Moara de Vânt - Țicău

Descrierea cartierului Moara de Vânt - Țicău

Amplasat în partea de nord-est a capitalei Moldovei, în vecinătatea zonei Copou-Sărărie, dar și a centrului orașului, Moara de Vânt-Țicău se numără printre cartierele ieșene de dimensiuni medii. Zona este destul de „aerisită”, iar stocul locativ existent aici este alcătuit în mod preponderent din vile – sau, pe alocuri, blocuri cu regim redus de înălțime (inclusiv nou-construite).

Dată fiind apropierea sa de centrul orașului, zona Moara de Vânt-Țicău este foarte bine reprezentată la capitolul mijloace de transport în comun. Aceasta este tranzitată, spre exemplu, de cinci linii de autobuz, anume 20, 3B, 41, 46 și 49, dar și de linia tramvaiului 9. Printre stațiile de autobuz existente aici se numără Cimitirul Sfinții Petru și Pavel, Strada Moara de Vânt, dar și Podul de Fier.

Această zonă a capitalei Moldovei este destul de bine ofertată și la capitolul retail. Astfel, pe lângă magazinele și supermarketurile de cartier, aceștia pot ajunge cu ușurință la ansamblul Palas Iași, unde vor găsi atât un supermarket Auchan, cât și o serie de magazine de haine, încălțăminte, cosmetice și parfumuri, bijuterii și accesorii, telefonie mobilă etc.

Pe lângă spațiile verzi și locurile de joacă amenajate pentru copii din zona Moara de Vânt-Țicău, una dintre cele mai importante destinații de relaxare în aer liber rămâne Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, amplasată în cartierul învecinat Copou-Sărărie. Acesteia i se adaugă, ansamblul Palas Iași sau obiectivele de interes cultural disponibile în zona centrală.

Per ansamblu, locuitorii cartierului Moara de Vânt-Țicău sunt destul de bine deserviți la capitolul educație, de menționat la acest capitol fiind Școala Internațională „Spectrum” Iași, Școala generală nr. 30 sau Colegiul Economic Administrativ. Pentru oportunități suplimentare în această privință, inclusiv în materie de învățământ superior, cei care locuiesc aici se pot orienta spre cartierele învecinate, îndeosebi Copou-Sărărie.

Locuitorii acestei zone a Iașiului au la dispoziție în apropierea casei mai degrabă cabinete medicale private, cu diferite specializări. Aceștia pot miza, însă, pe multiplele instituții medicale de stat existente zona Copou-Sărărie: Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”, Spitalul de Boli Infecțioase „Sfînta Cuvioasa Paraschiva”, Spitalul Clinic Militar de Urgență, Institutul Regional de Oncologie.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

La capitolul gastronomie, această zonă a orașului din nord-estul țării dispune de câteva opțiuni interesante. Printre acestea se numără „Casa Bolta Rece” (de pe Strada Doctor Emil Savini), sau restaurantul „Grillzzly” (de pe Strada Sărărie, nr. 14). Locuitorii acestei zone se pot baza, însă, pe oportunitățile oferite de zona centrală în această privință.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, acest cartier îți oferă anumite opțiuni, chiar dacă nu foarte numeroase: pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 3, spre exemplu, vei găsi un sediu BRD, iar în apropiere, un bancomat din rețeaua Banca Transilvania. Pentru mai multe oportunități la acest capitol te poți orienta, desigur, spre zonele învecinate, în special cea centrală.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Moara de Vânt-Țicău fiind un cartier destul de „aerisit”, posesorii de mașină nu ar trebui să întâmpine probleme deosebite în găsirea unui loc de parcare în apropierea casei – cel puțin la modul teoretic. Aceștia au, desigur, și varianta închirierii unui asemenea spațiu de la autoritățile locale, motiv pentru care se pot adresa reprezentanților Primăriei, situată pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Moara de Vânt - Țicău

12 rezultate

Dată fiind localizarea sa favorabilă, în vecinătatea zonei Copou-Sărărie, dar și a centrului orașului, Moara de Vânt-Țicău reprezintă, cel puțin la modul teoretic, o opțiune interesantă pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale. În mod firesc, apetitul acestora pentru construcții se află, însă, în strânsă legătură cu disponibilitatea terenurilor penrtru construcții.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Roca Villas, Adamant Towers, Comat Towers, TR Millennium, Royal Town Copou, Greenfield Copou, Venetia Residence, Azimut Copou, Contemporan Residence, Cartierul Francez, Complex Zorilor, Cartierul Austriac. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Moara de Vânt - Țicău şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Moara de Vânt - Țicău

Fiind o zonă alcătuită în mod preponderent din case și vile, Moara de Vânt nu se poate lăuda cu o ofertă rezidențială foarte consistentă – spre deosebire de Păcurari-Canta, spre exemplu. Totuși, aici vor putea fi găsite atât apartamente disponibile spre vânzare (din care majoritatea covârșitoare sunt noi), cât și câteva locuințe individuale.

Chiriile apartamentelor din cartierul Moara de Vânt - Țicău

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
230 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Moara de Vânt - Țicău

Vânzare apartament în Iaşi

zona Moara de Vant, 2 camere, 69 mp, Etaj 1

Apartament in vila, situat la etajul 1 al unui imobil cu 6 apartamente, fiecare apartament avand intrare separata, loc de parcare si teren proprietate. Accesul este facil, usor retras și ferit...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Moara de Vant, 2 camere, 55 mp, Etaj 3 / 3

Va propunem spre vanzare un apartament cu 2 camere, modelul semidecomandat, situat la etajul 3 al unui bloc din Zona Bucsinescu-Tudor Vladimirescu. Suprafata este de 55mp, iar la interior prezinta...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Moara de Vant, 3 camere, 68 mp, Etaj 2 / 4

Cabinet Imobiliar va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere decomandat situat la etajul 2 zona Tg Cucului. Imobilul este situat in imediata apropiere a statiei mijloacelor de transport in...