Bucium

Descrierea cartierului Bucium

Amplasat în extremitatea sudică a orașului din nord-estul țării, Bucium este, din punctul de vedere al suprafeței, cel mai mare cartier al Iașiului. Acesta se numără, totodată, printre cele mai noi zone ale orașului, el nefiind, practic, mai deloc afectat de tendința de urbanizare din perioada comunistă.

Raportat la dimensiunile sale, cartierul Bucium este relativ bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun. Acesta este tranzitat, spre exemplu, de liniile de autobuz 30, 30B și 46. Printre stațiile de autobuz existente aici se numără Bucium și Plopii fără Soț.

Locuitorii acestei zone a orașului din nord-estul țării au la dispoziție o serie de magazine și supermarketuri de cartier, acestora adăugându-li-se și un magazin din rețeaua Lidl. În plus, aceștia pot ajunge cu ușurință la hipermarketul Kaufland, din zona Nicolina.

Pe lângă amplele spații verzi, locurile de joacă special amenajate pentru copii și pădurile învecinate, locuitorii zonei Bucium mai au la dispoziție și alte opțiuni pentru petrecerea timpului liber. Printre acestea se numără, spre exemplu, Parcul de Distracții „Nativa”.

Având în vedere suprafața sa, cartierul Bucium nu este foarte bine reprezentat la capitolul oportunități de educație – de menționat la acest capitol fiind, totuși, Grădinița „Felice”. Pentru opțiuni suplimentare în această privință, inclusiv în materie de învățământ superior, cei care locuiesc aici se pot orienta spre alte cartiere, cum ar fi Nicolina.

Când vine vorba de sănătate și servicii medicale, acest cartier al capitalei Moldovei dispune, în esență, de câteva cabinete medicale private, cu diferite specializări. De luat în calcul sunt, desigur, și oportunitățile oferite de alte zone ale orașului. În Nicolina, spre exemplu, de menționat ar fi Spitalul de Recuperare „Recumedis”.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

La capitolul gastronomie, această zonă a orașului din nord-estul țării dispune de câteva opțiuni interesante. Printre acestea se numără restaurantele „Casa Boierească” (de pe Șoseaua Bucium, nr. 164), „La Plopii fără Soț” (de pe Strada Plopii fără Soț, nr. 2F), dar și alte restaurante afiliate unor pensiuni.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, cartierul Bucium nu este prea ofertant. Cu toate acestea, în zona Frumoasa poți găsi un sediu BRD (amplasat pe Bulevardul Poitiers, nr. 54), în vreme ce în Nicolina se mai află o sucursală BCR, dar și una din rețeaua Banca Transilvania.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Dată fiind densitatea demografică redusă a zonei Bucium, a găsi un loc de parcare în apropierea casei, fie el și permanent, nu ar trebui să reprezinte o problemă. Cu toate acestea, în momentul achiziției unei locuințe noi, cumpărarea unui loc de parcare, în cadrul aceluiași ansamblu rezidențial, reprezintă soluția recomandată.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Bucium

12 rezultate

Datorită suprafeței sale extinse, în zona Bucium se găsesc destule terenuri pretabile pentru construcții, fără a exista presiune pe ridicarea unor blocuri cu regim mare de înălțime. În corelație cu proximitatea unor ample zone verzi, acest fapt face ca zona să fie atractivă pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Adamant Towers, Comat Towers, Roca Villas, Cartierul Francez, Venetia Residence, Royal Town Copou, Greenfield Copou, Contemporan Residence, TR Millennium, Azimut Copou, Cartierul Austriac, Complex Zorilor. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Bucium şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Bucium

Datorită dimensiunilor sale, zona Bucium se bucură, la nivelul capitalei Moldovei, de o ofertă rezidențială destul de consistentă. Comparativ cu alte cartiere ale orașului, aici pot fi găsite și numeroase case/vile scoase la vânzare, chiar dacă numărul apartamentelor este mai mare. Majoritatea locuințelor sunt nou-construite.

Chiriile apartamentelor din cartierul Bucium

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
220 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
172 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Bucium

Vânzare apartament în Iaşi

zona Bucium, 2 camere, 53 mp, Etaj 2 / 2

Apartament cu 2 camere, cu o suprafata totala de 53 mp, balcon inchis cu termopan, in zona Bucium, la strada principala. Apartamentul este ideal atat pentru locuit cat si pentru investitie, si se...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Bucium, 2 camere, 52 mp, Etaj 2

Apartament nou, de vanzare, cu 2 camere, in Bucium la Scala Residence,Alee Plopii fara Sot, primul bloc construit cu vederea la strada principala cu suprafata utila de 48 mp + 5 mp de balcon....