Argeș

Descrierea cartierului Lăpuș Argeș

Fiind amplasat în jumătatea sudică a orașului, Lăpuș-Argeș are, comparativ cu alte cartiere ale Craiovei, dimensiuni medii. Fondul locativ al acestei zone este alcătuit în mod majoritar din blocuri construite înainte de anul 1990, chiar dacă aici pot fi găsite și câteva case și vile.

Deși este alcătuit mai ales din clădiri de locuințe multifamiliale, dintre care unele cu regim mare de înălțime, Lăpuș-Argeș nu este un cartier foarte aglomerat, raportat la dimensiunile sale. Asta pentru că blocurile, de regulă, sunt construite la distanțe rezonabile unele față de celelalte, beneficiind și de spații verzi.

Una dintre principale artere de circulație din zona Lăpuș-Argeș – care face legătura cu Rovine – este Bulevardul Decebal, care străbate cartierul pe toată lungimea sa, de la nord la sud. Acest cartier este destul de bine deservit din punctul de vedere al mijloacelor de transport în comun. Acesta este tranzitat, spre exemplu, de liniile de autobuz 9, și E1T, dar și de tramvaiele 100 și 102, toate acestea făcând legătura între nordul, respectiv nord-estul orașului, și sud-estul acestuia.

În ceea ce privește oportunitățile de cumpărături, zona Lăpuș-Argeș este deservită, per ansamblu, de magazine de format mic – fie ele magazine tradiționale, de cartier, fie supermarketuri moderne. Locuitorii săi beneficiază, însă, de proximitatea centrului comercial Electroputere Parc, în incinta căruia pot găsi un hipermarket Auchan, alături de o serie de magazine de fashion, accesorii și altele. În imediata apropiere a mallului, în zona Sărari, se găsește și un hipermarket Kaufland.

În ceea ce privește oportunitățile de recreere, locuitorii acestei zone a Craiovei beneficiază, în primul rând, de zonele verzi și locurile de joacă amenajate aici de către autorități. O importantă destinație de relaxare, pe timp de vară, este, însă, Piscina „Sânziana” din cartierul învecinat Sărari, dar și și centrul comercial Electroputere Parc.

La capitolul instituții de învățământ, de menționat sunt, în zona Lăpuș-Argeș, Grădinița „Pridchindel” (de pe Strada Ion Țuculescu, nr. 12), alături de Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” (de pe Strada Ion Țuculescu, nr. 3) și Liceul Tehnologic Auto din Craiova (de pe Bulevardul Decebal, nr. 105). Mai multe oportunități educaționale pot fi găsite în zonele învecinate, iar în zona centrală se găsesc importante instituții de învățământ superior.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în acest cartier:

Locuitorii acestei subdiviziuni a Craiovei au la dispoziție câteva cabinete medicale private, de cartier, cu diverse specializări. Pentru mai multe opțiuni la acest capitol, aceștia se pot orienta către cartierele învecinate, în special către zona Sărari, unde se găsesc Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” (de pe Calea București, nr. 126), Spitalul Municipal „Filantropia” (de pe Strada Sărarilor, nr. 1), dar și Noul Spital Municipal (de pe Strada Sărarilor, nr. 28).

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

În afară de fast food-uri, în acest cartier al Craiovei pot fi găsite câteva restaurante interesante. Printre acestea se numără restaurantul „Prestige” (de pe Bulevardul Decebal, nr. 77), restaurantul „Intim” (de pe Calea București, nr. 141), dar și „Carul cu Flori” (pe Calea București, nr. 86). Tuturor acestora li se adaugă, desigur, oportunitățile oferite de centrul comercial Electroputere Parc.

