Gară

Descrierea cartierului Gară

Situată în adiacența zonei centrale a Iașiului, Gară are, la fel ca învecinatele Alexandru cel Bun și Dacia, dimensiuni reduse. Stocul locativ existent aici este format, în proporție covârșitoare, din blocuri ridicate înainte de anul 1990. Acestea sunt amplasate deasupra căilor ferate, în proximitatea zonelor Păcurari-Canta și Centru, cealaltă jumătate a cartierului fiind, mai degrabă, o zonă industrială.

Raportat la dimensiunile sale, zona Gară este, per ansamblu, destul de bine deservită la capitolul mijloace de transport în comun. Aceasta este tranzitată, astfel, de liniile de autobuz 19, 30 și 30B, acestea făcând legătura cu celelalte zone ale orașului. Printre stațiile de autobuz existente aici se numără Gară și Depoul C.F.R.

La capitolul cumpărături, locuitorii acestei zone a orașului au la dispoziție o serie de magazine și supermarketuri de cartier, printre care și se numără și o unitate din rețeaua Carrefour. Aceștia pot ajunge cu ușurință, însă, și la ansamblul Palas Iași, din centru, unde vor găsi atât un hipermarket Auchan, cât și o serie de magazine de alte magazine.

La fel ca și în alte domenii, zona Gară nu este foarte ofertantă nici când vine vorba de oportunități de relaxare. De menționat aici ar fi, totuși, Baza Sportivă C.F.R., alături de oportunitățile oferite de cartierele învecinate. Cel puțin pe timp de weekend, printre acestea se numără și ansamblul Palas Iași, din zona centrală, care oferă multiple variante de relaxare.

Comparativ cu alte cartiere ale orașului din nord-estul țării, zona Gară nu este foarte bine reprezentată din punct de vedere educațional. Printre instituțiile de învățământ existente aici ar fi de menționat, însă, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu”. Pentru mai multe opțiuni în materie de învățământ cei care locuiesc aici se pot orienta, însă, spre cartierele învecinate, inclusiv spre zona centrală.

În afară de câteva cabinete medicale de mici dimensiuni, având diferite specializări, ieșenii care locuiesc în zona Gară nu au, strict între „granițele” acestui cartier, prea multe opțiuni în materie de servicii medicale. Și în această privință ei se vor putea orienta, însă, spre oportunitățile oferite de zonele învecinate, Centrul fiind, probabil, cel mai atractiv pe acest segment.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

După cum este, probabil, de așteptat, această subdiviziune a orașului nu este prea ofertantă nici în ceea ce privește oportunitățile de a ieși cu prietenii în oraș. Printre restaurantele care pot fi găsite aici se numără, însă, „Arnia” (de pe Strada Arcu, nr. 26), dar și „Bizantique” (de pe Strada Străpungere Silvestru, nr. 36). Mai multe opțiuni în materie de gastronomie pot fi găsite, însă, în Centru.

În mod interesant, raportat la dimensiunile sale, acest cartier al capitalei Moldovei oferă destul opțiuni în materie de servicii bancare. Astfel, aici vei putea găsi atât un sediu BRD (pe Strada Străpungere Silvestru, nr. 28), cât și o sucursală Banca Transilvania (pe Strada Gării, nr. 10). Mai multe oportunități la acest capitol sunt oferite, desigur, de zona centrală.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

La fel ca majoritatea posesorilor de autovehicule care locuiesc la bloc, probabil că intenționezi să te bazezi pe locurile de parcare publice, existente în apropierea casei. Dacă îți dorești, însă, un spațiu al tău, închiriat „cu acte în regulă”, te poți interesa despre procedura pe care trebuie s-o urmezi la Primăria orașului, amplasată pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Gară

13 rezultate

În ciuda amplasamentului său favorabil, în vecinătatea zonei centrale, dificultatea de a găsi terenuri pretabile pentru construcții – exceptând zona industrială – face ca acest cartier al capitalei Moldovei să nu fie prea atractiv pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Ansamblul rezidential DIMINETII, SIVCO CONFORT, Adamant Eclypse, Complex Zorilor, Insignia Iasi Villas, Azimut Copou, Contemporan Residence, Roca Villas, Astoria Residence, Comat Towers, ESQ Village 3, TR Millennium, Adamant Towers. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Gară şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Gară

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor peste media de preț. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.376 €/mp

01.04.23 - 30.04.23

+0,5%  (7 €/mp) faţă de luna 3/2023

+8,7%  (110 €/mp) faţă de luna 4/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Gară

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
247 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
330 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
400 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Gară

Vânzare apartament în Iaşi

zona Gara, 3 camere, 84 mp, Etaj 7

Blitz va propune pentru cumparare un apartament de 3 camere, decomandat, cu o suprafata totala de 84mp si 76mp util. Acesta se afla pozitionat la etajul 7 din 10 al unui bloc fara risc seismic,...

Vânzare garsoniera în Iaşi

zona Gara, o cameră, 24 mp, Etaj 2 / 4

Va propunem spre vanzare o garsoniera situata in zona Garii, la etajul 2/4, scara foarte curata, bloc fara risc seismic. Garsoniera este libera, dispune de o suprafata de 24mp, centrala termica...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Gara, 3 camere, 60 mp, Etaj 8 / 8

Agentia Elit Casa va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere modelul decomandat, situat la etajul 8 in zona Garii, cu o suprafata totala de 65 mp. Apartamentul dispune de centrala termica,...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Gara, 3 camere, 71 mp, Etaj 8 / 8

Cod Oferta: PG71366 Compania imobiliara PREMIER Grup va ofera spre vanzare un apartament cu 3 camere, modelul decomandat cu 2 bai, aflat intr-un bloc pe cadre construit in anul 1984, in zona...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Gara, 2 camere, 52 mp, Etaj 2 / 4

Va propunem spre inchiriere, apartament cu 2 camere, model decomandat situat la etajul 2 din 4 intr-un bloc situat la gara pe strada Strapungere Silvestru. Imobilul se prezinta foarte bine, are...