Centru

Descrierea cartierului Centru

Situat în imediata vecinătate a zonei Copou-Sărărie, Centrul Iașiului are, raportat la celelalte subdiviziuni ale orașului, dimensiuni medii. Aici pot fi găsite atât case și vile, cât și blocuri de apartamente – fie construite înainte de Revoluție, cu regim mare de înălțime, fie ansambluri rezidențiale noi. Cartierul este destul de verde și include o serie de obiective de interes pentru ieșeni.

Dat fiind amplasamentul său, zona centrală a Iașiului este, per ansamblu, foarte bine deservită la capitolul mijloace de transport în comun. Aceasta este tranzitată, spre exemplu, de liniile de autobuz 20, 41, 46 și 47, dar și de trei linii de tramvai, respectiv 1, 9 și 13. Toate acestea fac legătura cu cartierele imediat învecinate, dar și cu periferia orașului.

Zona centrală nu duce lipsă de opțiuni la capitolul cumpărături. Pe lângă o serie de supermarketuri, dintre care unele afiliate unor rețele internaționale, cei care locuiesc aici au la dispoziție un hipermarket Kaufland (amplasat în partea de vest a cartierului, spre „granița” cu zonele Gară și Alexandru cel Bun), dar și ansamblul Palas Iași, unde vor găsi un hipermarket Auchan, dar și multe alte magazine.

Pentru locuitorii zonei centrale, una dintre cele mai importante zone de recreere în aer liber este Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, amplasată în cartierul învecinat Copou-Sărărie. Acesteia i se adaugă, ansamblul Palas Iași, care oferă multiple opțiuni în materie de relaxare, inclusiv o grădină publică.

Așa cum este, probabil, de așteptat, dacă vei decide să te muți în centrul Iașiului nu vei avea motive de îngrijorare în ceea ce privește oportunitățile de educație disponibile aici. Printre instituțiile de învățământ notabile existente aici se numără Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, dar și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”. Locuitorii acestui cartier au la dispoziție, desigur, și oportunitățile de învățământ superior disponibile în zona Copou.

Locuitorii acestei zone a Iașiului nu au motive de îngrijorare la capitolul servicii medicale. Pe lângă o serie de cabinete medicale cu diferite specializări, aici poate fi găsit Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”. Acestora li se adaugă instituțiile medicale de stat existente în cartierul învecinat Copou-Sărărie, precum Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”, Spitalul de Boli Infecțioase „Sfînta Cuvioasa Paraschiva”, Spitalul Clinic Militar de Urgență, Institutul Regional de Oncologie.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

În mod firesc, această zonă a orașului din nord-estul dispune de o varietate de oportunități la capitolul gastronomie. Aici pot fi găsite o serie de restaurante, printre care „Toujours” (pe Strada Gându, nr. 2), „La Bella Vita” (Strada Alexandru Lăpușneanu, nr. 12b) sau „Romeo e Giulietta” (Piața Unirii, nr. 2). Acestora li se adaugă, desigur, opțiunilor disponibile în cadrul Palas Mall.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, zona centrală a orașului îți oferă multiple opțiuni: pe Bulevardul Independenței, nr. 4, spre exemplu, vei găsi un sediu BCR, pe Strada Piața Unirii, nr. 2, se află o sucursală CEC Bank, pe Bulevardul Independenței, nr. 14, se găsește un sediu Banca Transilvania, pe Strada Alexandru Lăpușneanu, nr. 21, se află un ING Bank etc.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Dacă ai mașină, probabil te gândești că, dacă te vei muta în acest cartier, te vei folosi de unul din locurile de parcare publice, existente în apropierea casei. Dacă nu vrei să întâmpini probleme la acest capitol, despre închirierea unui asemenea spațiu te poți interesa la sediul Primăriei, de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Centru

6 rezultate

Datorită amplasamentului său favorabil, zona centrală a Iașiului este una dintre cele mai interesante pentru dezvoltatorii rezidențiali activi pe piața locală. Singurul aspect în măsură să limiteze interesul acestora ar fi reprezentat, desigur, de disponibilitatea terenurilor pretabile pentru construcții – în corelație, desigur, cu prețurile unor asemenea proprietăți.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Comat Towers, Insignia Iasi Villas, Lapis Residence, ESQ Village 3, Contemporan Residence, Sivco Confort. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Centru şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Centru

Deși în zona centrală a Iașiului pot fi găsite atât imobile multifamiliale, cât și locuințe individuale, cele mai multe locuințe disponibile spre vânzare aici sunt apartamente – din care destule sunt chiar nou-construite. Pe de altă parte, în mod probabil de așteptat, ofertele de case și vile vor fi destul de greu de găsit la vânzare.

Indicele imobiliare.ro

1.590 €/mp

01.04.24 - 30.04.24

+1,0%  (16 €/mp) faţă de luna 3/2024

+13,4%  (188 €/mp) faţă de luna 4/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Centru

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
270 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
370 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
450 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Centru

Vânzare apartament în Iaşi

zona Central, 3 camere, 68.45 mp, Etaj 1 / 1

Va propunem spre vanzare apartament cu 3 camere ultracentral, Mitropolie-Tucano-Ștefan cel Mare  Locatie: Mitropolie-Tucano-Bulevardul Ștefan cel Mare  Cladire:...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Central, 2 camere, 81 mp, Etaj 5 / 1

0% comision. Apartament finalizat!  Achizitie direct de la dezvoltator! Va propun spre achizitie un apartament PREMIUM, cu 2 camere, decomandat, etaj 5, situat in zona Podu Ros, la...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Central, 2 camere, 50 mp, Etaj 7 / 7

DESTINE IMOBILIARE Iasi va recomanda o locuinta cu 2 camere, model DECOMANDAT, avand o suprafata de 66 mp in cartierul Apartamentul este pozitionat la etajul 7, situat intr-un bloc FARA RISC...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Central, 3 camere, 68.45 mp, Etaj 1 / 1

Va propunem spre vanzare apartament cu 3 camere ultracentral, Mitropolie-Tucano-Ștefan cel Mare  Locatie: Mitropolie-Tucano-Bulevardul Ștefan cel Mare  Cladire:...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Central, 2 camere, 46 mp, Etaj 6 / 8

INCEPAND CU SEPTEMBRIE 2024: #LUX prima inchiriere #Centru apartament 2 camere open space bloc nou 2023 #ArkaResidence la 20 minute pe jos de #UMF si Univ.Cuza ( langa Carrefour Market –...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Central, 3 camere, 63 mp, Etaj 5 / 8

Agentia Imobiliara CASA ALBA va prezinta spre inchiriere un apartament cu 3 camere, model decomandat, situat intr-un imobil dotat cu lift din zona ultracentrala - Bld. Independentei, in imediata...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Central, 2 camere, 58 mp, Etaj 8 / 8

Cod Oferta: PG66229 Compania imobiliara PREMIER Grup va ofera spre inchiriere un apartament cu 2 camere, model decomandat, situat intr-un bloc din zona Centru-Stefan cel Mare. Imobilul cu...