Alexandru cel Bun

Descrierea cartierului Alexandru cel Bun

Alexandru cel Bun este unul dintre cartierele ieșene de dimensiuni mai mici, cel puțin din punctul de vedere al suprafeței – chiar dacă nu și ca densitate a populației. Învecinându-se direct cu Centrul, acesta este alcătuit aproape integral din blocuri vechi, adesea cu regim mare de înălțime, asemănându-se, astfel, foarte mult cu zona învecinată Mircea cel Bătrân.

Datorită amplasamentului său favorabil, în proximitatea zonei centrale a orașului, cartierul Alexandru cel Bun este, în ciuda dimensiunilor sale reduse, bine deservit de mijloace de transport în comun. Pe aici trec, astfel, cinci linii de autobuz, anume 28, 36, 47, 5 și 52, dar și tramvaiul 11. Toate acestea fac legătura cu centrul, dar și cu alte zone ale orașului.

La capitolul oportunități de cumpărături, această zonă a Iașiului este deservită în principal de o serie de magazine și supermarketuri de cartier. Cel puțin pe timp de weekend, aceștia se pot orienta, însă, spre hipermarketul Auchan din cadrul ansamblului Palas Iași, din zona centrală – unde vor găsi, desigur, și o serie de alte magazine, majoritatea din zona de fashion.

Pentru ieșenii care locuiesc în zona Alexandru cel Bun, oportunități de recreere mai deosebite pot fi găsite în cartierele învecinate. Printre acestea se numără centrul Oxygen Sports & Spa și plaja Nicolina, din zona Mircea cel Bătrân, dar și ansamblul Palas Iași, din zona centrală, care oferă multiple opțiuni de petrecere a timpului liber.

Având în vedere că este un cartier destul de populat, Alexandru cel Bun este destul de bine deservit din punct de vedere educațional. Dintre instituțiile de învățământ existente aici ar fi de menționat Grădinița cu program prelungit nr. 21, Școala Gimnazială nr. 13 „Alexandru cel Bun”, dar și Colegiul Economic „Virgil Madgearu”. Acestora li se adaugă, desigur, și opțiunile disponibile în zona centrală.

La capitolul medicină și sănătate, acest cartier al Iașiului este deservit în principal de o serie de cabinete medicale cu diferite specializări. De menționat este și Centrul Medical Synevo, amplasat pe Bulevardul Alexandru cel Bun, nr. 21. Ieșenii care locuiesc aici au acces, însă, și la instituțiile medicale disponibile în zona centrală, dar și în Copou-Sărărie.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Date fiind dimensiunile sale reduse, această subdiviziune a orașului nu este foarte ofertantă pe plan gastronomic, dincolo de câteva restaurante de tip fast-food. Pentru a ieși cu prietenii în oraș, locuitorii acestui cartier se pot baza, însă, pe oportunitățile oferite de zona centrală, care este, în mod firesc, mult mai bine deservită la acest capitol.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, acest cartier îți oferă destule opțiuni: pe Bulevardul Alexandru cel Bun, nr. 23, spre exemplu, vei găsi o sucursală Banca Transilvania, iar nu departe de aceasta vei găsi un sediu BCR, unul BRD, dar și un CEC Bank, respectiv un ING Bank. Acestora li se adaugă, desigur, și câteva bancomate independente.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Dacă ai mașină, cea mai simplă variantă este să te bazezi pe locurile de parcare publice, existente în apropierea casei. Poți opta, însă, și pentru închirierea unuia de la autoritățile locale, scop în care te poți adresa funcționarilor Primăriei orașului, ce își are sediul în zona centrală, pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Alexandru cel Bun

11 rezultate

Deși datorită localizării sale ar avea, la modul teoretic, potențialul de a atrage atenția dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, indisponibilitatea terenurilor pretabile pentru construcții face ca zona Alexandru cel Bun să fie neatractivă la acest capitol.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Adamant Towers, Comat Towers, Greenfield Copou, Contemporan Residence, Royal Town Copou, Cartierul Francez, Venetia Residence, Cartierul Austriac, Azimut Copou, TR Millennium, Complex Zorilor. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Alexandru cel Bun şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Alexandru cel Bun

În ciuda suprafeței sale reduse, cartierul Alexandru cel Bun se remarcă printr-un stoc consistent de locuințe disponibile spre vânzare, concurând cu zone mai întinse, dar mai slab populate ale orașului din nordul-estul țării. Oferta rezidențială nu prezintă, însă, mai deloc varietate, aceasta fiind alcătuită, practic, doar din apartamente amplasate în blocuri vechi.

Chiriile apartamentelor din cartierul Alexandru cel Bun

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
202 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
250 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Alexandru cel Bun

Vânzare apartament în Iaşi

zona Alexandru cel Bun, 2 camere, 55 mp, Parter / 4

Exclusivitate ! Vand apartament 2 camere Decomandat. Adresa. Bld Alexandru cel Bun 64 bl E1 sc C etj parter ap 3. Este liber. Cheia se preda la notariat. Este ideal pentru spatiu comercial...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Alexandru cel Bun, 2 camere, 43 mp, Etaj 4 / 4

Vand apartament 2 camere in Alexandru cel bun, mai exact in zona chimicale, in planul 2 de la bulevard. Are o suprafata de aprox 44 mp si este situat la etajul 4 din 4, fara probleme cu...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Alexandru cel Bun, 2 camere, 43 mp, Etaj 4 / 4

Apartament cu 2 camere semidecomandat, situat la etajul 4 intr un bloc cu 4 nivele, cu suprafata de 43 mp in zona Alexandru cel Bun. Reper: Zimbru Imbunatatiri: - Centrala Termica - Gresie,...

Închiriere garsoniera în Iaşi

zona Alexandru cel Bun, o cameră, 24 mp, Etaj 4 / 5

Va propunem spre inchiriere un apartament cu 1 camera in Alexandru cel Bun- Piata Voievozilor. Apartamentul este modelul semidecomandat si se afla la etajul 4 din 5. Se preda complet mobilat si...

Închiriere garsoniera în Iaşi

zona Alexandru cel Bun, o cameră, 24 mp, Etaj 3 / 5

Va propunem spre inchiriere un apartament cu 1 camera in Alexandru cel Bun- Minerva. Apartamentul este modelul semidecomandat si se afla la etajul 3 din 5. Se preda complet mobilat si utilat asa...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Alexandru cel Bun, 2 camere, 42 mp, Etaj 2 / 4

Va propunem spre inchiriere un apartament cu 2 camere in Alexandru cel Bun-Liceul Miron Costin. Apartamentul este modelul nedecomandat cu o suprafata de 42 mp si se afla la etajul 2 din 4. Ca...