Cei care au nevoie să efectueze o operațiune bancară au la dispoziție patru sucursale bancare, respectiv un sediu BCR, unul ING Bank, unul Raiffeisen Bank și unul Banca Transilvania. Toate acestea sunt amplasate aproape de limita sudică a cartierului, marcată de Calea București.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul craiovean Lăpuș-Argeș:

Dacă locuiești la bloc și ai mașină, probabil că te bazezi pe locurile de parcare existente în preajma casei. Cei care doresc să evite disputele cu vecinii și să aibă un spațiu al lor, închiriat de la autoritățile locale, se pot interesa cu privire la procedura legală la sediul Primăriei orașului, amplasat în zona centrală (pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Lăpuș Argeș

0 rezultate | Resetează filtrele

Deși în zona Lăpuș-Argeș ar putea fi găsite terenuri pretabile pentru construcții rezidențiale, aceasta nu este caracterizată, în momentul de față, de un prea mare interes din partea dezvoltatorilor rezidențiali. Acesta este motivul pentru care un apartament în bloc nou este dificil de găsit aici, dacă ești interesat de o asemenea achiziție.

Preţurile apartamentelor din cartierul Lăpuș Argeș

Deși în Valea Roșie pot fi găsite și câteva case și vile, apartamentele dețin ponderea majoritară din totalul ofertei rezidențiale disponibile spre vânzare aici. Potențialii cumpărători au de ales, în esneță, între tiparele de locuințe specifice blocurilor vechi. Potrivit datelor Imobiliare.ro, prețurile apartamentelor din acest cartier se situează sub media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Lăpuș Argeș

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile garsonierelor și apartamentelor cu o cameră se situează sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
185 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
265 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere corespund cu media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Lăpuș Argeș

Vânzare apartament în Craiova

zona Lapus Arges, 3 camere, 68 mp, Etaj 3 / 4

Vand apartament 3 camere decomandat 3/4, 68 mp utili, situat in Lapus Arges, izolat exterior/interior, aer conditionat, complet utilat, boxa proprie, parcare.

Vânzare garsoniera în Craiova

zona Lapus Arges, o cameră, 24 mp, Etaj 1 / 4

Garsoniera semidecomandata, suprafata 24 mp, etaj 1/4, Lapus Arges, in apropiere de SUCPI, dotata cu tamplarie PVC cu geam termopan, parchet, gresie, faianta, libera. Imperia Imobiliare

Vânzare apartament în Craiova

zona Lapus Arges, 2 camere, 60 mp, Etaj 3 / 4

Apartament cu 2 camere decomandate bloc nou cu lift construit in anul 2017 in Lapus Arges (Sucpi). Situat la etajul 3/4 cu vedere bilaterala. Pentru a va proteja de razele solare exista rulouri...

Vânzare apartament în Craiova

zona Lapus Arges, 2 camere, 57 mp, Mansarda

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu doua camere , situat inzona Lapus Arges. Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente la mansarda si are o suprafata totala...

Închiriere apartament în Craiova

zona Lapus Arges, 2 camere, 59 mp, Etaj 4 / 4

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT cu 2 CAMERE, mobilat si complet utilat in zona LAPUS-ARGES. Apartamentul are o suprafata de 59mp cu regim de inaltime P + 4. Bucataria este...

Închiriere apartament în Craiova

zona Lapus Arges, 2 camere, 50 mp, Parter

Proprietar inchiriez apartament 2 camere decomandat situat la parter. Ca si zona apartamentul este pe Bulevardul Decebal(Lapus Arges/vizavi de restaurantul Prestige). Rog seriozitate!!!

Închiriere apartament în Craiova

zona Lapus Arges, 3 camere, 80 mp, Etaj 2

Blitz va ofera spre inchiriere un apartament de 3 camere, ce dispune de centrala termica, aparat de aer conditionat, usa metalica si geam termopan, situat in zona Lapus-Arges, chiar la centrul...

Închiriere apartament în Craiova

zona Lapus Arges, 2 camere, 60 mp, Parter / 4

Inchiriez apartament 2 camere decomandat, cartier Lapus -Arges, parter, pret 230 de euro/luna.