Copou - Sărărie

Descrierea cartierului Copou - Sărărie

Situată în extremitatea nordică a Iașiului, zona Copou-Sărărie este, în comparație cu celelalte subdiviziuni ale orașului, una dintre cele mai întinse. Oferta rezidențială existentă aici este destul de variată, fiind compusă atât din blocuri ridicate înainte de anul 1990, cât și din ansambluri rezidențiale de nouă generație, acestora adăugându-li-se și case și vile, mai noi sau mai vechi. Per ansamblu, cartierul este unul destul de „aerisit”.

Urmare firească a amplasamentului său, arealul Copou-Sărărie este, per ansamblu, foarte bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun. Acesta este tranzitat, spre exemplu, de liniile de autobuz 28 și 36, dar și de trei linii de tramvai, respectiv 1, 8 și 9. Toate acestea fac legătura cu cartierele imediat învecinate, dar și cu jumătatea de sud a orașului.

Locuitorii acestei zone a orașului din nord-estul țării au la dispoziție o serie de oportunități și la capitolul retail. Astfel, pe lângă magazinele și supermarketurile de cartier, aceștia pot ajunge cu ușurință la ansamblul Palas Iași, unde vor găsi atât un supermarket Auchan, cât și o serie de magazine de haine, încălțăminte, cosmetice și parfumuri, bijuterii și accesorii, telefonie mobilă etc.

Pentru ieșenii care locuiesc în zona Copou-Sărărie, desigur că una dintre cele mai importante zone de recreere în aer liber este reprezentată de Grădina Botanică „Anastasie Fătu”. Acesteia i se adaugă, însă, și Parcul Expoziției, Grădina Copou, Stadionul „Emil Alexandrescu”, dar și obiective de interes cultural, precum Muzeul „Mihai Eminescu”, Bojdeuca lui Creangă sau Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”.

La fel ca și în alte privințe, cartierul Copou-Sărărie este foarte bine reprezentat și la capitolul oportunități de învățământ. Familiile cu copii au la dispoziție o paletă largă de opțiuni, inclusiv în materie de învățământ superior – de menționat la acest capitol fiind Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Informatică, Facultatea de Bioinginerie Medicală, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Locuitorii acestei zone a Iașiului au la dispoziție o serie de instituții medicale notabile, atât de stat, cât și private. Printre acestea se numără Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”, Spitalul de Boli Infecțioase „Sfînta Cuvioasa Paraschiva”, Spitalul Clinic Militar de Urgență, Institutul Regional de Oncologie, dar și centrul medical HermaMed Center.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

După cum este, probabil, de așteptat, această subdiviziune a orașului este destul de ofertantă și în ceea ce privește oportunitățile de a ieși cu prietenii în oraș. Aici pot fi găsite o serie de restaurante, printre care „Taverna Racilor” (Strada Vasile Pogor, nr. 4), „La Conac” (Strada Nicolae Gane, nr. 27), „Oscar” (Strada Lascăr Catargiu, nr. 12-16), „Krud” (Strada Dimitrie Ralet, nr. 1), dar și altele.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, acest cartier îți oferă câteva opțiuni: pe Bulevardul Carol I, nr. 8, spre exemplu, vei găsi un sediu BRD, pe Strada Oastei, o sucursală Raiffeisen, în vreme ce în sudul cartierului, aproape de „granița” cu Centrul, se află un bancomat din rețeaua Banca Transilvania. Mai multe oportunități la acest capitol pot fi găsite, desigur, și în zona centrală a orașului.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Posesorii de mașină care locuiesc în această zonă a Iașiului nu ar trebui să întâmpine foarte multe probleme în ceea ce privește găsirea unui loc de parcare în apropierea casei. Pentru a închiria, totuși, cu acte în regulă un asemenea spațiu, aceștia se pot adresa reprezentanților Primăriei, amplasată pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Copou - Sărărie

3 rezultate

Datorită prestigiului său, în corelație cu avantajele oferite de poziționarea favorabilă, Copoul a atras în ultimii ani – și continuă să atragă – interesul dezvltatorilor rezidențiali. Cei interesați de achiziția unei locuințe noi au, așadar, toate șansele să găsească o proprietate în conformitate cu propriile cerințe în această zonă a orașului.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Greenfield Copou, Royal Town Copou, Azimut Copou. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Copou - Sărărie şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Copou - Sărărie

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor peste media de preț din Iași. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Copou - Sărărie

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț din Iași. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
280 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
500 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Copou - Sărărie

Vânzare apartament în Iaşi

zona Copou, 2 camere, 65 mp, Etaj 5

#urbancasa Apartament 2 camere modelul decomandat cu o suprafata totala de 65 mp, amplasat in cadul complexului ROYAL TOWN, intr-un bloc turn la etajul 5 al cladirii. Imobilul se preteaza...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Copou, 2 camere, 44 mp, Parter

GLADIATOR IMOBILIARE va propune spre cumparare un apartament cu 2 camere, model deosebit, amplasat in zona Copou - vis-a-vis de stadion. Locuinta este intr-un bloc construit cu simt de raspundere,...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Copou, 2 camere, 41 mp, Etaj 4 / 4

De inchiriat! Apartament cu doua camere situat in zona Copou - Negruzzi, complet mobilat si utilat cu centrala termica proprie si aer conditionat, pret 400 euro/luna. Cod oferta: 4939

Închiriere apartament în Iaşi

zona Copou, 2 camere, 56 mp, Etaj 4 / 8

P4651 Agentia Select Imobiliare recomanda spre inchiriere un apartament cu 2 camere open space, amplasat in zona Copou Apartamentul are o suprafata utila de este compartimentat astfel : 2...