Valea Roșie

Descrierea cartierului Valea Roșie

Fiind localizat în jumătatea sudică a orașului, cartierul Valea Roșie are, comparativ cu alte cartiere ale Craiovei, dimensiuni medii. Fondul locativ al acestei zone este alcătuit în mod majoritar din blocuri ridicate înainte de Revoluție, deși aici pot fi găsite și câteva case și vile.

Dat fiind faptul că este alcătuită mai ales din clădiri de locuințe multifamiliale, dintre care unele cu regim mai mare de înălțime, Valea Roșie are o densitate a populației destul de ridicată, raportat la dimensiunile sale. Cu toate acestea, cartierul este destul de aerisit, el nefiind ocupat în întregime de blocuri de locuințe.

Principala arteră de circulație din Valea Roșie – care face legătura, la nord, cu zona Sărari – este Strada Henri Coandă; aceasta străbate cartierul de la nord la sud, pe mai bine de jumătate din lungimea sa. Această subdiviziune a capitalei Olteniei este destul de bine deservită de rețeaua publică de transport, de menționat la acest capitol fiind liniile de autobuz 24, 25 și E1R (care realizează un traseu circular la nivelul orașului).

În ceea ce privește segmentul de retail, zona Valea Roșie este deservită, per ansamblu, de magazine de format mic – fie magazine tradiționale, de cartier, fie supermarketuri moderne. Astfel, pe Strada Caracal (nr. 150A), poate fi găsit un magazin Lidl, în vreme ce pe Strada I.D. Sârbu (nr. 7A) se află un Profi. Cei care doresc să-și facă cumpărăturile la hipermarket pot vizita Kauflandul din cartierul învecinat Sărari – iar de acolo pot ajunge cu ușurință la centrul comercial Electroputere Parc.

În ceea ce privește oportunitățile de recreere, locuitorii acestei zone a Craiovei beneficiază, în primul rând, de zonele verzi și locurile de joacă amenajate aici de către autorități. Acestora li se adaugă Stadionul „Electroputere”, dar și Parcul „Nicolae Romanescu” – amplasat în vestul cartierului, acesta dispune de multiple puncte de atracție, inclusiv grădină zoologică și hipodrom.

La capitolul oportunități educaționale, în zona Valea Roșie ar fi de menționat Grădinița „Elena Farago” (de pe Strada Revoluției, nr. 15), Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” (din Strada Caracal, nr. 81), Liceul „Voltaire” (din Strada Electroputere, nr. 21), Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” (din Strada Electroputere, nr. 16), dar și Colegiul „Ștefan Odobleja” (amplasat tot pe Strada Electroputere).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în acest cartier:

Locuitorii acestei subdiviziuni a Craiovei au la dispoziție câteva cabinete medicale private, de cartier, cu diverse specializări. Acestora li se adaugă, însă, și Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja”, amplasat pe Strada Caracal, nr. 150. Mai multe opțiuni la acest capitol pot fi găsite în cartierul învecinat Sărari, ca și în zona centrală a orașului.

În ciuda dimensiunilor sale, acest cartier al Craiovei este deservit, la capitolul gastronomie, în mod predominant de fast food-uri. Locuitorii săi beneficiază, însă, de oportunitățile oferite de cartierele învecinate – și, desigur, de cele aflate în preajma parcului „Nicolae Romanescu”, amplasat în vestul zonei Valea Roșie.

Cei care au nevoie să efectueze o operațiune bancară au la dispoziție un sediu al Băncii Transilvania, amplasat pe Strada Caracal, nr. 95, în apropiere de magazinul Lidl. Dacă ai nevoie să faci o retragere de cash, pe Strada Caracal, nr. 79, poți găsi un bancomat BCR.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul craiovean Valea Roșie:

Pentru cei care nu vor să se bazeze pe mijloacele de transport în comun și circulă cu mașina proprie, a găsi un loc de parcare în apropierea casei poate reprezenta, uneori, o problemă. Pentru a închiria un asemenea spațiu de la autoritățile locale, aceștia se pot adresa reprezentanților Primăriei, ce se află în zona centrală (pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Valea Roșie

0 rezultate | Resetează filtrele

Deși în zona Valea Roșie ar putea fi găsite terenuri pretabile pentru construcții rezidențiale, chiar de dimensiuni mai mari, aceasta nu prea se bucură, în momentul de față, de investiții din partea dezvoltatorilor rezidențiali. Acesta este motivul pentru care un apartament în bloc nou este dificil de găsit aici de către cei interesați de o asemenea achiziție.

Preţurile apartamentelor din cartierul Valea Roșie

Deși zona Valea Roșie cuprinde și câteva case și vile, oferta rezidențială disponibilă spre vânzare aici este alcătuită, în proporție majoritară, din apartamente. Potențialii cumpărători au de ales, în esență, între o serie de imobile finalizate înainte de anul 1990. Potrivit datelor Imobiliare.ro, prețurile apartamentelor din acest cartier se situează sub media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Valea Roșie

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile garsonierelor și apartamentelor cu o cameră se situează sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
175 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere se situează sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
225 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere se situează sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
270 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Valea Roșie

Vânzare apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 45 mp, Etaj 2

Apartamentul 2 camere transforma in 3?se vinde mobilat. Bucataria a fost mutata pe balcon astfel ca fosta bucararie poate fi folosita ca dormitor sau loc de luat masa. Dispune de AC, parchet, usi...

Vânzare apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 27 mp, Etaj 3 / 4

Va propunem spre vanzare un apartament cu 2 camere semidecomandate, situat la etajul 3/4, in Valea Rosie, suprafata utila 27 mp, dotat cu tamplarie din PVC cu geam termopan , parchet, gresie,...

Vânzare apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 47 mp, Etaj 7

Elegant Imobiliare propune spre vanzare un apartament cu 2 camere, semidecomandat, situat in Valea Rosie, zona Piata, cu vedere bilaterala. Apartamentul este pozitionat la etajul 7 intr-un imobil...

Vânzare apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 55 mp, Etaj 6

Vand 2 camere semidecomandat, piata Valea Rosie, 6/10, 55 mp, balcon mare 5 mp pe sufragerie si bucatarie, teava de gaze pe scara, fara imbunatatiri, pozitionat pe mijlocul blocului, calduros, cu...

Închiriere garsoniera în Craiova

zona Valea Rosie, o cameră, 30 mp, Parter

Se ofera spre inchiriere garsoniera situata in zona Piata Valea Rosie, pe strada Henry Coanda. Etaj parter. Suprafata 30 mp, In apropiere: Piata Valea Rosie, supermaket-uri, farmacii, spitale....

Închiriere apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 45 mp, Etaj 3

Inchiriez apartament Valea Rosie , zona Profi , 2 camere , decomandat . Pentru detalii sunati !

Închiriere apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 39 mp, Etaj 3

Pentru inchiriere termen lung. Zona linistita. Mobilat tv frigider nou nefolosit.

Închiriere apartament în Craiova

zona Valea Rosie, 2 camere, 59 mp, Etaj 9

Detalii despre apartament: - Situat in Valea Rosie, vizavi de Spitalul Militar; - Este recent renovat si mobilat (complet); - Are o suprafata utila de 59 mp; - Situat in bloc turn, etaj 9/10; -...