Frumoasa

Descrierea cartierului Frumoasa

Amplasată la granița sudică a capitalei Moldovei, Frumoasa este un cartier de dimensiuni reduse, ce se învecinează cu Nicolina, C.U.G., Bularga și Bucium. Stocul locativ existent aici este format, atât din blocuri de apartamente, din care majoritatea ridicate înainte de anul 1990, cât și din case și vile. În cartier există și câteva spații industriale.

Date fiind dimensiunile sale, zona Frumoasa este, per ansamblu, destul de bine deservită la capitolul mijloace de transport în comun. Pe aici trec, astfel, liniile de autobuz 19, 42 și 43, acestea făcând legătura cu celelalte zone ale orașului. Printre stațiile de autobuz care se găsesc în apropiere se numără Cămine C.U.G., OMV Bucium și Frigorifer.

Locuitorii acestei zone a Iașiului beneficiază de o serie de opțiuni și în materie de cumpărături. Astfel, aceștia au acces la o serie de magazine și supermarketuri de cartier, printre care și un magazin Lidl, amplasat la granița cu Nicolina. De asemenea, în acest cartier învecinat se găsește și un hipermarket Kaufland.

La capitolul oportunități de recreere, cei care locuiesc în zona Frumoasa se pot bucura atât de spațiile verzi existente în acest cartier, cât și de pădurea din jurul Mânăstirii Cetățuia. De luat în calcul sunt și oportunitățile oferite de zona Galata, unde se poate aunge ușor din Nicolina – și unde se găsește Ștrandul Municipal – o destinație extrem de atractivă pe timp de vară.

Raportat la suprafața sa, cartierul Frumoasa este destul de bine reprezentat și la capitolul oportunități de învățământ. Astfel, printre opțiunile educaționale disponibile aici, de menționat ar fi Grădinița și Școala Primară „Euro Kid”, dar și Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza”. Alte opțiuni în materie de învățământ pot fi găsite în zonele învecinate.

La capitolul servicii medicale, acest cartier al capitalei Moldovei dispune, în esență, de o serie de cabinete medicale de cartier, cu diferite specializări. De luat în calcul sunt, desigur, și oportunitățile oferite de zonele învecinate. În Nicolina, spre exemplu, de menționat ar fi Spitalul de Recuperare „Recumedis”.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Deși aici poți găsi câteva fast-food-uri de cartier, zona Frumoasa nu este foarte ofertantă la capitolul gastronomie. Și pe acest segment, ieșenii care locuiesc aici se pot orienta spre oportunitățile oferite de cartierele învecinate. În Nicolina, de menționat ar fi restaurantul „Agatha”, amplasat pe Strada Iarmaroc, nr. 30 – acesta fiind popular și pentru organizarea de evenimente.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, în acest cartier poți găsi un sediu BRD, amplasat pe Bulevardul Poitiers, nr. 54. Mai multe oportunități la acest capitol pot fi găsite, desigur, și în cartierele învecinate. În Nicolina, spre exemplu, vei găsi și o sucursală BCR, dar și una din rețeaua Banca Transilvania.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Dacă ai mașină și locuiești la bloc, locurile de parcare existente în apropierea casei reprezintă, probabil, cea mai facilă soluție. Cei care doresc să închirieze un asemenea spațiu de la autoritățile locale, trebuie să se intereseze cu privire la procedura pe care trebuie s-o urmeze la sediul Primăriei orașului, amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Frumoasa

12 rezultate

Dat fiind că aici mai pot fi găsite terenuri pretabile pentru construcții, zona Frumoasa continuă să prezinte un relativ interes pentru dezvoltatorii imobiliari, inclusiv pentru cei de pe segmentul rezidențial. Aici există, astfel, câteva ansambluri demne de luat în calcul de către cumpărătorii aflați în căutarea unei locuințe noi.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Roca Villas, Comat Towers, Adamant Towers, Greenfield Copou, Azimut Copou, Contemporan Residence, Complex Zorilor, Venetia Residence, Cartierul Francez, TR Millennium, Royal Town Copou, Cartierul Austriac. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Frumoasa şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Frumoasa

Deși în zona Frumoasa există și case și vile, foarte puține dintre acestea vor putea fi găsite disponibile spre vânzare. Astfel, oferta rezidențială existentă aici este formată, în proporție covârșitoare, din apartamente – din care cea mai mare parte sunt amplasate în blocuri vechi, chiar dacă ofertele din ansamblurile rezidențiale noi le fac concurență.

Chiriile apartamentelor din cartierul Frumoasa

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
180 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
270 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Nu există date despre această categorie.
0 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Frumoasa

Vânzare apartament în Iaşi

zona Frumoasa, 2 camere, 51 mp, Etaj 1 / 4

Expert Casa Imobiliare va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere decomandat in suprafata totala de 52mp, amplasat in zona Frumoasa, la etajul 1/4 al unui bloc construit in anul 1996, fara...

Vânzare garsoniera în Iaşi

zona Frumoasa, o cameră, 46 mp, Etaj 1

Apartamentul propus spre vanzare este situat in Iasi, zona Frumoasa si este compus dintr-o camera si dependinte. Este de tip decomandat, are o suprafata de 46 mp si este situat la etajul 1 intr-o...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Frumoasa, 2 camere, 54 mp, Parter / 4

Va propunem spre vanzare un apartament cu 2 camere, modelul decomandat, situat la etajul parter din 4 intr-un bloc construit in anul 1985 din Cartierul Frumoasa. Suprafata apartamentului este de...