Cantemir - Podu Roșu

Descrierea cartierului Cantemir - Podu Roșu

Învecinându-se direct cu Centrul, dar și cu Mircea cel Bătrân, Nicolina, Tudor Vladimirescu și Țesătura, zona Cantemir-Podu Roș dispune de o densitate destul de ridicată a populației, raportat la întinderea sa – de altfel destul de redusă. Acest fapt se datorează structurii stocului locativ existent aici, care este compus, practic, aproape exclusiv din blocuri vechi, majoritatea cu regim mare de înălțime.

Fiind un cartier destul de populat, Cantemir-Podu Roș este deservit de mai multe mijloace de transport în comun. Acesta este tranzitat, astfel, de liniile de autobuz, anume 28, 30, 30B, 41 și 47, dar și de tramvaiul 9. Printre stațiile de autobuz existente aici se numără Pod Cantemir, dar și Podu Roș. Acestea fac legătura cu centrul, dar și cu alte zone de interes ale orașului.

Locuitorii acestei zone a orașului din nord-estul țării sunt destul de bine deserviți și la capitolul oportunități de cumpărături. Astfel, pe lângă magazinele și supermarketurile de cartier, aceștia au la dispoziție și un magazin Profi City, în apropierea Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”. Ușor accesibil este și ansamblul Palas Iași, din zona centrală, unde poate fi găsit, printre altele, un hipermarket Auchan.

Pentru ieșenii care locuiesc în zona Cantemir-Podu Roș, o oportunitate de recreere demnă de menționat este centrul Oxygen Sports & Spa, dar și plaja Nicolina, ambele amplasate în cartierul învecinat Mircea cel Bătrân. De luat în calcul este și ansamblul Palas Iași, din zona centrală, care oferă multiple opțiuni de relaxare, inclusiv o grădină publică.

Având în vedere faptul că este destul de populat, cartierul Cantemir-Podu Roș este destul de bine reprezentat la capitolul oportunități de educație. Printre instituțiile de învățământ de menționat aici se numără Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, dar și Colegiul Național „Biolog Emil Racoviță”. Acestora li se adaugă, desigur, și oportunitățile de învățământ superior disponibile în zona centrală, dar și în Copou-Sărărie.

La capitolul servicii medicale, locuitorii acestei zone a Iașiului au la dispoziție o serie de cabinete medicale cu diferite specializări. Aceștia se pot baza, însă, pe opțiunile oferite la acest capitol de cartierele învecinate, cum ar fi Centrul sau Mircea cel Bătrân, dar și Copou-Sărărie – unde se găsesc mai multe instituții medicale de stat.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Având în vedere suprafața sa redusă, această subdiviziune a orașului nu este foarte bine reprezentată la capitolul gastronomie. Printre opțiunile de a ieși cu prietenii în oraș se numără, însă, restaurantul „Odeon” (de pe Aleea Nicolina) sau, în apropiere de acesta, restaurantul „Cotnari” (de pe Bulevardul Socolo, nr. 16). Locuitorii acestei zone se pot orienta, însă, și spre opțiunile disponibile în zona centrală.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, acest cartier îți oferă câteva opțiuni: astfel, pe Bulevardul Socola, nr. 2, poate fi găsită o sucursală Banca Transilvania, în vreme ce în apropierea acestuia se află un sediu ING Bank, respectiv unul CEC Bank. Mai multe sucursale bancare pot fi găsite, desigur, în zona centrală a orașului.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Dacă nu vrei să te bazezi în mod exclusiv pe mijloacele de transport în comun și ai o mașină proprie, să găsești un loc de parcare în apropierea casei poate deveni, uneori, o problemă. Pentru a închiria un asemenea spațiu de la autoritățile locale, te poți adresa reprezentanților Primăriei, care se află pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Cantemir - Podu Roșu

12 rezultate

Ținând cont de întinderea sa redusă, în corelație cu faptul că este un cartier practic pe deplin dezvoltat, terenurile pretabile pentru construcții de (relativă) amploare sunt extrem de rare în Cantemir-Podu Roș. Asta face ca această zonă să nu poată atrage, investiții din partea dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale activi pe piața locală.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Cartierul Austriac, Cartierul Francez, Greenfield Copou, Complex Zorilor, Adamant Towers, Contemporan Residence, Royal Town Copou, Roca Villas, Venetia Residence, TR Millennium, Azimut Copou, Comat Towers. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Cantemir - Podu Roșu şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Cantemir - Podu Roșu

La fel ca zona Alexandru cel Bun, Cantemir-Podu Roș dispune de o ofertă solidă de locuințe scoase la vânzare, motiv pentru care este de luat în calcul pentru o achiziție. Nici în acest caz, însă, cumpărătorii nu vor avea prea multe opțiuni la dispoziție:practic, aceștia se vor putea orienta doar spre apartamente amplasate în blocuri vechi – ceea ce nu trebuie să reprezinte neapărat un dezavantaj.

Chiriile apartamentelor din cartierul Cantemir - Podu Roșu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
290 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Cantemir - Podu Roșu

Vânzare apartament în Iaşi

zona Podu Ros, 3 camere, 66 mp, Etaj 4 / 4

Compania Imobiliara Altrona Holding va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere, modelul decomandat cu 2 debarale, pozitionat excelent, pe etajul 4, in zona Podu Ros. Apartamentul dispune de...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Podu Ros, 2 camere, 53 mp, Parter / 4

Top Imobil va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere modelul semidecomandat, cu suprafata de 53mp, situat in Podu Ros langa Liceul Racovita, etaj parter intr-un bloc cu 4 etaje, fara risc...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Podu Ros, 2 camere, 54 mp, Parter / 4

Doresti sa locuiesti sau sa faci o investitie intr-un apartament situat la cinci minute de mers pe jos pana la PALAS ? Va prezint un apartament proaspat renovat situat la parter cu balcon , trei...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Podu Ros, 2 camere, 45 mp, Etaj 3 / 4

P4757 Agentia Select Imobiliare recomanda spre inchiriere un apartament cu 2 camere semidecomandat, amplasat in zona Podu Ros Apartamentul are o suprafata utila de 45mp si este compartimentat...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Podu Ros, 3 camere, 78 mp, Etaj 7

P 4759 Agentia Select Imobiliare recomanda spre inchiriere un apartament cu 3 camere semidecomandat, amplasat in zona Podu Ros Apartamentul are o suprafata utila de 78mp si este compartimentat...