Aviației Dancu

Descrierea cartierului Aviației Dancu

Amplasat la granița estică a capitalei Iașiului, Aviației-Dancu este unul dintre cele mai noi cartiere ale sale, având dimensiuni medii și învecinându-se cu Tătărași, Zona Industrială, dar și localitatea Dancu.

Având în vedere amplasarea sa periferică, acest cartier al Iașiului este relativ bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun. Pe aici trec, astfel, liniile de autobuz 18, 3B și 47, acestea făcând legătura cu celelalte zone ale orașului.

Locuitorii acestei zone a orașului din nord-estul țării au la dispoziție câteva variante în materie de cumpărături. Astfel, aceștia au la dispoziție câteva magazine și supermarketur de cartier, însă acestora li se adaugă și un hipermarket din rețeaua Kaufland, amplasat la „granița” cu zona Tătărași.

La capitolul recreere, locuitorii acestei zone a capitalei Moldovei se pot bucura de spațiile verzi existente în cartier, alături de cele câteva locuri de joacă amenajate pentru copii. În Tătărași, de luat în calcul sunt stadionul TEPRO și sălile de sport particulare din cartier.

Dată fiind densitatea sa demografică redusă, acest cartier mărginaș al Iașiului nu este foarte bine deservit la capitolul oportunități de educație. Cei care locuiesc aici se pot baza, însă, pe opțiunile oferite de zona Tătărași, printre care se numără Școala Generală „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, dar și Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”.

La capitolul servicii medicale, locuitorii acestui cartier al Iașiului au la dispoziție câteva cabinete medicale private, de cartier, însă se pot orienta spre oportunitățile oferite de zona învecinată Tătărași – unde se găsește Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, dar și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Nici când vine vorba de a ieși în oraș cu prietenii, această zonă relativ nouă a orașului din nord-estul țării nu prea dispune de opțiuni. Ieșenii care locuiesc aici se pot orienta, însă, tot spre zona Tătărași, unde se găsesc restaurantele „Faynord”, „Ambra” sau „Casa cu Brazi”.

Dacă locuiești în zona Aviației-Dancu și ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, te poți orienta spre zona Tătărași, unde vei găsi pe o agenție CEC Bank, amplasată pe Bulevardul Vasile Lupu, alături de un bancomat BCR, respectiv unul din rețeaua Banca Transilvania.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Dată fiind densitatea demografică redusă a zonei Aviației-Dancu, găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent, nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru posesorii de mașini.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Aviației Dancu

12 rezultate

Deși prezintă un real potențial de dezvoltare datorită disponibilității de terenuri pretabile pentru construcții, amplasarea periferică a zonei Aviației-Dancu face ca aceasta să nu fie extrem de atractivă pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Adamant Towers, Comat Towers, Royal Town Copou, Cartierul Francez, Venetia Residence, Complex Zorilor, Sivco Residence, TR Millennium, Contemporan Residence, Cartierul Austriac, Greenfield Copou, Azimut Copou. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Aviației Dancu şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Aviației Dancu

Spre deosebire de alte cartiere ale orașului din nord-estul țării, care au fost supuse mai intens tendinței de urbanizare din perioada comunistă, Aviației-Dancu este un cartier format preponderent din case și vile. Cu toate acestea, acest gen de proprietăți sunt arareori scoase la vânzare.

Chiriile apartamentelor din cartierul Aviației Dancu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Nu există date pentru această categorie.
0 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Nu există date pentru această categorie.
0 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Nu există date pentru această categorie.
0 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare