Siloz

Descrierea cartierului Siloz

Amplasat în partea de sud-est a orașului Craiova, Siloz are o suprafață mai mică decât cartierele învecinate, însă prezintă marele avantaj al poziționării în proximitatea centrului. Majoritatea locuințelor din cartierul Siloz se încadrează în categoria caselor și vilelor; cu toate acestea, aici se găsesc și câteva clădiri rezidențiale multifamiliale, dintre care cele mai multe au un regim redus de înălțime.

Datorită componenței sale, acest cartier poate fi atractiv pentru craiovenii care și-ar dori să locuiască la casă, condiția este, desigur, ca aceștia să nu pună un mare accent pe anul de construcție în procesul de alegere a unei locuințe.

Printre autobuzele care tranzitează acest cartier se numără linia 24 și 25. Stațiile de autobuz care se află în apropierea acestui cartier poartă numele de ,,Anul 1848”, ,,Independența”, ,,Rotonda” și ,,Piața Chiriac”. Cea mai apropiată stație de tramvai se află la 13 minute de mers pe jos și poartă numele de ,,Rotonda”.

Pentru cumpărăturile de zi cu zi, însă, craiovenii din Siloz au la dispoziție supermarketurile Carrefour Express, de pe strada General Magheru, nr. 126 și Proxim (strada Nanterre, nr. 90). Pentru pasionații de shopping, cea mai apropiată și ofertantă destinație de cumpărături este reprezentată, desigur, de zona centrală a orașului.

Consultă harta pentru a afla care va fi cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

În ceea ce privește oportunitățile de recreere, craiovenii din Siloz au la dispoziție Parcul ,, Pușkin”, iar în cartierele învecinate, se poate găsi parcul ,,Romanescu” și Grădina ,,Rovine”. Atunci când vine vorba despre iubitorii de sport, aceștia se pot bucura de facilitățile oferite de sala de sport ,,The Shadow Fighter Gym”, amplasată pe strada Spania, nr. 7.

Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Siloz:

Zona Siloz este relativ bine reprezentată din punctul de vedere al oportunităților de educație – cu toate că locuitorii cartierului care au copii se pot vedea puși în situația de a se orienta pe facilitățile oferite de alte subdiviziuni ale orașului. În ceea ce privește ciclul de învățământ preșcolar, o soluție demnă de luat în calcul ar fi Grădinița „Dumbrava Minunată” (amplasată pe Strada Putnei, nr. 50).

La capitolul școli, de menționat sunt mai multe instituții: este vorba despre Școala Gimnazială „Mircea Eliade” (situată pe Strada Mircești, nr. 9), Liceul Teoretic „Henri Coandă” (de pe Strada Henri Coandă, nr. 48) și Școala Postliceală ,,San-Eco-Med”, amplasată pe Strada Rovinari, nr. 1A.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Siloz:

La capitolul servicii medicale, de precizat este că cei care locuiesc în Siloz nu au la dispoziție, strict între granițele cartierului, niciun spital de stat. Deși aceștia pot spera să găsească aici câteva cabinete medicale particulare cu diferite specializări, pentru investigațiile mai detaliate vor fi nevoiți, totuși, să se orienteze spre alte zone ale orașului, direct învecinate sau nu (cum ar fi Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova).

Vezi pe hartă unde sunt localizate clinicile private din împrejurimi.

Dacă dorești să servești o masă la un restaurant cu un meniu variat, poți alege între Bistro ,,Pușkin” și Restaurant ,,La Răscruce”. În cazul în care îți dorești o gustare de tip fast-food, poți alege Pizza Rossi. Avantajul acestui cartier este că dispune de mai multe restaurante și bistro-uri, așadar nu este necesară deplasarea în alte cartiere.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Cartierul dispune de câteva bancomate și sucursale bancare la granița dintre Siloz și Sărari. Așadar, poți găsi o sucursală BRD (strada Henri Coandă, nr. 54), o sucursală a Băncii Transilvania (strada Împăratul Traian, nr. 219) și o sucursală a băncii Raiffeisen (strada Henri Coandă, nr. 54).

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Alături de mașina personală, bicicleta poate fi, totodată, un bun mijloc de locomoție. Pentru șoferi, găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent, nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Siloz

0 rezultate | Resetează filtrele

Proprietățile rezidențiale scoase spre vânzare în această zonă sunt foarte puține, majoritatea covârșitoare a acestora fiind case sau vile.

Preţurile apartamentelor din cartierul Siloz

Proprietățile rezidențiale scoase spre vânzare în această zonă sunt foarte puține, majoritatea covârșitoare a acestora fiind case sau vile.

Chiriile apartamentelor din cartierul Siloz

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
220 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
500 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova


Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Siloz

Vânzare apartament în Craiova

zona Siloz, 3 camere, 76 mp, Etaj 1

Imperia Imobiliare propune spre vanzare apartament de 3 camere decomandate cu 2 grupuri sanitare intr un bloc nou cu o arhitectura remarcabila si deosebita proiect unic coordonat de specialisti...

Vânzare apartament în Craiova

zona Siloz, 4 camere, 99.1 mp, Etaj 2 / 3

Blitz va propune spre vanzare un superb apartament cu 4 camere, la cheie, decomandat, in zona Imparatul Traian. Este situat la etajul 2 intr-un imobil cu 3 niveluri, finalizat in 2022. Avand o...

Vânzare apartament în Craiova

zona Siloz, 2 camere, 59 mp, Etaj 2

Imperia Imobiliare propune spre vanzare un apartament de 2 camere decomandate, lift modern ,gresie, faianta,parchet, termopane ,centrala de apartament ,incalzire in pardoseala ,grup sanitar...

Vânzare apartament în Craiova

zona Siloz, 3 camere, 67 mp, Etaj 4 / 4

Va propun spre vanzare un apartament decomandat de 3 camere cu o suprafata totala de 67 mp. Acesta este foarte bine pozitionat, este bilateral si situat la doar 5 minute de centrul orasului....

Închiriere garsoniera în Craiova

zona Siloz, o cameră, 45 mp, Etaj 1 / 3

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE o GARSONIERA , partial mobilata si utilata in zona Centru/ Siloz. Garsoniera are o suprafata de 45mp si se afla la ETAJUL 1 intr-un bloc cu regim de...