Mircea cel Bătrân

Descrierea cartierului Mircea cel Bătrân

Învecinându-se direct cu Centrul, dar și cu Alexandru cel Bun, Galata, Nicolina și Cantemir-Podu Roș, Mircea cel Bătrân se numără printre cartierele ieșene de dimensiuni mai mici. Fiind alcătuit, în proporție covârșitoare, din blocuri vechi, adesea cu regim mare de înălțime, această zonă a Iașiului are, însă, o densitate destul de mare a populației, raportat la suprafața sa.

Urmare firească a amplasamentului său favorabil, cartierul Mircea cel Bătrân este, în ciuda dimensiunilor sale reduse, bine reprezentat la capitolul mijloace de transport în comun. Pe aici trec, astfel, cinci linii de autobuz, anume 28, 30, 30B, 47 și 52. Printre stațiile de autobuz existente aici se numără Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun, dar și Podul de Piatră.

Locuitorii acestei zone a orașului din nord-estul țării sunt destul de bine deserviți și la capitolul retail. Astfel, pe lângă magazinele și supermarketurile de cartier, aceștia au la dispoziție și un magazin din rețeaua Lidl, respectiv unul din rețeaua Penny. Ușor accesibil este ansamblul Palas Iași, unde poate fi găsit atât un supermarket Auchan, cât și o serie de alte magazine.

Pentru ieșenii care locuiesc în zona Mircea cel Bătrân, o oportunitate de recreere demnă de menționat este centrul Oxygen Sports & Spa, dar și plaja Nicolina. Acestora li se adaugă, desigur, Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, din zona Copou-Sărărie, la care pot ajunge cu ușurință – pe timp de weekend, dar nu numai.

Dată fiind densitatea sa demografică, cartierul Mircea cel Bătrân este relativ bine reprezentat la capitolul oportunități de educație. Printre instituțiile de învățământ notabile existente aici se numără Grădinița cu program prelungit nr. 24, Școala Generală „Ion Simionescu”, dar și Liceul Tehnologic Economic de Turism. Acestora li se adaugă, desigur, și oportunitățile de învățământ superior disponibile în zona Copou-Sărărie.

Pe lângă o serie de cabinete medicale cu diferite specializări, în cartierul Mircea cel Bătrân poate fi găsit Spitalul Clinic de Recuperare Iași, dar și Centrul Medical DELV. Ieșenii care locuiesc aici au acces, însă, și la instituțiile medicale de stat din zona Copou-Sărărie: Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”, Spitalul de Boli Infecțioase „Sfînta Cuvioasa Paraschiva”, Spitalul Clinic Militar de Urgență, Institutul Regional de Oncologie.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Date fiind dimensiunile sale reduse, această subdiviziune a orașului nu este foarte ofertantă la capitolul gastronomie. Printre opțiunile de a ieși cu prietenii în oraș se numără restaurantul (și pizzeria) „Bavaria” (de pe Bulveradul Nicolae Iorga, nr. 2A) sau, în apropiere de acesta, „Greek Taverna Souflaki”. Locuitorii acestei zone se pot baza, însă, pe oportunitățile oferite la acest capitol de zona centrală.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, acest cartier îți oferă câteva opțiuni: pe Strada Mircea cel Bătrân, nr. 1, spre exemplu, vei găsi un sediu BRD, iar în apropiere se află un bancomat din rețeaua BCR, unul din rețeaua Raiffeisen, unul Banca Transilvania etc. Mai multe sucursale bancare pot fi găsite, desigur, în zona centrală a orașului.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Pentru posesorii de mașină, prima opțiune în ceea ce privește parcarea ar reprezenta-o spațiile existente în apropierea casei, chiar dacă acestea nu sunt special marcate. Despre procedura de închiriere a unui loc de parcare de la autoritățile locale poți afla mai multe la sediul Primăriei, amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Mircea cel Bătrân

12 rezultate

Date fiind dimensiunile sale reduse, în corelație cu faptul că este un cartier deja bine dezvoltat al orașului din nord-estul țării, terenurile pretabile pentru construcții sunt extrem de dificil de găsit în Mircea cel Bătrân. Asta face ca această zonă să nu reprezinte, practic, o opțiune viabilă pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Roca Villas, Adamant Towers, Comat Towers, TR Millennium, Royal Town Copou, Greenfield Copou, Venetia Residence, Azimut Copou, Contemporan Residence, Cartierul Francez, Complex Zorilor, Cartierul Austriac. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Mircea cel Bătrân şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Mircea cel Bătrân

Date fiind caracteristicile stocului locativ existent în această zonă a Iașiului, oferta de proprietăți rezidențiale disponibile spre vânzare aici este destul de amplă, chiar dacă și unilaterală, totodată. Practic, aici vor putea fi achiziționate doar apartamente amplasate în blocuri vechi – ceea ce pentru unii poate fi un dezavantaj, însă pentru alții nu reprezintă un aspect restrictiv.

Chiriile apartamentelor din cartierul Mircea cel Bătrân

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
260 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Mircea cel Bătrân

Vânzare apartament în Iaşi

zona Mircea cel Batran, 2 camere, 40 mp, Etaj 4 / 4

Cabinet Imobiliar propune spre vanzare un apartament cu 2 camere semidecomandat, cu suprafata de 42 mp, etaj 4 din 4 in zona Mircea cel Batran. Imobilul este situat in apropierea mijloacelor de...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Mircea cel Batran, 2 camere, 42 mp, Parter / 4

Compania Imobiliara Altrona Holding va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere, modelul semidecomandat, pozitionat excelent, la parterul inalt al unui bloc construit in anul 1979 din zona...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Mircea cel Batran, 4 camere, 65 mp, Etaj 1 / 4

Apartamentul propus spre vanzare este situat in Iasi, zona Mircea cel Batran si este compus din 4 camere si dependinte. Este de tip SD, are o suprafata de 65 mp si este situat la etajul 1 intr-o...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Mircea cel Batran, 2 camere, 42 mp, Etaj 3 / 4

Va propunem spre inchiriere apartament 2 camere Mircea cel Batran. Apartamentul este model semidecomandat cu o suprafata de 42mp situat la etajul 3 din 4. Mobilat si utilat, dispune de centrala...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Mircea cel Batran, 3 camere, 75 mp, Etaj 7

Apartament 3 camere decomandat zona Mircea cel Batran TNT IMOBILIARE propune spre inchiriere un apartament cochet si calduros cu 3 camere decomandat, din Iasi, zona Mircea cel Batran. Situat la...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Mircea cel Batran, 2 camere, 45 mp, Etaj 3 / 4

Va propunem spre inchiriere apartament 2 camere zona Galata. Apartamentul este model decomandat cu o suprafata de 45mp situat la etajul 3 din 4. Este mobilat si utilat si dispune de centrala...