Romanești

Descrierea cartierului Romanești

Amplasat la periferia sudică a Craiovei, Romanești se numără printre cartierele mărginașe ale orașului, având, din punctul de vedere al suprafeței, dimensiuni medii în comparație cu alte subdiviziuni ale orașului.

O caracteristică distinctivă a acestui cartier constă în faptul că este alcătuit în mod preponderent din case și vile – ceea ce contribuie, în mod firesc, la menținerea unei densități relativ reduse a populației. Un alt avantaj important de menționat este reprezentat de apropierea de zona centrală, cu toate atracțiile oferite de aceasta.

Printre autobuzele care tranzitează acest cartier se numără linia 1, E1R și E1T. Stațiile de autobuz care se află în apropierea acestui cartier poartă numele de ,,Romanești”, ,,Olas Prod” și “Peco Romanești”. Cea mai apropiată stație de tramvai se află la 28 minute de mers pe jos și poartă numele de ,,Teatrul Național”.

Pentru cumpărăturile de zi cu zi, însă, craiovenii din Romanești au la dispoziție mai multe tipuri de magazine.

Pentru pasionații de shopping, cea mai apropiată și ofertantă destinație de cumpărături este reprezentată, desigur, de zona centrală a orașului. Cu toate acestea, pentru aprovizionarea zilnică, craiovenii pot merge la supermarketul Lidl (aflat pe Bulevardul Nicolae Romanescu, nr. 39).

Consultă harta pentru a afla care va fi cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

În ceea ce privește oportunitățile de recreere, craiovenii din Romanești au la dispoziție Parcul ,, Nicolae Romanescu” , cunoscut de-a lungul timpului și ca Parcul ,,Bibescu”. Această zonă naturală este un motiv de mândrie pentru craioveni, deoarece reprezintă cel mai mare parc din estul Europei.

Atunci când vine vorba despre iubitorii de sport, aceștia se pot bucura de facilitățile oferite de centrul de fitness și sport ,,Vision Body” sau de sala de sport ,,Fitness Center”, poziționată pe Aleea Potelu, numărul 24A.

Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Romanești:

Dacă vei decide să te muți aici, probabil că te vei vedea nevoit să te bazezi pe oportunitățile de educație (îndeosebi pentru instituțiile de învățământ superior) oferite de alte cartiere. Dintre unitățile de învățământ care se găsesc în apropiere, de menționat este Școala Gimnazială ,,Nicolae Romanescu” (strada Caracal, nr. 81) și Liceul Tehnologic de Transporturi Auto (de pe Bulevardul Nicolae Romanescu, nr. 99).

Găsești, mai jos, și alte unități de învățământ situate în zonă și în vecinătate:

La capitolul servicii medicale, de precizat este că cei care locuiesc în Romanești nu au la dispoziție, strict între granițele cartierului, niciun spital de stat. Pentru investigațiile mai detaliate vei fi nevoit să te orientezi spre alte zone ale orașului, direct învecinate sau nu (cum ar fi Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, de pe strada Tabaci, nr.1). De menționat este că în apropierea acestui cartier se află Clinica de Psihiatrie I, pe strada Aleea Potelu, nr. 24.

Vezi pe hartă unde sunt localizate clinicile private din împrejurimi.

Dacă dorești să servești o masă la un restaurant cu un meniu variat, poți alege Restaurant ,,Perla” sau restaurantul ,,Dunărea”. Avantajul acestui cartier este că poți ajunge relativ repede cu mașina, la restaurantele din zona centrală.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Cartierul nu este foarte bine reprezentat din punct de vedere bancar. Găsești mai multe bancomate și sucursale bancare și în cartierul învecinat, 1 Mai.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Pentru posesorii de autovehicule, locurile de parcare existente în apropierea casei reprezintă, probabil, cea mai facilă soluție. Cei care doresc să evite disputele cu vecinii și să aibă un spațiu al lor, închiriat de la autoritățile locale, se pot adresa funcționarilor Primăriei orașului, cu sediul în zona centrală, pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Romanești

0 rezultate | Resetează filtrele

Proprietățile rezidențiale scoase spre vânzare în această zonă sunt foarte puține, majoritatea covârșitoare a acestora fiind case sau vile.

Preţurile apartamentelor din cartierul Romanești

Prețurile proprietăților din acest cartier sunt peste media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere:

Chiriile apartamentelor din cartierul Romanești

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt peste media de preț din Craiova. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
250 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova


Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Romanești

Vânzare apartament în Craiova

zona Romanesti, 2 camere, 56 mp, Parter / 2

V-ati dorit vreodata sa locuiti la casa dar cu beneficiile traiului intr-un apartament? Blitz va propune spre vanzare un apartament superb, in zona Veteranilor, ferit de zgomotul si agitatia...

Vânzare apartament în Craiova

zona Romanesti, 3 camere, 87 mp, Parter / 2

V-ati dorit vreodata sa locuiti la casa dar cu beneficiile traiului intr-un apartament? Blitz va propune spre vanzare un apartament superb, in zona veteranilor, ferit de zgomotul si agitatia...

Vânzare apartament în Craiova

zona Romanesti, 2 camere, 55 mp, Parter / 3

BLITZ ofera spre vanzare apartament cu 2 camere, suprafata de 55,4 mp, pozitionat intr-un proiect nou si modern din zona Veteranilor ferit de zgomotul si agitatia marilor bulevarde, aproape de...

Vânzare apartament în Craiova

zona Romanesti, 2 camere, 70 mp, Etaj 1 / 3

BLITZ ofera spre vanzare apartament de 2 camere, suprafata de 55,4 mp si o terasa de 14,7 mp pozitionat intr-un proiect nou si modern din zona Veteranilor ferit de zgomotul si agitatia marilor...

Închiriere apartament în Craiova

zona Romanesti, 2 camere, 60 mp, Etaj 1

Proprietar, ofer spre inchiriere apartament ultracentral cu 2camere decomandat, complet mobilat si utilat etaj 1 zona Ramada. Vedere spre teatru si universitate.