Bularga

Descrierea cartierului Bularga

Amplasat în jumătatea sudică a capitalei Moldovei, Bularga este un cartier de dimensiuni medii, ce se învecinează cu Zona Industrială, Țesătura, Cantemir-Podu Roș, Frumoasa și Bucium. Stocul locativ existent aici este destul de redus, dat fiind că mai bine de jumătate din suprafața cartierului este ocupată de spații industriale.

În ciuda faptului că este o zonă relativ slab populată, Bularga este, totuși, foarte bine deservită la capitolul mijloace de transport în comun. Pe aici trec, astfel, liniile de autobuz 27B, 29, 30. 30B. 42 și 46, acestea făcând legătura cu celelalte zone ale orașului. Printre stațiile de autobuz care se găsesc în apropiere se numără Frigorifer, Moldomobila și Baza 3.

Locuitorii acestei zone a Iașiului au la dispoziție, per ansamblu, magazine și supermarketuri de cartier. Acestora li se adaugă, însă, și un hipermarket din rețeaua Carrefour, dar și un centru comercial, Felicia, amplasat în apropierea acestuia.

În materie de variante de recreere, cei care locuiesc în zona Bularga se bucură de proximitatea pădurii din jurul Mânăstirii Cetățuia. De luat în calcul sunt și oportunitățile oferite de zona Galata, unde se poate ajunge ușor din Nicolina și unde se găsește Ștrandul Municipal, o destinație extrem de atractivă pe timp de vară.

Dat fiind caracterul său preponderent industrial, cartierul Bularga este slab reprezentat la capitolul oportunități de învățământ. De menționat aici este, totuși, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”. Pentru alte opțiuni în materie de învățământ locuitorii acestui cartier se pot orienta și spre zonele învecinate.

La capitolul servicii medicale, acest cartier al capitalei Moldovei nu oferă prea multe opțiuni. De aceea, ieșenii care locuiesc aici se pot baza pe oportunitățile oferite de zonele învecinate. În Nicolina, spre exemplu, de menționat ar fi Spitalul de Recuperare „Recumedis”.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Deși aici poți găsi câteva fast-food-uri de cartier, zona Bularga nu dispune de opțiuni nici la capitolul gastronomie. Prin urmare, locuitorii acestui cartier se pot orienta spre oportunitățile oferite de cartierele învecinate, în special Nicolina.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, acest cartier nu îți oferă prea multe oportunități. În acest sens, te poți orienta spre zona Nicolina, unde vei găsi atât un sediu BRD, cât și o sucursală BCR, respectiv una din rețeaua Banca Transilvania.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Pentru posesorii de mașini, locurile de parcare existente în apropierea casei reprezintă, probabil, cea mai facilă soluție. Închirierea unui asemenea spațiu de la autoritățile locale ar fi, teoretic, o posibilitate – scop în care se pot adresa reprezentanților Primărie, de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Bularga

10 rezultate

Deși aici ar mai putea fi găsite terenuri pretabile pentru construcții, având în vedere că este o zonă preponderent industrială, Bularga nu prezintă, practic, interes pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără UNA Residence, Contemporan Residence, Ansamblul rezidential DIMINETII, Family Residence, Insignia Iasi Villas, Complex Zorilor, Azimut Copou, Comat Towers, Sivco Confort, ESQ Village 3. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Bularga şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Bularga

Deși aici se găsesc câteva blocuri vechi, oferta de proprietăți rezidențiale disponibile spre vânzare în Bularga este extrem de redusă – mai ales raportat la dimensiunile cartierului. Aici pot fi găsite, astfel, doar câteva apartamente, din care majoritatea covârșitoare finalizate înaintede Revoluție.

Indicele imobiliare.ro

1.436 €/mp

01.10.23 - 31.10.23

+1,2%  (17 €/mp) faţă de luna 9/2023

+5,0%  (68 €/mp) faţă de luna 10/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Bularga

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
172 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
315 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Nu există date despre această categorie.
0 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Bularga

Vânzare garsoniera în Iaşi

zona Bularga, o cameră, 40 mp, Etaj 3 / 3

Home Imobiliare va propune spre vanzare un apartament cu 1 camera situat intr-un bloc din zona Bularga . Imobilul este situat la etajul 3 a unui bloc cu 3nivele in imediata apropiere a statiei...

Vânzare garsoniera în Iaşi

zona Bularga, o cameră, 22.6 mp, Parter / 4

Categorisita ca o garsoniera confort 2, aceasta locuinta de 22,6 mp, la parter, cu baie dotata cu dus, incalzire termoficare si boiler pentru apa, ofera un ambient practic. Avantaje:...

Vânzare garsoniera în Iaşi

zona Bularga, o cameră, 24 mp, Etaj 4 / 4

Garsoniera situata la etajul 4 din 4 cu pod in Cartierul Baza 3 Langa Silk District. Suprafata aproximativa este de 24mp, iar la interior prezinta urmatoarele imbunatatiri: -Tamplarie PVC...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Bularga, 2 camere, 61 mp, Etaj 7

-ID Anunt : P66594 Comisionul perceput de KING IMOBILIARE este de 100% + TVA din valoare unei luni de chirie. KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un apartament 2 camere , complet...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Bularga, 3 camere, 75 mp, Etaj 2 / 4

ID Anunt : P67301 Comisionul perceput de KING IMOBILIARE este de 100% + TVA din valoare unei luni de chirie. KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un apartament 3 camere , complet mobilat...