C.U.G.

Descrierea cartierului C.U.G.

Situat în extremitatea sudică a Iașiului, cartierul C.U.G. își trage denumirea de la Combinatul de Utilaj Greu deschis aici în perioada comunistă. Deși o bună parte din suprafața sa este ocupată, practic, de spații industriale, aici există și dezvoltări rezidențiale – atât blocuri ridicate înainte de Revoluție, cât și ansambluri rezidențiale mai noi.

Date fiind dimensiunile sale, cartierul C.U.G. este, per ansamblu, foarte bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun. Acesta este străbătut, astfel, de liniile de autobuz 19, 27B, 42, 43 și 44B, dar și de linia tramvaiului 9. Printre stațiile de autobuz care se găsesc aici se numără C.U.G. 1 și Tudor Neculai.

La capitolul retail, locuitorii acestei zone a capitalei Moldovei au la dispoziție o serie de magazine și supermarketuri de cartier, la care se adaugă un Profi City și o unitate Carrefour. Aceștia pot ajunge cu ușurință însă și la hipermarketul Kaufland, amplasat în cartierul învecinat Nicolina – ca și la alte magazine existente aici, precum Lidl.

La capitolul oportunități de recreere, cei care locuiesc – sau se gândesc să se mute în zona C.U.G. – au la dispoziție în primul rând spațiile verzi și locurile de joacă pentru copii amenajate aici, de către autorități sau dezvoltatori ai unor ansambluri rezidențiale. De luat în calcul sunt și opțiunile oferite de zona Galata, anume pădurea cu același nume, dar și Ștrandul Municipal.

Fiind un cartier destul de nou al orașului din nord-estul țării, C.U.G. nu este foarte bine reprezentat din punctul de vedere al oportunităților de învățământ. De menționat la acest capitol ar fi, totuși, Grădinița „Amicus Junior” și Școala nr, 42 „Nicolae Iorga”. Mai multe opțiuni în această privință pot fi găsite, desigur, în cartierele învecinate, în special Nicolina și Galata.

Locuitorii acestei zone a Iașiului au la dispoziție câteva cabinete medicale private, de cartier, cu diferite specializări. Aceștia pot miza, însă, și pe instituțiile medicale, de stat sau particulare, existente în zonele învecinate – printre care se numără și Spitalul de Recuperare „Recumedis”, din zona Nicolina.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Deși aici poți spera să găsești câteva fast-food-uri de cartier, zona C.U.G. nu este foarte bine reprezentată când vine vorba de gastronomie. Astfel, dacă vei dori să ieși cu prietenii în oraș, cel mai mai probabil că va trebui trebui să te bazezi pe oportunitățile oferite de alte cartiere ale orașului, cum ar fi Nicolina.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, în acest cartier poți găsi un sediu BRD, amplasat pe pe Șoseaua Nicolina, nr. 83. Alte opțiuni, precum o sucursală BCR, respectiv una din rețeaua Banca Transilvania, vei putea găsi în cartierul învecinat Nicolina.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Dacă te numeri printre posesorii de autovehicule care locuiesc la bloc, probabil că locurile de parcare publice, existente în preajma acestora, reprezintă cea mai accesibilă soluție pentru tine. Pentru a închiria un spațiu al tău de la autoritățile locale va trebui să te adresezi reprezentanților Primăriei orașului, care se găsește pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul C.U.G.

12 rezultate

Datorită amplasării sale periferice, în corelație cu disponibilitatea terenurilor pretabile pentru construcții, C.U.G. se numără printre cartierele ieșene atractive pentru dezvoltatorii imobiliari, inclusiv pe segmentul rezidențial. Acesta reprezintă, astfel, o opțiune de luat în calcul de către cei care își doresc un apartament nou-construit.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Adamant Towers, Comat Towers, Contemporan Residence, Cartierul Austriac, Royal Town Copou, TR Millennium, Sivco Residence, Azimut Copou, Cartierul Francez, Venetia Residence, Complex Zorilor, Greenfield Copou. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul C.U.G. şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul C.U.G.

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor peste media de preț. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul C.U.G.

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
230 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în C.U.G.

Vânzare garsoniera în Iaşi

zona Cug, o cameră, 42 mp, Etaj 5 / 7

Apartament 1 camera, mobilat & utilat complet (centrala, frigider, masina spalat, aragaz, AC, TV etc). Se vinde complet mobilat & utilat Persoana fizica

Vânzare apartament în Iaşi

zona Cug, 2 camere, 54 mp, Etaj 2 / 4

Cod Oferta: CP4415 Agentia Casa Prima va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere decomandat cu o suprafata de 54 mp in zona CUG-Biserica Inaltarea Domnului la etajul 3 al unui bloc de 4...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Cug, 4 camere, 91 mp, Parter / 3

Va propun spre vanzare un apartament deosebit si spatios, cu 4 camere decomandat situat pe 2 niveluri cu o suprafata de 91 mp. Apartamentul se remarca prin design-ul modern si special conceput...

Închiriere garsoniera în Iaşi

zona Cug, o cameră, 44 mp, Etaj 1

-Expert Casa Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament cu 1 Camera. -Suprafata Apartamentului:44Mp. -Etaj:1/10. -Model:Decomandat. -Mobilat si utilat complet. Dotari:CentralaTerminca ,...

Închiriere garsoniera în Iaşi

zona Cug, o cameră, 38 mp, Etaj 2

P4792 Agentia Select Imobiliare recomanda spre inchiriere un apartament cu o camera decomandat, amplasat in zona Cug Apartamentul are o suprafata utila de 38 mp si este compartimentat astfel :...