Păcurari - Canta

Descrierea cartierului Păcurari - Canta

Amplasat în zona de nord-vest a capitalei Moldovei, în continuarea zonei Copou-Sărărie, cartierul Păcurari-Canta se numără printre cartierele ieșene de dimensiuni medii. Stocul locativ existent aici este destul de variat, fiind compus atât din blocuri ridicate înainte de anul 1990, cât și din ansambluri rezidențiale nou construite, finalizate sau nu – iar acestora li se adaugă și case și vile, inclusiv noi.

Dată fiind proximitatea zonei centrale, dar și a zonei Copou, zona Păcurari-Canta este destul de bine reprezentată la capitolul mijloace de transport în comun. Aceasta este tranzitată, astfel, de cinci linii de autobuz, anume 19, 20, 30, 43 și 46. Printre stațiile de autobuz existente aici se numără Moara 1 Mai, Sergent Grigore Ioan, dar și Piața Dacia.

Locuitorii acestei zone a capitalei Moldovei nu duc lipsă de opțiuni la capitolul retail. Astfel, pe lângă magazinele și supermarketurile de cartier, aceștia au acces și la un hipermarket Kaufland – pe lîngă faptul că pot ajunge cu ușurință la ansamblul Palas Iași, unde vor găsi atât un supermarket Auchan, cât și o serie de alte magazine.

Pe lângă spațiile verzi și locurile de joacă amenajate pentru copii din zona Păcurari-Canta, una dintre cele mai importante zone de recreere în aer liber este Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, amplasată în cartierul învecinat Copou-Sărărie. Acesteia i se adaugă, ansamblul Palas Iași, din zona centrală, care oferă multiple opțiuni în materie de relaxare, inclusiv o grădină publică.

Per ansamblu, locuitorii cartierului Păcurari-Canta nu au motive de îngrijorare în ceea ce privește oportunitățile de educație, de menționat la acest capitol fiind Grădinița FEG, Grădinița „Waldorf” sau Școala „Paradis”. Pentru oportunități suplimentare la acest capitol, inclusiv în materie de învățământ superior, cei care locuiesc aici se pot orienta spre cartierele învecinate, îndeosebi Copou-Sărărie.

Locuitorii acestei zone a Iașiului au la dispoziție, strict între granițele propriului cartier, mai cu seamă cabinete medicale private, cu diferite specializări. Aceștia au acces, însă, la multiplele instituții medicale de stat din zona Copou-Sărărie: Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”, Spitalul de Boli Infecțioase „Sfînta Cuvioasa Paraschiva”, Spitalul Clinic Militar de Urgență, Institutul Regional de Oncologie.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Per ansamblu, această subdiviziune a orașului nu este foarte ofertantă la capitolul gastronomie. Printre opțiunile de a ieși cu prietenii în oraș se numără, totuși, restaurantul „Moara de Foc” (de pe Șoseaua Moara de Foc, nr. 1A) sau „Blue Aqua” (de pe Șoseaua Arcu, nr. 78). Locuitorii acestei zone se pot baza, însă, pe oportunitățile oferite de zona centrală pe acest segment.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, acest cartier îți oferă câteva opțiuni: pe Strada Păcurari, nr. 158, spre exemplu, vei găsi un sediu Banca Transilvania, iar nu departe de acesta se află un sediu BCR, o sucursală Raiffeisen, dar și una CEC Bank. De asemenea, pe Șoseaua Păcurari, nr. 36, se găsește și un sediu Alpha Bank.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Pentru cei care se bazează pe mașina personală ca mijloc de locomoție, găsirea unui loc de parcare în apropierea casei nu ar trebui să reprezinte, la modul teoretic, o problemă. Există, însă, și opțiunea închirierii unui asemenea spațiu de la autoritățile locale – procedură despre care te poți interesa la sediul Primăriei, de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Păcurari - Canta

2 rezultate

Dată fiind proximitatea zonei Copou-Sărărie, dar și a centrului orașului, cartierul Păcurari-Canta este, per ansamblu, relativ bine deservit din punctul de vedere al mijloacelor de transport în comun. Acesta este tranzitat, mai exact, de patru linii de autobuz, anume 20, 30, 43 și 46. Printre stațiile de autobuz existente aici se numără Rond Păcurari, dar și Rond Canta.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Contemporan Residence, TR Millennium. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Păcurari - Canta şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Păcurari - Canta

Deși în zona Păcurari-Canta pot fi găsite atât blocuri, cât și case/vile, oferta rezidențială disponibilă spre achiziție aici este formată, în proporție majoritară, din apartamente – iar din acestea, în mod interesant, mai bine de jumătate sunt amplasate construcții noi. Cei interesați pot găsi, însă, și câteva case sau vile scoase la vânzare, inclusiv nou-construite.

Chiriile apartamentelor din cartierul Păcurari - Canta

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
250 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
355 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Păcurari - Canta

Vânzare garsoniera în Iaşi

zona Pacurari, o cameră, 43.72 mp, Etaj 2 / 2

Apartament uimitor cu 1 camera, decomandat, avand o suprafata totala de 43,72 mp si un balcon de 3,60 mp, situat la 1200 m de capat Pacurari. Blocul din care face parte acest apartament este...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Pacurari, 2 camere, 64.06 mp, Etaj 2 / 2

Apartament uimitor cu 2 camere, decomandat, avand o suprafata totala de 64,06 mp si un balcon generos de 8,65 mp conectat la living si dormitor, situat la 1200 m de capat Pacurari. Blocul din...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Pacurari, 3 camere, 92.53 mp, Etaj 2 / 2

Apartament uimitor cu 3 camere, decomandat, avand o suprafata totala de 86,47 mp, un dressing in suprafata de 4, 19 mp si un balcon de 6,06 mp, situat la 1200 m de capat Pacurari. Blocul din...

Vânzare garsoniera în Iaşi

zona Pacurari, o cameră, 35 mp, Etaj 3 / 4

Consultanta imobiliara bazata pe calitatea serviciilor superioare. O echipa tanara, dinamica si cu experienta in domeniul imobiliar, este exact ce va trebuie pentru a va rezolva orice nevoie...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Pacurari, 3 camere, 68 mp, Etaj 6 / 8

Va propunem spre inchiriere apartament 3 camere zona Pacurari. Model decomandat cu o suprafata de 68mp situat la etajul 6 din 8. Mobilat si utilat complet dispune de centrala termica, tamplarie PVC...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Pacurari, 2 camere, 45 mp, Etaj 3 / 3

Agentia VIBE REAL ESTATE, va ofera un apartament de 2 camere/ tip FLAT (model cu bucataria open-space), situat in zona Pacurari,(reper, ALPHA BANK), in cadrul complexului rezidential Rasarit de...