Galata

Descrierea cartierului Galata

Amplasat la granița de sud-vest a orașului, Galata se numără printre cartierele relativ noi ale Iașiului, deși dezvoltarea urbană a acestuia a început înainte de anii 1990. Ocupând o suprafață destul de extinsă, zona este „aerisită” și dispune de multiple spații verzi. Stocul rezidențial existent aici cuprinde atât imobile multifamiliale, inclusiv nou-construite, cât și case sau vile.

Dată fiind întinderea sa, zona Galata este, per ansamblu, foarte bine deservită din punctul de vedere al mijloacelor de transport în comun. Aceasta este tranzitată, astfel, de liniile de autobuz 23, 28, 30B, 41 și 47, dar și de linia tramvaiului, respectiv 9. Toate acestea fac legătura cu cartierele imediat învecinate, dar nu numai.

La capitolul oportunități de cumpărături, locuitorii acestei zone a orașului din nord-estul țării au la dispoziție o serie de magazine și supermarketuri de cartier. Aceștia pot ajunge cu ușurință însă și la hipermarketul Kaufland, din cartierul învecinat Nicolina – ca și la alte magazine existente aici, precum Lidl sau Carrefour.

Din punctul de vedere al oportunităților de recreere, Galata este semnificativ mai ofertantă comparativ cu alte zone ale orașului. Astfel, în afară de spațiile verzi și locurile de joacă pentru copii existente aici, pădurea Galata reprezintă o importantă destinație de relaxare în aer liber pe timp de weekend – acesteia adăugându-i-se, pe timp de vară, Ștrandul Municipal.

Fiind o zonă destul de nouă a orașului, Galata nu este foarte bine reprezentată la capitolul oportunități de învățământ – de menționat la acest capitol fiind, spre exemplu, școala particulară „Lorelay”. Locuitorii acestui cartier se pot baza, însă, pe oportunitățile oferite la acest capitol de cartierele învecinate, precum Nicolina.

Locuitorii acestei zone a Iașiului au la dispoziție o serie de cabinete medicale private, de cartier, cu diferite specializări. Aceștia se pot orienta, însă, și spre instituțiile medicale, de stat sau particulare, existente în zonele învecinate – printre care se numără și Spitalul de Recuperare „Recumedis”, din zona Nicolina.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Deși aici poți găsi câteva fast-food-uri de cartier, zona Galata nu este foarte bine reprezentată în materie de gastronomie. Și în această privință, locuitorii acestui cartier vor trebui să se bazeze pe oportunitățile oferite de alte cartiere ale orașului, în special Nicolina.

Această zonă rezidențială relativ nouă a capitalei Moldovei este slab reprezentată și la capitolul servicii bancare. De aceea, dacă ai nevoie să derulezi o asemenea operațiune, va trebui să te orientezi spre oportunitățile oferite de zonele învecinate.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Posesorii de mașină care locuiesc în această zonă a Iașiului nu vor avea, probabil, probleme cu găsirea unui loc de parcare în apropierea casei. Cu toate acestea, când vine vorba de achiziția unei locuințe noi, a avea propriul loc de parcare, în cadrul respectivului ansamblu rezidențial, reprezintă cu siguranță soluția ideală.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Galata

12 rezultate

Datorită întinderii sale, în corelație cu disponibilitatea terenurilor pretabile pentru construcții, inclusiv de amploare, Galata a atras în ultimii ani – și continuă să atragă – interesul dezvoltatorilor activ pe piața rezidențială. Din punctul de vedete al cumpărătorilor această zonă este atractivă deopotrivă pentru cei care își doresc un apartament și pentru cei aflați în căutarea unei case.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Comat Towers, Adamant Towers, Roca Villas, Royal Town Copou, Complex Zorilor, Cartierul Austriac, Venetia Residence, Azimut Copou, Greenfield Copou, Cartierul Francez, TR Millennium, Contemporan Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Galata şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Galata

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Galata

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt ușor sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
230 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
315 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Galata

Vânzare apartament în Iaşi

zona Galata, 2 camere, 50 mp, Etaj 1 / 4

Va propunem spre vanzare un apartament cu 2 camere, de tip decomandat, cu suprafata totala de 50mp, in zona Galata. Imobilul beneficiaza de usa metalica, centrala termica, gresie, faianta,...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Galata, 2 camere, 45 mp, Etaj 1 / 4

Cod Oferta: CP4399 Agentia Casa Prima va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere cu o suprafata de 45 mp in zona Galata la etajul 1/4 al unui bloc construit in anul 1982. Apartamentul...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Galata, 2 camere, 53 mp, Etaj 4 / 4

Cod Oferta: CP4398 Agentia Casa Prima va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere cu o suprafata de 53 mp in zona Galata la etajul 4/4 cu pod al unui bloc construit in anul 1981....

Închiriere garsoniera în Iaşi

zona Galata, o cameră, 37 mp, Etaj 5 / 9

Apartament 1 camera de inchiriat zona Galata-280EURO Consilierii dedicati acestei oferte Orbu Maria tel.0740.273.100 sau Bamboi Gabriel tel.0754.455.523 Pretul solicitat pentru apartament este de...

Închiriere garsoniera în Iaşi

zona Galata, o cameră, 40 mp, Etaj 3 / 3

Apartament 1 camera decomandat de inchiriat Bloc nou zona Galata Va oferim spre inchiriere un apartament cu 1 camera decomandat, situat la etajul 3 din 3, cu o suprafata de 40mp, situat intr-un...