Sărari

Descrierea cartierului Sărari

Amplasat aproximativ în zona centrală a Craiovei, Sărari este, alături de Gării, unul dintre cele mai puțin întinse cartiere ale orașului. Fondul locativ existent aici este alcătuit în mod preponderent din blocuri ridicate înainte de Revoluție, din care unele au regim mare de înălțime (zece etaje). Aici pot fi găsite, însă, și câteva case și vile.

Datorită dimensiunilor sale reduse, această zonă are, în mod firesc, o densitate mică a populației comparativ cu alte subdiviziuni ale orașului. Cartierul este, de aceea, unul destul de aerisit și beneficiază de spații verzi.

Principala arteră de circulație din Sărari – care face legătura, la sud, cu Valea Roșie, iar la nord cu Calea București – este Strada Henri Coandă; aceasta străbate cartierul de la nord la sud, pe toată lungimea sa. La capitolul mijloace de transport în comun, această subdiviziune a orașului este deservită de liniile de autobuz 9, 24, 25, dar și de tramvaiele 101 și 102, care asigură conexiunea între nord-vestul și sud-estul orașului.

La capitolul oportunități de cumpărături, zona Sărari este deservită, per ansamblu, de o serie de magazine de mici dimensiuni, de cartier. În limitele sale se încadrează, însă, și un hipermarket Kaufland, amplasat pe Calea București, nr. 72, acesta fiind situat în imediata proximitate a centrul comercial Electroputere Parc. Acesta din urmă reprezintă, desigur, o importantă destinație de cumpărături, pe timp de weekend, dar nu numai.

În ceea ce privește oportunitățile de recreere, locuitorii acestei zone a Craiovei pot miza, în primul rând, de zonele verzi și locurile de joacă amenajate aici de către autorități. O importantă destinație de relaxare, pe timp de vară, este, însă, Piscina „Sânziana”, de pe Strada Sărarilor, nr. 28. O destinație de relaxare poate fi, desigur, și centrul comercial Electroputere Parc.

Dată fiind suprafața destul de redusă a acestui cartier, aici nu se găsesc foarte multe instituții de învățământ. De menționat sunt, însă, Grădinița „Eden” (de pe Strada Putnei, nr. 5A), alături de Liceul Teoretic „Henri Coandă” (de Strada Henri Coandă, nr. 48). Mai multe oportunități educaționale pot fi găsite în zonele învecinate, iar în zona centrală se găsesc importante instituții de învățământ superior.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în acest cartier:

În ciuda dimensiunilor sale reduse, zona Sărari adăpostește, dincolo de câteva cabinete private, cu diverse specializări, și o serie de instituții medicale importante. Este vorba despre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” (de pe Calea București, nr. 126), Spitalul Municipal „Filantropia” (de pe Strada Sărarilor, nr. 1), dar și Noul Spital Municipal (de pe Strada Sărarilor, nr. 28).

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

În afară de fast food-uri, în acest cartier al Craiovei ar fi de menționat, la capitolul restaurante, „Pizza don Luciano” (de pe Strada Henri Coandă, nr. 53), dar și „Pizza Adrian” (de pe Strada Sărarilor, nr. 28A). Pentru oportunități suplimentare în domeniul gastronomiei, locuitorii acestui cartier se pot orienta spre zonele învecinate, dar și spre centrul orașului.

Locuitorii cartierului care au nevoie să efectueze o operațiune bancară au la dispoziție o sucursală a Băncii Transilvania, amplasată în sudul cartierului, aproape de limita cu Valea Roșie (pe Strada Împăratul Traian, nr. 219). În extrema nordică, aproape de granița cu zona Calea București, se mai găsește și un sediu CEC Bank.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul craiovean Sărari:

Dacă te numeri printre posesorii de autovehicule care locuiesc la bloc, probabil că locurile de parcare publice, existente în preajma acestora, reprezintă, probabil, cea mai accesibilă soluție pentru tine. Pentru a închiria un spațiu al tău de la autoritățile locale va trebui să te adresezi reprezentanților Primăriei orașului, care se găsește în zona centrală (pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Sărari

0 rezultate | Resetează filtrele

Dat fiind faptul că se întinde pe suprafață destul de redusă, terenurile pretabile pentru construcții mai ample sunt destul de dificil de găsit în Sărari. De aceea, comparativ cu alte zone ale orașului, Sărari nu prea reușește să atragă investiții în dezvoltări rezidențiale – motiv pentru care aici nu prea poți achiziționa o locuință nou-construită.

Preţurile apartamentelor din cartierul Sărari

Deși zona Sărari cuprinde și câteva case/vile, oferta rezidențială disponibilă spre vânzare aici este alcătuită, în proporție covârșitoare, din apartamente. Așa cum este de așteptat, cei interesați de o asemenea achiziție au de ales, în esență, între o serie de imobile finalizate înainte de Revoluție. Potrivit datelor Imobiliare.ro, prețurile apartamentelor din acest cartier se situează ușor peste media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Sărari

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile garsonierelor și apartamentelor cu o cameră se situează ușor peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
215 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
235 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere se situează ușor sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova


Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Sărari

Vânzare apartament în Craiova

zona Sarari, 3 camere, 54 mp, Etaj 3 / 4

Va propunem spre cumparare un apartament cu 3 camere, intr-o zona foarte buna si foarte cautata a orasului - Sarari. Proprietatea se remarca prin pozitionarea in cadrul imobilului la un etaj...

Vânzare garsoniera în Craiova

zona Sarari, o cameră, 22 mp, Etaj 4 / 4

Blitz propune spre vanzare o camera de camin transformata in garsoniera situata in cartierul Sarari, zona Henri Coanda, la 5 minute de piata, Spitalul Filantropia, restaurante, banci, gradinita,...

Vânzare apartament în Craiova

zona Sarari, 2 camere, 49 mp, Etaj 3 / 4

Apartament 2 camere decomandat situat la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje in Sarari (M-uri). Imobilul are o suprafata totala de 49mp. Balconul este situat pe living fiind inchis in termopan....

Vânzare apartament în Craiova

zona Sarari, 3 camere, 68 mp, Parter

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu 3 camere, decomandat fara imbunatatiri. Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente,parter . Detine o suprafata totala de...

Închiriere garsoniera în Craiova

zona Sarari, o cameră, 45 mp, Parter / 4

Inchiriez garsoniera stradala, parter, nemobilata. Zona Sarari langa liceul Henri Coanda Solicit garantii pe 2 luni. POSIBILITATE SI FIRMA.

Închiriere apartament în Craiova

zona Sarari, 3 camere, 76 mp, Etaj 3 / 4

Blitz ofera spre inchiriere un apartament de 3 camere, situat in Sarari, mobilat si utilat. Acesta este amplasat intr-o zona linistita din cartier, avand in preajma numeroase magazine mixte,...

Închiriere apartament în Craiova

zona Sarari, 2 camere, 54 mp, Etaj 4 / 4

Decomandat, et 4/4, electrocasnice aproape noi, gresie, faianta, parchet, termopan. Are montat anul acesta aer conditionat. Nu are centrala si nici mobilier nou. Zona Sarari aproape de piata si de...

Închiriere garsoniera în Craiova

zona Sarari, o cameră, 30 mp, Etaj 4

Garsoniera de inchiriat mobilata si utilata Sarari ( Liceul Henri Coanda), et 4.