Nicolina

Descrierea cartierului Nicolina

Amplasat în zona central-sudică a orașului din nord-estul țării, Nicolina este unul dintre cartierele ieșene de dimensiuni medii. Stocul locativ existent aici este format, în proporție covârșitoare, din blocuri – dintre care majoritatea ridicate înainte de anul 1990. Cartierul este, per ansamblu, destul de „aerisit”, continuând să ofere oportunități de dezvoltare imobiliară.

Dată fiind poziționarea sa, zona Nicolina este, per ansamblu, destul de bine reprezentată din punctul de vedere al transportului în comun. Pe aici trec, astfel, liniile de autobuz 28, 30 și 30B, acestea făcând legătura cu celelalte zone ale orașului. Printre stațiile de autobuz care se găsesc aici se numără Gara Internațională, Gara Nicolina și Pod Nicolina.

Locuitorii acestei zone a orașului din nord-estul țării beneficiază de o serie de oportunități și la capitolul retail. Astfel, pe lângă magazinele și supermarketurile de cartier, aceștia au acces, între granițele propriului cartier, la un hipermarket Kaufland, ca și la un magazin din rețeaua Lidl, respectiv unul din rețeaua Carrefour.

Ieșenii care locuiesc în zona Nicolina se pot bucura de spațiile verzi existente în acest cartier, printre care se numără și Parcul Nicolina 2. De luat în calcul sunt și oportunitățile oferite de zona Galata, anume pădurea cu același nume, dar și Ștrandul Municipal – ambele destinații fiind extrem de atractive pe timp de vară.

La fel ca și în alte privințe, cartierul Nicolina este destul de bine reprezentat și la capitolul oportunități de învățământ. Astfel, printre opțiunile educaționale disponibile aici, de menționat ar fi o grădiniță de stat, cu program prelungit, Grădinița „Kids Heaven”, dar și Școala Gimnazială „Alecu Russo”. Alte opțiuni, inclusiv în materie de învățământ superior, pot fi găsite în zona centrală.

Locuitorii acestei zone a Iașiului au la dispoziție, în esență, o serie de cabinete medicale private, de cartier, cu diferite specializări. La capitolul instituții medicale de stat, de menționat ar fi Spitalul de Recuperare „Recumedis”. De luat în calcul sunt, desigur, și oportunitățile oferite de alte cartiere ale orașului, inclusiv Centrul.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Deși aici poți găsi câteva fast-food-uri de cartier, zona Nicolina nu este foarte ofertantă în materie de oportunități gastronomice. Printre opțiunile de luat în calcul aici se numără, însă, restaurantul „Agatha”, amplasat pe Strada Iarmaroc, nr. 30 – o unitate populară și pentru organizarea de evenimente.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, în acest cartier poți găsi un sediu BRD, amplasat pe Strada Petre Țuțea, nr. 9-11. Pe Șoseaua Nicolina, nr. 10, vei găsi o sucursală BCR, iar nu departe de aceasta, un birou din rețeaua Banca Transilvania. Mai multe oportunități la acest capitol pot fi găsite, desigur, și în cartierele învecinate.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Pentru posesorii de autovehicule care locuiesc la bloc, locurile de parcare existente în preajma acestora reprezintă, probabil, cea mai facilă soluție. Cei care doresc să aibă un spațiu al lor, închiriat de la autoritățile locale, trebuie să se intereseze cu privire la procedura legală la sediul Primăriei orașului, amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Nicolina

1 rezultat

Dat fiind că aici mai pot fi găsite terenuri pretabile pentru construcții, Nicolina se numără printre zonele atractive pentru dezvoltatorii rezidențiali. Cei interesați de achiziția unui apartament nou-construit pot spera, astfel, să găsească o proprietate potrivită – deși șansele de a găsi o casă sau vilă sunt mult mai reduse.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Adamant Towers. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Nicolina şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Nicolina

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor sub media de preț. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Nicolina

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
220 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Nicolina

Vânzare garsoniera în Iaşi

zona Nicolina, o cameră, 39 mp, Etaj 1 / 4

Va propun spre vanzare un apartament cu 1 camera situat intr-un bloc din zona Cug . Imobilul este situat la etajul 1 al unui bloc in imediata apropiere a statiei mijloacelor de transport in...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Nicolina, 3 camere, 102 mp, Etaj 1 / 5

Va propunem spre vanzare un apartament de 3 camere, situat intr-un bloc nou, anul constructiei 2015, la etajul 1 din 5, cu acces rapid la mijloacele de transport in comun, magazine, scoli, etc....